Rebélia Blackfyreov

upraveno 2. července 2013 v Historie
Viac ako samotný príbeh piesne ma zaujala bohatá a krásna história tohto sveta, ktorá odráža skutočné majstrovstvo GRRM. Bol som prekvapený, keď som tu nenašiel topic o tejto významnej historickej udalosti s tak tragickým príbehom.
Krvavá občianska vojna, ktorá rozorvala Westeros na 2 časti. Na jednej strane červený drak Daeron II Targaryen. Múdry a dobrý kráľ, ktorému však chýbala charizma a znevýhodňovalo ho aj jeho zameranie, keďže nebol bojovníkom, ale učencom. Na druhej strane silný , charizmatický, dobre vyzerajúci Daemon s mečom Aegona Dobyvateľa, no bastard. Fascinujúci nemesis vzťah Bittersteela a Bloodravena, tragická láska Daemona a Daenerys, kopec skvelých postáv... No úpenlivo dúfam, že GRRM o tom ešte niečo napíše, pretože ma to fascinuje. čítal som k tomu nejaké fanfiction a boli fakt skvele napísané.
Myslíte si, že je nárok Blackfyreov legitímny ? Na koho strane by ste stáli ?
Bittersteel, alebo Bloodraven ?
Toľko vecí, ktoré sa tu dajú diskutovať :)
2

Komentáře

• @Branislav_Gepeto To bude kvůli tomu že se v antice používal jiný kalendář? Bohužel mám v latině jen základy a o antických měsících ještě méně.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Blackfish Ještě takhle. Ono je v módě všechno jet podle angličtiny, ale že by byli lidi důslední a místo Ludvík XIV. říkali Louis XIV de France, místo Marie Terezie Maria Theresia a místo Hirohito 裕仁, to né :)
  • Sakra! Vždyť já s tím souhlasím, to píšu tak nesrozumitelně?
  • @Blackfish no popravdě to tak vyznělo :-))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Branislav_Gepeto Ale uznej, že to pro nezasvěceného působí jako roztomilé upírsko-kanibalistické orgie :-))
    @Černá_Alison
    Mne to znelo divne aj keď som bol "zasvätený" :) Ale aj na toto mala Cirkev hafo metaforických vyjadrení. Ježiš tým mohol pokojne proste myslieť niečo v zmysle, že Božia láska nám dala jedlo alebo sa snažil svojim učeníkom povedať niečo v absolútne inom zmysle (nikto netvrdí, že to bola pravda, hovorím, čo sa asi tk Ježiš či už boží syn či už človek snažil povedať), z čoho žijeme alebo čosi podobné a Cirkev z toho spravila ďalšiu okálazú maškarádu, aby si ľudí ešte viac omotali okolo prsta.
  • @Branislav_Gepeto Mlčení jehňátek a volné pokračování Podezřelé mlčení beránka božího :-)
    @Černá_Alison
    Mlčanie som nevidel, ale asi som videl paródiu, ako tam vyliezli Zombie z hrobov a naraz tam začal hrať Jacksnov Thriller. Ale veľa som z toho nevidel, pretože to bolo dávno a otec ma vyhnal do postele - bolo to neskoro.
  • @Branislav_Gepeto Nezoufej, já Mlčení jehňátek taky neviděla ani neuvidím, protože znám obsah :-p Taky se tam jednalo o kanibala Hanibala a shoda mezi jehňátkem a beránkem je zjevná :-)
  • sice s váma všema souhlasim, ale nezačíná to bejt trochu offtopic?
  • Trocha :D
    Moc ľudí tu asi rebélia nezaujíma :(
  • @Tenebris zrovna před 14ti dněma jsem tady taky hledal nějaký článek o Blackfire rebelii, docela mne překvapilo že tu nic takoveho neni, ale daval jsem to za vinu svoji neschopnosti a řikal sem si že to tu určitě nekde je. Z knih si sice pamatuju málo, jen tolik že mi tohle tema přijde zajimavé.
  • @Marek Pravdepodobne najzaujímavejší konflikt (a nie len vojenský) v celej histórií Westerosu. Ako som napísal, dúfam že to celé v budúcich knihách GRRM viac osvetlí :)
  • @Tenebris no mne by stačil takovej skromnej souhrn toho co je napsáno v současných knihách :-D
  • upraveno 3. července 2013
    @Marek Vieš Anglicky ? Na inceandfire wiki nájdeš skromý súhrn
  • @Marek v poviedkach Dunk and Egg su tieto záležitosti bližšie spomínané (aspoň v 2 druhej určite čo si pamätám)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 6. července 2013
  • Co vím, tak bojovali ve War of Ninepenny kings i Zlatá společnost. Takže je možné že Blackfyre má někdo v blízkosti "Aegona". Co se týká Dark Sister tak je určitě za zdí u Bloodravena. Co vím tak si ho vzal na zeď a tam teď není, takže leda s ním.
    Hm, nikde není řečeno, že Bloodraven na Zeď putoval i s Dark Sister.
  • Ani nevím, mám dojem že jsem to někde četl. Něco v tom smyslu že když se stal Lordem Velitelem tak měl u sebe Temnou sestru. A pamatuju si to česky, takže asi z knih nebo fakt nevím.
  • No on na sa nepridal k Hliadke dobrovoľne, a keď tam šiel za "trest" tak neviem či by mu dovolili nechať si tak významný meč.
    Na druhou stranu byl to jeho meč. I pokud byl odeslaný na Zeď rozkazem, což taky myslím není úplně jisté, tak si imho mohl určit co s mečem bude.
    A taky by mě zajímalo jak ho vlastně vůbec získal.
  • Jj, před tím, než ho Egg poslal na Zeď jako "čestnou stráž" mistra Aemona, strávil nějaký čas v kobkách pod Rudou baštou - dal ho tam myslím uvěznit Maekar. Nějak se mi nechce věřit, že by ho jakožto propuštěného vězně mířícího na Zeď vybavili jedním z nejvzácnějších mečů. :-)
  • Tak Dark Sister bolo v osobnom vlastníctve Bloodravena. Za vlády Aerysa I. mal v krajine takmer neobmedzenú moc a taktiež nebol moc populárny. Maekar ho nikdy nemal v obľube a po svojom nástupe na trón sa chcel zbaviť rivala, takže ho zavrel do basy. Aegon V. bol dobrá duša, takže ho pravdepodobne prepustil a dal mu možnosť odísť na Zeď, ale nemyslím že by mu odobral Dark Sister. Egg to nemal v povahe a Bloodraven by si takto kašľať na hlavu nenechal. Podľa mňa ju má Bloodraven na severe.
  • A o co se přesně opíral Daemonův nárok na trůn? Vždyť Daeron II. byl stejně starší, tak i kdyby nebyl bastard tak by nedědil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.