Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1666769717293

Komentáře

• Pokud se k vám ta novinka ještě nedostala - Ready player one, které jsem tady s velkým nadšením promovala vyšlo v novém vydání u KK dokonce v pevné vazbě. Změny oproti původnímu Jota vydání jen v novém přepisu jmen dvou postav, jinak jsem při zběžné inspekci nic neobjevila. Je krásná a je pořád stejně boží. Někdo tady chtěl knížku koupit (@Hildegarda ?) , tak jen dávám vědět, že už je k sehnání :)
  • Nevíte někdo jak to je s kronikou královraha s 3 dílem? Nějak je tam ticho po pěšině
  • Pořád nic, jestli se nepletu poslední update je z konce roku 2014, kde říka, že Dveře nebudou v roce 2015. Ale rád se budu mýlit, pokud někdo máte lepší informace :)
  • upraveno 6. června 2016
    @Dejw To vím, ale je už rk 2016 :D proto se ptám
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Melindaaaa Tak ji mám doma, jsem na to dost zvědavá.
    Potřebovala jsem rozměnit na menší pochůzky, ale bohužel jsem prošla kolem polic s novinkami (Považuje se za polehčující okolnost, že ten zbytek budou dárky?).
  • @p1e9t9r2 Jj, jenom jsem tím chtěl říct, že o updatu nic nevim :D Ale 30. září mají vyjít Darebáci, kde bude mimo jiných povídek (třeba od GRRM) i povídka Lightning tree o Bastovi.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Dejw 30. září je už snad čtvrtý termín a pochybuju, že bude konečný. Na facebooku psali, že termín vydání ještě nebyl určen a kniha je pořád teprve v přípravě.
  • Hmm tady už fakt není co číst :D takže ponaučení pro příště číst jenom dokončené serie abych se vyhnul marastu čekání na pokračování neb po letech čekání si člověk příběh nepamatuje a musí knihu číst znova :D
    upraveno 8. června 2016
    p1e9t9r2 napsal(a):

takže ponaučení pro příště číst jenom dokončené serie abych se vyhnul marastu čekání na pokračování neb po letech čekání si člověk příběh nepamatuje a musí knihu číst znova :D

= od zítřka nepiju ;)

A ať nejsem bitá za OT, tak vyšla další kniha Warcraft.

Ha a ještě má vyjít Kronika WOW, na to jsem docela zvědavá, ale asi se na to budu chtít nejdřív podívat v knihkupectví.
  • @Nevada Ok, díky za opravu, aspoň vim, že se nemám zbytečně těšit :D Tak snad to stihnou do Vánoc :D
  • @Krisa Jeeej, jeeej!!! Prosím, prosím, prosím! Dávej průběžně vědět! :)
    A rozhodně - dárky se nepočítají ;) :D
    @Melindaaaa Vědět dám, ale bude mi to ještě fak hodně dlouho trvat. Mám rozečtenou ještě jednu knížku, kterou chci před tím dočíst. A teď jsem na tom tak, že film Mimoni jsem sledovala od pondělí do včerejška, takže možná místo záložky budu už používat vlastní zubní protézu.
  • @Krisa Já si ráda počkám :) I kdybych už byla stará a seschlá a ty bys mi napsala, jak se ti to líbí, tak to ocením :D
    @Melindaaaa Tak jsem se do toho pustila, zatím teda jen 2,5 kapitoly, ale je to fakt vtipný, autor musí být cynik jako prase :)
  • @Krisa Sakra, ty roky nějak letí :D
    Každopádně jsem ráda, že tě humor zaujal hned od začátku, můžeš se těšit ještě na spoooousta cynismu :D mám hned několik oblíbených citátů :D
  • Zdar hledám tip na to číst na léto máte někdo něco? Tak aby tam byla magie bylo to napínavé bojovalo se tam ... atd (mám radši středověk, ale ani postapokaliptická budoucnost není špatná). Malazskou knihu padlých mám už přečtenou :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. června 2016
    @p1e9t9r2 Můžu doporučit už zde před časem zmiňované Kroniky Sialy (Tulák ve stínech, Tanec ve stínech, Bouře ve stínech). Jízda od první stránky prvního dílu po poslední stránku posledního dílu, elfové téměř k nerozeznání od orků, trpaslíci, co nenosí vousy ("ty přece nosí gnómové, pletou si to jen hloupí lidé"), spousta boje, akce (přičemž ovšem sám hlavní hrdina žádný ranař není a boji se spíš vyhýbá), magie a královský šašek Kli-Kli, který obvykle zachraňuje situaci jen proto, aby vzápětí spadl do ještě horšího ohrožení.
    Ne moc přesah, ale za to napínavé a zábavné, na léto myslím ideální.
    upraveno 16. června 2016
    @p1e9t9r2 Co Páni Parchanti? Třetí díl má česky vyjít koncem roku nebo začátkem příštího.
    A tradičně si nemůžu odpustit propagaci Lukjaněnkových Hlídek, i když se to odehrává v současnosti :)

A nedávno jsem dostala doporučení na autora humorné fantasy od Johna Moorea. Z kategorie postapo mě zaujal Vodní nůž, k čemuž mi byla vzápětí doporučena povídková sbírka Čerpadlo 6. A tak se mi seznam plánované četby opět nechutně rozrostl.
    Kdo máte rádi černý humor, tak doporučuju knihu Špinavá práce. A kdyby někdo měl tip na podobné knihy, budu velmi vděčná.
  • Nevada napsal(a):

@p1e9t9r2 Co Páni Parchanti? Třetí díl má česky vyjít koncem roku nebo začátkem příštího.
    A tradičně si nemůžu odpustit propagaci Lukjaněnkových Hlídek, i když se to odehrává v současnosti :)

A nedávno jsem dostala doporučení na autora humorné fantasy od Johna Moorea. Z kategorie postapo mě zaujal Vodní nůž, k čemuž mi byla vzápětí doporučena povídková sbírka Čerpadlo 6. A tak se mi seznam plánované četby opět nechutně rozrostl.

D9ky podívám, ale do rozepsaných knih už nejdu tolikrát mne to vytrestalo, kdy mi serii zrušili v půlce (a abych to dočetl v originále německy neumím) popřípadě rostu z čekání na další díly

upraveno 16. června 2016
    U Hlídek se toho bát nemusíš. Každá kniha má uzavřené příběhy. Sice na sebe navazují, ale když se rozhodneš skončit třeba po třetím díle, tak o nic nepřijdeš a má to regulérní zakončení. Ono to tuším původně bylo plánováno jako trilogie a další díly jsou spíš volná pokračování.
    Páni Parchanti jsou na tom podobně. Zatím co kniha, to samostatný příběh. A třetí díl by tak měl být taky.
  • Jitka napsal(a):
    Fajn, tu moju nenašlo.
  • Taky mi to nenašlo, tak jsem tam dal Jméno růže a doporučili mi Rozmarné léto. :-D
  • A ešte Gaimanovho Sandmana a Spoločenstvo prsteňa. :-D
  • Nedalo mi to a po přečtení zdejší diskuze jsem se musel po letech tichého stalkování taky přihlásit a přispět. Abych rovnou dal najevo svou afiliaci ve zdejší flamové diskusi, hlásím se na stranu Malažanů. Erikson píše jinak než Martin a kdo z nich je lepší se u mě mění podle nálady (ale Erikson umí psát rychle, takže to hodně hraje v jeho prospěch).
    Jinak tu musím hrozně moc doporučit knihu, o které se tu zatím nikdo nezmínil, a to Eriksonova Spratka (Willful child). Je to sci-fi parodie na StarTrek, ale řekne to hodně i lidem jako já, kteří sice viděli pár dílů a nový filmy, ale jinak jim ten svět moc neříká. Výborně napsáno (není to ve stylu Malazu, doporučuju i lidem, co jim MKP nesedla), absurdní a černý humor, sympatická hlavní postava.
  • upraveno 15. července 2016
    Já jsem dočtení Malazu posunula na osobní challenge, ale jde to ztuha, když jsem teprve u prvního dílu :-# a jsou mi všechny postavy kromě Parřana a Paličů mostů silně nesympatické a přála bych si, aby rychle zhebly, abych nemusela louskat jejich kapitoly nebo jak tomu říkat :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Někdy před čtyřmi lety jsem se zasekl ve třetině první knihy a od té doby jsem s tím nepohnul :-k
    Dost by mi pomohl nějaký audiobook abych mohl poslouchat alespoň při cestování. Což je vlastně případ i Zaklínače a Královraha =D
  • upraveno 15. července 2016
    Zaklínače jsem taky zkoušela a je pravda, že jsem se to vzdala ještě dřív než Měsíční Zahrady :-k z Královraha mám za sebou jedničku (po roce přečteno, ufff), ke dvojce se asi nikdy nedostanu, jsem nevděčný čtenář...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na audiotece mají dobrě načtené ty první Zaklínačské povídky. Každá postava je namluvená někým jiným takže to není monotóní vyprávění jedním hlasem (škoda že toho není takhle namluveno víc). Každopádně to takhle má velice chytlaví šmrnc a scény s Marigoldem jsou fakt hlína. U těch jsem se něco natlemil.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.