Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1636466686993

Komentáře

• @Edem Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost! :) Kdyžtak jsem k dispozici pro diskuzi a pokec o všem, co tam E. Cline vymyslel :) Ale chápu, že ne každý si třeba chce o přečtených knížkách do detailu povídat :)
  • @Arutha to shadows of the apt ma 3 casti ? lebo co som pozeral na martinuse tak sa daju objednat 3 casti prelozene po cesky , o com to vovec je dufam ze to neni nieco ako twilight alebo hry o zivot
  • @zaklinac To je práve to, je to 10 častí, ale preložené sú zatiaľ tri, a nikto nevie, či sa v preklade bude pokračovať. Rozhodne to nie je nič ako Twilight, je to poctivá fantasy, s trochu vojenskejšou tématikou. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Už třetí díl vyšel v malém nákladu díky tomu, že si jej předplatil dostatečný počet čtenářů. Takže se obávám, že dalších dílů v čj se nedočkám :(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @zaklinac
    série Páni parchanti od Scotta Lynche. Ale přeložené jsou jen dva díly ze tří. Příští rok má anglicky vyjít díl čtvrtý.
  • To mi pripomenulo, ze pani spisovatelka chce z Twilightu vybuchat dalsie prachy, preto tu mame novy roman s rovnakym dejom, len pohlavia su otocene. Takze krasny student spozna upirku aj vlkodlacicu :D
    Za pozornost stojí i urban fantasy Řeky Londýna. První díl měl imho i větší potenciál, ale i tak to bylo dobré čtení.

Což mi připomíná @zaklinac Gaimana znáš? Nikdykde, Američtí bohové.
    A z jiného soudku doporučuju Babička pozdravuje a omlouvá se. Prvních cca 10 % knihy mě to štvalo a nebavilo. A pak mě to naprosto dostalo.
  • @Hildegarda Fakt? A nechtěla ona i přepsat Twilight z pohledu Edwarda (nebo to snad to i napsala? Netuším). To zrecykluje ještě aspoň 3x, ne. =D
  • @Hildegarda hádám, že to má dobře spočítané a že to vyjde :D už se těším, až podobný nápad dostane autorka jisté brakové fan fikce na Stmívání.
    upraveno 8. října 2015
    @Dreamer Pozdě, už se stalo...
    http://www.databazeknih.cz/knihy/grey-260317 - jen nebyla tak "tvůrčí" a vsadila na jistotu.
  • @Nevada Řeky Londýna jsem si před pár dny koupila, ale zatím jsem četla spíš zklamané recenze. Tak jsem zvědavá.
    Babička pozdravuje a omlouvá se se mi moc líbilo. Hodlám si pořídit audioknihu :)
    A taky se chystám na Muže jménem Ove od stejného autora. Podle některých je lepší než Babička.

A nevšimla jsem si, že by se tady dostalo dost věhlasu Marťanovi, který spolu s již zmiňovaným a doporučovaným RPO patří na první místo mého osobního žebříčku nejlepších samostatně stojících knih, jaké jsem kdy četla. Panebože....fakt dokonalost sama. A film je taky super.
    @Melindaaaa Já od toho čekala taky víc. Možná proto, že všechno pod výrazem urban fantasy už bude navždy ve stínu Nikdykde. Ale bavilo mě to. Slabinou je tam takové trochu chaotické poskakování v ději (ale možná to bylo způsobeno zpracováním e-knihy, kde byly místy nějak blbě oddělené odstavce). Nejvíc mě zklamala nevyužitost, nebo spíš malý prostor postavy Nightingalea.

O Marťanovi jsme se tady bavili, ale možná to bylo v sousední diskuzi Co právě čtete, teď už nevím. Každopádně doporučuji všemi deseti :)
  • @Nevada Než se do toho pustím, musím si ujasnit, že od toho nemám žádná očekávání a pak to třeba půjde :D Hlavně je potřeba vytěsnit, že to na plakátech přirovnávají k HP. To mě nakrklo totiž :D

Aha. Já dávala slovo Marťan i do vyhledávání, abych tady zbytečně neprudila s něčím, co se omlílalo už x-krát, protože jsem to tu už nějaký ten pátek (ehm...několik měsíců) nesledovala, ale nic to na mě nevyplivlo, tak jsem si říkala, že ho asi nikdo ještě nezmiňoval :) Mark je moje nová platonická fiktivní láska :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 8. října 2015
    Hildegarda napsal(a):

To mi pripomenulo, ze pani spisovatelka chce z Twilightu vybuchat dalsie prachy, preto tu mame novy roman s rovnakym dejom, len pohlavia su otocene. Takze krasny student spozna upirku aj vlkodlacicu :D

Moment, nechcela napísať akési Midnight Sun, teda celý Twilight z Edwardyho pohľadu? Alebo to už napísala?
    EDIT: A vidím, že Lara sa pýta to isté :D
  • Nemáte někdo zkušenost s trilogií gormenghast? Už delší dobu mi leží v knihovně (byl to dárek) a pořád se nemůžu dokopat ke čtení :-)
  • @Hildegarda A komerční trhák je na světě. Ještě štěstí že si to nikdy nepřečtu. Bude to neskutečně debilní.
  • @Everett_Young vypovídá to o neschopnosti paní Meyerové napsat cokoliv jiného, originálního nebo dokonce lepšího, holt se bude ždímat, to co už jednou vyšlo :)
  • Everette, to mozes rovno pripisat, ze to ani neuvidis, ked to bude mat odhadom za tri roky premieru :)
  • @Nevada @Melindaaaa Řeky Londýna jsem četla a za mě dobré. Relativně málo fantasy prvků mi vyhovuje, srovnání s HP moc nechápu. Knih má vyjít víc, takže s Nightingalem se určitě ještě pořádně seznámíme.
    Marťan nadchnul i mého ani ne pětiletého tatara, včera převedl do podoby grafického románu první kapitolu (nějak se mu zalíbilo propíchnutí anténou).
  • upraveno 9. října 2015
    @zaklinac tak to by bolo nieco pre mna akurát sa mi nechce precitat 3 casti a potom to ukoncit uprostred pribehu takze z fantasy asi uz si nic nevyberiem , ja by som chcel najradsej nieco ako hra o trony alebo malaz ale musia byt prelozene vsetky casti
  • @brbr Tak super! :) Snad mě taky nezklame :)
    Jo, ta kniha se musí líbit prostě všem :D
  • @zaklinac moc nad tím nespekuluj. Pokud jsi nečetl Archiv, tak do něho jdi. V současnosti s Malazem asi to nejlepší. Pokud chceš čekat, než to Sanderson dopíše, tak to není moc dobrý nápad.

A určitě si přečti Tyrani a králové od Marca.
  • @Kalam Mekhar od toho marca v akom poradi sa maju tie knihy citat , to su 4 casti? lebo iba 4knihy sa od neho daju objednat
  • upraveno 11. října 2015
    @Kalam Mekhar na tej stranke fantasyshop je tam moznost ako na martinuse ze mi to pride na postu? lebo ja vacsinou nie som doma a ked mi bude kurier vyvolavat tak si to asi tažko preberiem
  • tak balík na poštu je snad u všech současných obchodů
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Kalam Mekhar ty vole, co to je za humus obálky? Jak kdyby to dělal někdo na základce jako úkol do informatiky =D
  • @Riokai Myslím si, že bys to udělal lépe :). Je to strašné a ještě je to horší, když vedle toho položíš Cestu králů :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.