@schneck Ale v tom s ním souhlasím, setkání Tyriona a Daeny je dobrý nápad. Spoiler to není, protože ty rozhovory budou jiné, tohle si vymysleli autoři. Příběh Daeny se strašně v knížkách táhne a asi i potáhne dál. Takže to chtějí urychlit, jestli zbývaj jen 2 sezóny, tak to bude makačka. Ideální by bylo 2 sezóny na 1 knihu, tady je 5 sezón na 5 knih.
@panama46 příběh Dany se táhne protože byl navržen pro trilogii. Tím že to Martin roztáhnul do sedmi knih, tak prostě potřeboval Dany někde na chvíli zahrabat, protože pro ní prostě neměl jiné využití.
Nenapadlo někoho, že Stannis tam šel na smrt, že mu to bylo jedno, že byl úplně v loji, že obětoval dceru zbytečně? On tam nešel vyhrát, ale zemřít. Myslím, že ho ukázali v dobrým světle, že má odvahu a nebojí se a není zbabělec, takže i někdo ho možná litoval. Třeba nás autoři překvapí a napíšou mu nějaký hezký konec příběhu, ale asi je hlavní, co mu připravil Martin.
a ellarii vôbec akože nezáleží na osude trystana?? nie žeby bol na tej istej lodi, kde zomrela myrcella?? proste ellariin čin mi stále nejde do hlavy...a ani smrť oberyna nevysvetľuje takúto hlúposť, sám aj oberyn povedal, že v dorne sa malé dievčatka nevraždia kvôli dákym sporom...
Myslíte si, že ty vidiny, která Mel měla v plamenech, že Boltonovské praporce padnou. Nemohla se opět splést, jako s Renlyho brněním a ve skutečnosti viděla jak Malíček a armáda z Údolí smetou Roose a spol na smetiště dějin? Pokud teda těm jejím haluškám, lze přikládat nějakou váhu. :-D
Tak pokud je game of thrones wiki stejně důvěryhodný zdroj jako klasická wiki.. Ten člověk co to psal vycházel pouze z toho co jsme všichni viděli. Takže Stannisovu smrt neviděl jako nikdo další. Asi to nechme 10 měsíců spát. Respektuju když někdo řekne že to prostě nedá a koukat se nebude. Já se těším na příští sezónu už jenom z toho důvodu, že odpadne to věčné "v knize to je jinak"
@Tyrion Lannister S klidem můžu říci, že tenhle seriál je pořád špic v rámci žánru (v širším slova smyslu - meče a krev). Je jasné že kvalita musela jít zákonitě dolů. Jsou věci (viz. výše Dany a Tyrion a to že tam s ním zůstane Varys - Kevana mohou odpravit ptáčkové "pozdrav od Pavouka), které se povedly více než v knize a zároveň věci, které scénáristi domrvili To rozhodně nepopírám, ale pokud tu někdo chce tvrdit že jsou lepší seriály, tak o tom pochybuju. Viděl jsem asi první díl Zaklínače a podle mě to byla šitka (stejný dojem jako z polských bonbonů..), pak tu máme Merlina (který nenabízí krev, ani kozy, ani sprostou mluvu, jen patos a infantilitu a alobalovou výpravu). Ty dva předchozí jsem zmínil jen aby toho bylo víc, ale nejčastěji tu porovávají got s Vikingama. V tom seriálu jim stačí čtyři zemljanky, dvacet komparzistů na bitvu. Bohužel got má být něco trochu víc epického než Vikingové. A co si budeme povídat, když Vikingové zamířili do Paříže, byl z toho taky pořádnej průser a totálně nezvládli jak choreografii bitev, CGI,... a rozhodně tam je míň postav a míň starostí. A žádná knižní předloha, která by sdružovala fanatické fanoušky :)
@Everett_Young Stannis nihilistou :D ale myslel jsem že ve světě světském již nemá důvodu žít. Právě u Černých se může najít. Pokud to měl být ten "nejlepší král, ze všech kandidátů", jak tady všichni uváděli, tak to může dokázat bojem na straně živých, až přijde to co přijde. Bohužel musím konstatovat, že pokud je Stannis nejlepším stratégem a vojákem Západozemí a nikdo není ve vojenském myšlení lepší než on, tak mají Jiní skutečně velmi jednoduchou práci :D
@sfik No, on knižní Stannis je vážně dobrý stratég, to co předvedli v seriálu - pěší pochod v otevřené formaci (pokud se tomu dá říkat formace, spíš to byl zástup) vstříc kavalerii, ještě bez kopí a dalších vhodných zbraní, to je hloupost nejvyšší úrovně. Navíc koukám, že Stannisovo vojsko se radikálně zmenšilo bez jakéhokoli důvodu který by ukázali.
@Everett_Young Ten důvod ukázali - Tvrdodomov, zombíci, velká drahá zlatá harpyje na začátku sezóny, mrtě velký koloseum, bloncka na draku... bohužel i to co ukázali ale mohli ukázat nějak lépe a bezohledu na prachy.. Ten postup byl nelogický v tom že se Stannis pohyboval na nepřátelském území bez jakýchkoliv informací z terénu. A podle mě tak trochu chtěl umřít, jak bylo psáno výše.
Edit: Kdyby si vzal příklad ze švýcarských formací, jak bojovali na konci středověku, tak by ta bitva mohla vypadat jinak. Ale autoři to chtěli takhle, takže to tak natočili. Standu na kolenou...
Edit2: Kde jsou Švýcaři, zrovna když je svět potřebuje, achjo.
Komentáře
fuck Alliser
fuck Ellaria.
A najlepšie je, že podľa seriálu je pravý víťaz vojny piatich kráľov Balon Greyjoy.
Mel teleport na castle black. Tým sa aspoň podla mňa potvrdzuje, že ho oživí.
EDIT: Ty nemáš ani tušení, jak může být takováhle šílená zrůdička roztomilá :-P
Nenapadlo někoho, že Stannis tam šel na smrt, že mu to bylo jedno, že byl úplně v loji, že obětoval dceru zbytečně? On tam nešel vyhrát, ale zemřít. Myslím, že ho ukázali v dobrým světle, že má odvahu a nebojí se a není zbabělec, takže i někdo ho možná litoval. Třeba nás autoři překvapí a napíšou mu nějaký hezký konec příběhu, ale asi je hlavní, co mu připravil Martin.
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Stannis_Baratheon
Opravdu zkapal.
@Everett_Young Stannis nihilistou :D ale myslel jsem že ve světě světském již nemá důvodu žít. Právě u Černých se může najít. Pokud to měl být ten "nejlepší král, ze všech kandidátů", jak tady všichni uváděli, tak to může dokázat bojem na straně živých, až přijde to co přijde. Bohužel musím konstatovat, že pokud je Stannis nejlepším stratégem a vojákem Západozemí a nikdo není ve vojenském myšlení lepší než on, tak mají Jiní skutečně velmi jednoduchou práci :D
Edit: Kdyby si vzal příklad ze švýcarských formací, jak bojovali na konci středověku, tak by ta bitva mohla vypadat jinak. Ale autoři to chtěli takhle, takže to tak natočili. Standu na kolenou...
Edit2: Kde jsou Švýcaři, zrovna když je svět potřebuje, achjo.