Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1676870727393

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    U Zaklínače začněte nejdřív povídkami. Až pak romány.
    Dreamer napsal(a):

Já jsem dočtení Malazu posunula na osobní challenge, ale jde to ztuha, když jsem teprve u prvního dílu :-# a jsou mi všechny postavy kromě Parřana a Paličů mostů silně nesympatické a přála bych si, aby rychle zhebly, abych nemusela louskat jejich kapitoly nebo jak tomu říkat :D

Já si v prvním dílu oblíbila snad jen Parana. A i v dalších dvou dílech jsem si jakžtakž oblíbila jen 2-3 postavy (a obvykle podle toho dopadly). Proti tomu postavy, které mě prudily, pochopitelně ne a ne umřít.
    Četla jsem zatím pořád jen 3 díly, ale začátky všech z nich byly hrozně nudné a chaotické. Závěry naopak excelentní. Budu to muset dočíst komplet.
  • AvivAviv
    upraveno 15. července 2016
    Je tu niekto, kto má rád Dana Browna?
    Jeho knihy Andělé a démoni a Šifra mistra Leonarda mě bavily. Ale Digitální pevnost jsem pak nedokázala ani dočíst. Ztracený symbol jsem s velkými obtížemi přečetla loni.
  • Ja som čítala okrem Anjelov a Démonov a Šifry ešte Bod klamu. Zvyšok sa ku mne ešte nedostal.
  • @Nevada mě neuvěřitelně vytáčí Krupe, ne není vtipný, roztomilý, zábavný ani originální je jen otravný a nudný, kéž bude brzo po něm, Kvítko...ugh, zlodějíček a chudák, který to překvapivě někam dotáhne, takže ho budu muset trpět ještě dlouho? A Besana, to je kapitola sama pro sebe (doufám, že již uzavřená), Erikson zatím nenakousl ani jednu věrohodnou ženskou postavu :D
    Dojmy z Krupeho máme stejné. Přála jsem mu brzkou a bolestivou smrt. A věrohodnou ženskou postavu jsem tam nepotkala ani jednu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jen tak mimo mísu lidi...
    Všera jsem si koupil knihu: Tetovaný od Petera V. Betta.
    Celkem by mě zajímalo, zda si myslíte, že jsem prohloupil či ne. Mám za sebou dvě tři první kapitoly a zatím mě to příliš nenadchlo.
    Pokud se někdo rozhodne o tom rozpovídat, omezte prosím spoilery, ať z toho mám alespoň nějaký zážitek...
    Děkuji
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Dreamer Krupe je dost otravný, ale přát mu smrt? Jsou tam horší svině, třeba Kallor toho vyloženě nesnáším od chvíle co
    Zabil Whiskeyjacka
    . Nebo Chromý bůh i když u toho je určitá šance na nápravu
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Sagart mne sa to pacilo ale az neskor prvu tretinu som tiez dost trpel.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 22. července 2016
    @Nevada @Dreamer já jsem teď v polovině Vzpomínek ledu, a zatím asi nejlepší díl. Mi osobně Krupe nijak nevadí, naopak mi přijde zajímavý. (
    hlavně jeho účast ve snu K'rula při znovuzrození Besany, od té doby ho beru vážně :-D
    )
    Naopak, kdo mě vytáčí je Mhybe svým neustálým fňukáním, hrozná postava, grr. A nejoblíbenější asi klasika Kalam, dále Whiskey (i když ten mě taky kolikrát štve), Toc Mladší a v poslední době Korlat. :-)

Btw. Měli bychom psát u spoilerů, jaké části knih se týká, páč jsem si rozklikl spoiler Achilea, a to jsem s prominutím kurva nechtěl vědět. :-(
  • Ja som si prave kupila Mesicny zahrady a idem na to. Este jedna otazka : cela seria je uz dokoncena, ze? nerada by som znovu cakala 5 rokov na koniec.
  • @Nevada A co úžasná Paní Závist? :twisted: Ale počkej do dalších dílů, dobré ženské postavy se ještě objeví. Hned ve čtvrtém díle přijde Tavore a pak jich tam bude ještě dost. Apsalar je taky dobrá, ačkoli jako Líto byla snad ještě lepší.
  • páč jsem si rozklikl spoiler Achilea, a to jsem s prominutím kurva nechtěl vědět.
    @Riokai čti i knihy od Esslemonta, ať ti pak v dalších dílech neunikají souvislosti.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 23. července 2016
    @Everett_Young neboj čtu, teda zatím jsem četl jen noc nožů a před vzpomínkami jsem si přečetl ještě povídky Potoky krve. :-)

Mimochodem Paní Závist je dobrá! :-D
    Paní Závist je svým způsobem zábavná, ale chováním je to spíš puberťačka, než žena.

U těch 3 knih, které jsem četla jsem měla velký problém s postavami, protože osud většiny z nich mi byl fuk, dost z nich mě nebavilo. Jen hrstku jsem si oblíbila (Paran, Toc, Rallik, později i Kalam, částečně Kalous).
    Naopak Paliči s v čele s Whiskeyjackem mě nechávali dost v klidu.

Hele, jsem jediná, komu připadne styl MKP, kdy k sáze "potřebujete" nejen doplňující povídky, ale ještě navíc i knihy jiného autora, tak nějak padlý na hlavu?
  • upraveno 23. července 2016
    @Nevada cože, povídky a knihy jiného autora? :D já budu ráda jestli se prokoušu alespoň první knihou, postavy a jejich osudy jsou také to s čím mám problém, teď jsem se opět zasekla na části s Krupem a jde to fakt obtížně...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer nie niesu nutne, hlavny pribeh ma tych 10-11 knih a je dokonceny, ked sa ti ten svet paci mozes citat dalsie veci dalej.
  • Série jsou od sebe oddělené, není třeba znát příběh těch ostatních, ale jsou tam zajímavé doplňkové informace.
  • Hmm já se dostal k půlnočním vlnám a tady jsem se zasekl kniha o edurech mi nejede
  • Kruppe, že není zábavný? Tak to se Vám nebude líbit ani Iskaral Pust a Tehol. :-D Já se u Malazu tlemil hodně často.
  • Nevada napsal(a):

Paní Závist je svým způsobem zábavná, ale chováním je to spíš puberťačka, než žena.

U těch 3 knih, které jsem četla jsem měla velký problém s postavami, protože osud většiny z nich mi byl fuk, dost z nich mě nebavilo. Jen hrstku jsem si oblíbila (Paran, Toc, Rallik, později i Kalam, částečně Kalous).
    Naopak Paliči s v čele s Whiskeyjackem mě nechávali dost v klidu.

Hele, jsem jediná, komu připadne styl MKP, kdy k sáze "potřebujete" nejen doplňující povídky, ale ještě navíc i knihy jiného autora, tak nějak padlý na hlavu?

Žádné povídky nepotřebuješ. Stejně tak nepotřebuješ ani znát děj z knih od Esslemonta. Je to jen doplnění. V opačném případě, tedy při čtení knih od Esslemonta ovšem děj ságy od Eriksona znát musíš, jinak budeš dost zmatená.
    Ty uvozovky jsou tam schválně. Vím, že četba MKP sama o sobě v rámci ságy stačí.
  • @Nevada Tak proč ti to tady připadá "padlý na hlavu"? Je jasný, že když se na nějakém universu podílí víc tvůrců, tak je ideálem přečíst vše. Dva spisovatelé jsou ještě v normě. Co mají říkat fandové Warhammeru? :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mimochodem, nečetl někdo Píseň krve? Všude čtu oslavné komentáře.
  • @flanker.27 Já jo. Jednička se mi líbila opravdu moc (dost možná jsem autorem jednoho z těch oslavných komentářů :D). Dvojka trochu míň, protože původně promakané a konzistentní vyprávnění z jedničky (kde jsem autorovy vypravěčské schopnosti hodně obdivovala) se rozstříštilo do více POV. Prostě se úplně změnil styl, taky příběhově z hrdinova one-man-show na "problémy světa". Ale i tak to bylo fajn a na trojku se těším.
    A taky se mi třeba hodně líbí záhadné a zvláštní nadpřirozeno.
    @CervenKa Díky za odpověď, asi tomu dám šanci.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    1. dil docela dobry. 2. me nebavil. 3. jsem ani necetl.
  • Četl někdo Kroniky železného druida? Mám za sebou asi třetinu knihy a pořád čekám, jestli se něco stane nebo aspoň vysvětlí :D . Nevíte, jestli to časem bude lepší?
    upraveno 24. srpna 2016
    Tak jsem Píseň krve přečetl. Až na malý problém s postavami, které se občas trochu moc podvolují okolnostem a příkazům a až příliš skrývají své pocity je to famózní, zvlášť vyloženě fantastický konec. Skoro se chce říct Martin bez jeho neduhů :), což zas není úplně přesné, páč jsou tam zase jiné, i když drobnosti. Pokud bych Píseň krve srovnával s jinými knihami, tak často zmiňovanému Jménu větru se dle mého zas tak moc nepodobá, má s ním společné víceméně jen to, že se hrdina na začátku ocitne tzv. \"ve výcviku\", a že je jeho příběh pojat jako vyprávění historikovi. Vélin není zdaleka taková \"Mary Sue\" jako Kvothe, není ve všem nejdokonalejší a nejlepší (i když si to o něm někteří myslí). Mnohem víc než Kvotheho připomíná Jona Sněha.
  • @hodor_the_king ale jo něco se tam stane :D pak to má docela rychlý spád.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.