@Everett_Young 1) Ale veď predsa väčšina Stannisovej armády dezertovala :D Život malého dievčatka je dôležitejší ako zlato. (morals: game of thrones level) 2) Ona to bola v skutočnosti tá najchytrejšia vec, rovnako ako všetko ostatné, čo spravil, to len ešte nevidíme výsledky toho. :-k
Stannis je očividně jeden z těch lidí, kterým, když se něco sere, tak se sere pořádně. Ale ne nemyslím, že je mrtvý. (Omlouvám se za sprostá slova, ale ony se na jeho situaci docela hodí :-) Jsem jediná, kdo měl pocit, že když Sam navrhoval, že odjede do Starého Města, že utíká, aby si zachránil zadek? Ad nahá Lena - zřejmě to byla dublérka, pokud se nepletu, tak Lena byla v tu dobu těhotná. Sansa a Theon - pořád uvažuju jestli chtěli spáchat sebevraždu nebo fakt utíkali. Vždyť nikde nebylo vidět, že by kolem Zimohradu bylo nějaké závratné množství sněhu a ty hradby byly fakt vysoké. Ramsay si věří, když šel do bitvy jen v kůži a bez brnění. Celou dobu si říkám, že té herečce, co hraje Mel není při natáčení zima. :-) Jo a všimli jste si, že při příjezdu na Castle Black už je líp oblečená?
@sfik lepších seriálu je určitě spousta, srovnatelné fantasy seriály, ale i filmy by se hledaly asi hůře, přesto si myslím, že co se týče propracovanosti charakterů a scén, tlačí to scénáristé od druhé řady k průměru, drží je nad vodou jen výborní Lannisteři, zbytek naráží na klišé a šablonovité jednání, kam scénáristi často a rádi odbíhají od předlohy. Čím je seriál rozhodně vyjimečný je výprava a naleštěný vizuál (i když ke kostýmům bych měla několik výhrad). Pokud bys to vyndal z fantasy rámečku, máš tu průměrný seriál, který dojíždí na přílišnou ukecanost a nedostatek napětí a pyšní se nadbytkem sexu a násilí a obvykle to dohání jednou dvěma nadprůměrnými epizodami. Pokud by mě tyhle věci neštvaly, koukám dál, takhle si radši dám opáčko jiných, lepších nefantasy seriálů a budu vyhlížet některé další skvělé seriály (True Detective :dance:).
@Dreamer Jak jsem již psal, dokážu respektovat lidi co se na to vybodnou ;) Co se kostýmů týká (taky už jsem to někde psal), že se mi zdá, že se kostýmní výprava hodně zhoršila odchodem první designérky Gemmy Jackson. Teď je tam nějaká nová a dost se to zhoršilo. Ty prvky, který musela respektovat z předchozích sérií jsou OK, ale nějaká její invence stojí zaprd. Dost to zobyčejnělo.
Sam to nebral jako útěk svůj, spíš se hodně bojí o Fialku, tuhle nezkaženou upřímnost zrovna téhle postavy jim věřím. Ostatně v knížce to byl Jonův nápad a Sam ho opustit nechtěl..
@sfik no já bych se ohledně kostýmů dokázala rozčílit poměrně dost, ale radši to nechám, řekněme, že mě zrovna ehm neuchvacují už od první série :D ale chápu, že ty peníze potřebovali investovat do spousty důležitějších a podstatnějších věcí, než do návrhářky s fantazií...
Tak finále celkom akčné:) Môžem po tejto epke povedať smelo, že Mellisandra je naozaj uselless. Okey vie vyčarovať nejaký tieň (asi jedno z mála čo vie), ale ako osoba vidiaca do budúcnosti je naozaj k ničomu. Alebo vyslovene účelne klame, len pre vlastný prospech a Stannisa sa rozhodla obetovať už dávnejšie.
Stanniss prehral len vlastne kvôli nej..Žeby sa neoteplilo aj bez popravy? Ktovie, náhoda. Ale bez viac ako polky armády bolo jasné, že skončil..a ona ešte zahrá prekvapený výraz a samozrejme že zdrhne od niekoho kto je podľa nej ten kto nakoniec "všetko vyhrá";) Holt za všetkým hľadaj ženu..Keby nepočúval tú červenú fľandru tak by podľa mňa skončil oveľa oveľa lepšie;)
Prechod Cersei cez KL bol krásny, akurát to isto nebolo jej práve telo..jednak myslím, žeby to nechcela zahrať.
A čo dodať k Castle Black. "Za dobrotu na žobrotu", platí i vo Westerose. Týmto si NW dá sa povedať spečatili svoj osud, na odpor proti iným sa ani nezmôžu. Jediné v čo dúfam, je že si toho malého fracka vychutná nejaký zombík!;)
A ešte by som zabudol, že mi hneď prišlo divné to milé rozlúčenie sa..chudák Myrcella to si vážne nezaslúžila:/ Ak by sa v tom momente otočili späť do Dorne je jasné, že po 3x už by to neustála..ale to je moc logické nato aby sa to stalo že áno:) A i Bronn by sa asi potešil:D tých dvoch proste nejde neshippovať!;)) "You want a good girl..but u need a bad pussy" oh man:D
A Dany aspoň konečne pôjde opäť raz na 4 aby si skúsila podmaniť nový Khalasar:))
Mne tiež Myranda chýbať nebude. Keby bola o svadobnej noci trojka s Ramsayom a Sansou.. potom by som možno trochu aj smútil a upustil nejakú tú slzu :-D:-D
Roberta Strong-a som si predstavoval trochu viac..bieleho. Jednak sa mi zdá, že podľa opisu z knihy bol tak opísaný a úprimne by sa mi oveľa viac páčil v podobe inšpirovanej týmto: http://goo.gl/OyaZMC Takto je len o dosť väčší, ale inak celkom zapadá medzi ostatných..čo vlastne asi i tak má..keďže je v King´s guard.
Jsem úplně hluchý nebo jsem nikde v epizodě neslyšel to co jsem si myslel že uslyším jako skladbu do závěrečných titulků..? Protože si nevzpomínám, kde jinde tuhle sérii tahle skladba byla použita..
Nikdy jsem nevěřila v Jonovo oživení ( a ani ho moc nechtěla, Catelyn, Beric a Clegane si vystačí), ale teď ho považuju za 100%. Nenapadá mě jiný důvod, proč by D&D posílali Melisandru zrovna v té době na Zeď. Hodně mě zklamala (celkem bezvýznamná, já vím) změna, kdy Sam prosí Jona, aby mohl do Citadely, což je vlastně útěk a ty jeho argumenty byly hodně chabé (Gilly mohla odjet klidně jen s dítětem)...
Jinak je podle mě možný, že osud Jona v knize a seriálu bude rozdílný z logických důvodů. Ghost těźko bude mluvit a vyjadřovat pocity :-) A to, že Ghost nebyl poblíž, good for him. Jinak by byl už mrtvej. Ten by měl rychle utíkat pryč.
@panama46 Načo loď? Nehovorím o celom príbehu, hovoríme tu predsa (ja aj brbr) o motívoch ho tam poslať. Stačilo by vyškrtnúť pár zbytočne dlhých konverzácií (vzájomné masírovanie ega v Meereene) a zbytočne dlhých scén (Jonove ležanie na zemi) a našiel by sa priestor pre moment, kedy si Jon uvedomí presne to, čo Sam (po zistení o Aemonovom úmrtí) a následne v podstate povie to, čo Sam (že po danom útoku tam nie je Fialka a malý Sam v bezpečí, že potrebujú nového majstra, Sam naopak bude oponovať, že čo si potom Jon počne [neochotne, uvedomujúc si, že Jon má s Fialkou pravdu], Jon ho presvedčí, že aby mohli bojovať proti Iným, nepomôžu len meče, ale aj znalosti a v Citadele ich majú habakuk), a bude to presne rovnaké, akurát Sam nebude vyzerať tak mierne utekavšie. No vzhľadom na Samove vysvetlenie, ktoré to aspoň zmiernilo je to ten najmenší problém.
BTW o Samovi u rodičov pochybujem, tvorcovia už nechcú miasť divákov s moc novými postavami. Akokoľvek by to bolo možno zaujímavé, stálo by to tak za jednu scénu a kvôli tomu radšej nechajú Fialku so Samom v starom meste, aby poprípade Fialka zastúpila inú tam umiestnenú rolu.
@Gepeto To ležení bylo pro čtenáře. Když se změnila hudba, tak se dalo něco čekat, že se něco stane. Klidně ho mohl poslat Jon, podle mě je to úplně jedno. Myslím, že většině lidí to přišlo v pohodě, mě ani nenapadlo, že by se bál, protože jsem tohle čekal od smrti Aemona. Sam je nudná postava, ale letos měl i dobrý hlášky, třeba jak si DaD dělali srandu jeho ústy ze čtenářů knih, že tam všechno nevyčtou :-)
No má valyrijskou ocel, takže by to mohl být důvod, plus by tam mohl nechat Fialku. A nebo ho potká v KL.
@Tyrion Lannister Víš, problém je, že je těźký srovnávat GoT s jiným seriálem, protože každý zná jak to je v knížkách a porovnává to. Ti, co to z knížek neznají, jsou ti praví na hodnocení. Tebe nemůže šokovat smrt Jona, ale pro ostatní je to megaudálost, takže si to neužiješ tak jak bys měl a jak to děláš u jiných seriálů. A u Pána času se nerozebíraj blbosti jako u GoT ;-)
Tak co ten Stannis? Napadá mě, že tŘeba přiběhl Pod, že svítí svíčka. Nebo, že je vyruší žoldáci Boltona. Nebo si uvědomí svoji povinnost vůči Sanse. Může vyměnit Stannise za Sansu. Nebo Stannis padne do zajetí s Brienne. Nebo se vrátí na Zeď a stane se velitelem. Podle mě je spousta možností. Byla by škoda toho nevyužít. Navíc, umírají takhle hlavní postavy?
Komentáře
1) Ale veď predsa väčšina Stannisovej armády dezertovala :D Život malého dievčatka je dôležitejší ako zlato. (morals: game of thrones level)
2) Ona to bola v skutočnosti tá najchytrejšia vec, rovnako ako všetko ostatné, čo spravil, to len ešte nevidíme výsledky toho. :-k
Jsem jediná, kdo měl pocit, že když Sam navrhoval, že odjede do Starého Města, že utíká, aby si zachránil zadek?
Ad nahá Lena - zřejmě to byla dublérka, pokud se nepletu, tak Lena byla v tu dobu těhotná.
Sansa a Theon - pořád uvažuju jestli chtěli spáchat sebevraždu nebo fakt utíkali. Vždyť nikde nebylo vidět, že by kolem Zimohradu bylo nějaké závratné množství sněhu a ty hradby byly fakt vysoké.
Ramsay si věří, když šel do bitvy jen v kůži a bez brnění.
Celou dobu si říkám, že té herečce, co hraje Mel není při natáčení zima. :-) Jo a všimli jste si, že při příjezdu na Castle Black už je líp oblečená?
Sam to nebral jako útěk svůj, spíš se hodně bojí o Fialku, tuhle nezkaženou upřímnost zrovna téhle postavy jim věřím. Ostatně v knížce to byl Jonův nápad a Sam ho opustit nechtěl..
Stanniss prehral len vlastne kvôli nej..Žeby sa neoteplilo aj bez popravy? Ktovie, náhoda. Ale bez viac ako polky armády bolo jasné, že skončil..a ona ešte zahrá prekvapený výraz a samozrejme že zdrhne od niekoho kto je podľa nej ten kto nakoniec "všetko vyhrá";) Holt za všetkým hľadaj ženu..Keby nepočúval tú červenú fľandru tak by podľa mňa skončil oveľa oveľa lepšie;)
Prechod Cersei cez KL bol krásny, akurát to isto nebolo jej práve telo..jednak myslím, žeby to nechcela zahrať.
A čo dodať k Castle Black. "Za dobrotu na žobrotu", platí i vo Westerose. Týmto si NW dá sa povedať spečatili svoj osud, na odpor proti iným sa ani nezmôžu. Jediné v čo dúfam, je že si toho malého fracka vychutná nejaký zombík!;)
A Dany aspoň konečne pôjde opäť raz na 4 aby si skúsila podmaniť nový Khalasar:))
Mne tiež Myranda chýbať nebude. Keby bola o svadobnej noci trojka s Ramsayom a Sansou.. potom by som možno trochu aj smútil a upustil nejakú tú slzu :-D :-D
Roberta Strong-a som si predstavoval trochu viac..bieleho. Jednak sa mi zdá, že podľa opisu z knihy bol tak opísaný a úprimne by sa mi oveľa viac páčil v podobe inšpirovanej týmto: http://goo.gl/OyaZMC Takto je len o dosť väčší, ale inak celkom zapadá medzi ostatných..čo vlastne asi i tak má..keďže je v King´s guard.
BTW o Samovi u rodičov pochybujem, tvorcovia už nechcú miasť divákov s moc novými postavami. Akokoľvek by to bolo možno zaujímavé, stálo by to tak za jednu scénu a kvôli tomu radšej nechajú Fialku so Samom v starom meste, aby poprípade Fialka zastúpila inú tam umiestnenú rolu.
No má valyrijskou ocel, takže by to mohl být důvod, plus by tam mohl nechat Fialku. A nebo ho potká v KL.