Rebélia Blackfyreov
Viac ako samotný príbeh piesne ma zaujala bohatá a krásna história tohto sveta, ktorá odráža skutočné majstrovstvo GRRM. Bol som prekvapený, keď som tu nenašiel topic o tejto významnej historickej udalosti s tak tragickým príbehom.
Krvavá občianska vojna, ktorá rozorvala Westeros na 2 časti. Na jednej strane červený drak Daeron II Targaryen. Múdry a dobrý kráľ, ktorému však chýbala charizma a znevýhodňovalo ho aj jeho zameranie, keďže nebol bojovníkom, ale učencom. Na druhej strane silný , charizmatický, dobre vyzerajúci Daemon s mečom Aegona Dobyvateľa, no bastard. Fascinujúci nemesis vzťah Bittersteela a Bloodravena, tragická láska Daemona a Daenerys, kopec skvelých postáv... No úpenlivo dúfam, že GRRM o tom ešte niečo napíše, pretože ma to fascinuje. čítal som k tomu nejaké fanfiction a boli fakt skvele napísané.
Myslíte si, že je nárok Blackfyreov legitímny ? Na koho strane by ste stáli ?
Bittersteel, alebo Bloodraven ?
Toľko vecí, ktoré sa tu dajú diskutovať :)
Krvavá občianska vojna, ktorá rozorvala Westeros na 2 časti. Na jednej strane červený drak Daeron II Targaryen. Múdry a dobrý kráľ, ktorému však chýbala charizma a znevýhodňovalo ho aj jeho zameranie, keďže nebol bojovníkom, ale učencom. Na druhej strane silný , charizmatický, dobre vyzerajúci Daemon s mečom Aegona Dobyvateľa, no bastard. Fascinujúci nemesis vzťah Bittersteela a Bloodravena, tragická láska Daemona a Daenerys, kopec skvelých postáv... No úpenlivo dúfam, že GRRM o tom ešte niečo napíše, pretože ma to fascinuje. čítal som k tomu nejaké fanfiction a boli fakt skvele napísané.
Myslíte si, že je nárok Blackfyreov legitímny ? Na koho strane by ste stáli ?
Bittersteel, alebo Bloodraven ?
Toľko vecí, ktoré sa tu dajú diskutovať :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A Slováci samozřejmě měli taky měsíce ve vlastním jazyce, ale pod vlivem katolického náboženství a latinsky hovořících kněží přešli na latinské názvy.
@Blackfish Opakuji, že královská jména se vždy překládala nebo si snad myslíš, že Kateřině Aragónské říkali Catalina de Aragón? A Anně Klévské říkali Anna von Kleve?
Manžel současné královny Alžběty se jmenoval Battenberg než se oženil, pak si jméno přeložil do angličtiny na Mountbatten.
Jména se vždy překládaly. To by u nás nebyl žáden Jiří, ale samí Géorgosové, protože to je jméno řecké. A každý Tomáš by byl Tóma.
Jednou provždy se s tím smiřte.
Kdybyste se odstěhovali do Finska a zůstali tam bydlet, tak by vám jméno pofinštili příponou nebo rovnou přeložili. U nich národní obrození proběhlo teprve v padesátých letech dvacátého století. I Geralta z Rivie překládají na Geralt Rivialainen :-)
A potom im pán povedal:
,,A toto je moja krv, ktorú mi už statočne všetci dlho pijete." :)
Mne to znelo divne aj keď som bol "zasvätený" :) Ale aj na toto mala Cirkev hafo metaforických vyjadrení. Ježiš tým mohol pokojne proste myslieť niečo v zmysle, že Božia láska nám dala jedlo alebo sa snažil svojim učeníkom povedať niečo v absolútne inom zmysle (nikto netvrdí, že to bola pravda, hovorím, čo sa asi tk Ježiš či už boží syn či už človek snažil povedať), z čoho žijeme alebo čosi podobné a Cirkev z toho spravila ďalšiu okálazú maškarádu, aby si ľudí ešte viac omotali okolo prsta.
Mlčanie som nevidel, ale asi som videl paródiu, ako tam vyliezli Zombie z hrobov a naraz tam začal hrať Jacksnov Thriller. Ale veľa som z toho nevidel, pretože to bolo dávno a otec ma vyhnal do postele - bolo to neskoro.
Moc ľudí tu asi rebélia nezaujíma :(
Stejně tak by mě zajímal osud Dark Sister. Doufám, že je za Zdí a že ho získají Starkové (snad nakonec Rickon).
Ale nečekám, že se tohle dozvíme z té encyklopedie. To spíš až někdy dopíše povídky o Dunkovi a Eggovi.
A taky by mě zajímalo jak ho vlastně vůbec získal.
nevědělazapomněla.EDIT: A koukám, že to bylo dokonce v Hostině pro vrány. To mi úplně vypadlo.
zaujímavá teória