Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1223224226228229291

Komentáře

• Taky ne. Napovim trochu, postava ktera rekla tento citat uz v knize zemrela.
  • No tak jestli to je nápověda, tak já jsem...
    Mohlo by to byť adresované Janosovi Slyntovi?
  • A zemřela rukou osoby, ke které tuto větu pronesla, předpokládám :-D Ne teď vážně, zní mi to podezřele Lannistersky, ale všechny tipy už byly vysloveny... Patřil ten smilník a opilec alespoň k hlavním postavám?
  • Catelyn Tully Stark svému bráškovi Edmurovi ;)
    P.S. No, že by zrovna byla nějak mrtvá... :twisted:
  • @Tarin : to že zemřela a zároveň není mrtvá se zrovna u Cat nevylučuje :twisted:
  • @Tarin přesně říká to Edmurovi ve Střetu kràlů.
    Neříkal jsem že je mrtvå, ale že zemřela
  • ,,Žádný člověk není prokletý víc než královrah, a to v očích bohů i lidí."
  • Jaime je opäť sebaľútostivý, alebo Brienne kritická.
  • Starej Mormont? Anebo mistr Aemon? Mam pocit, ze tohle bylo receny na Zdi.
  • Zní to jako Brienne, ale samá voda.
  • Ten by to skôr vztiahol na otcovrahov, ale tiež je to možné. Aj to znie trocha ako Tyrion.
  • Mám pocit, že to hovorí žena.
  • Nené, zatím nikdo...
  • Takže muž...
    Čo tak Pycelle?
  • Třeba Luwin?
  • Tohle je celkem známá Davosova věta Stannisovi. Ale nejsem si teď úplně jistá, v jaké souvislosti to bylo... určitě kvůli Melissandře a jejím stínům :twisted:
  • @suertuda Bingo, mluvilo se o Edrikovi :)
  • JayJay
    upraveno 15. ledna 2016
    @Tarin: Pro zajímavost,... dává tam ta věta smysl? Ono v angličtině kingslayer (ten-kdo-zabil-krále) a kinslayer (ten-kdo-zabil-příbuzného) jsou si až zatraceně podobné a nelze vyloučit chybu překladu (Potažmo, když mám za to, že v očích Bohů je opravdu větší zločin vražda příbuzného, a třeba i hosta a tak dále, nežli pouhá vražda krále...)
    (Mám načteno celkem dávno a v AJ, tak se ptám...)

Pro info dle AWOIAF heslo kinslaying: There is a saying, in the religions of both the old gods or new gods, stating that "no man is so accursed as the kinslayer". Čili v ČJ: V obou náboženstvích Starých i Nových bohů je přísloví, které říká, že "Nikdo není tak prokletý, jako vrah příbuzného".
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Jay Ano, je to další chyba v překladu. V originálu je: No man is as cursed as the kinslayer, in the eyes of gods and men.”
  • AvivAviv
    upraveno 15. ledna 2016
    No prosím. Takže žádnej Elánius Kamenná tvář, ale Feanorians.
  • @suertuda zadáváš citát
  • Omlouvám se za zdržení :-)

"Myslím, že jsem zloděj."
  • to vůbec netuším... ze Starků by to nikdo neřekl na to jsou moc hrdí.
    Spíš mi to přijde jako ironie, než vážně řečeno. Typl bych jednoho z bratrů Lannisterů... Zkusím Tyriona.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tyrion.
  • Docela se podbízí, trpajzlík jeden... Pre zmenu navrhujem Oberyna.
  • :-) ani jeden a ironie to bohužel nebyla :twisted:
  • Tak teda sebakritika? Čo nekritické konštatovanie? Arya sa dostala k rôznym kriminálnym činnostiam, ale preboha komu by to takto hovorila? A Mopatis by si to nemyslel, on to totiž vie. Varys mi pripadá ako niekto, kto rád používa "myslím...", ale že by povedal niekomu na seba kompromitujúci detail? Dany to bude. Neviem prečo, ale bude.
  • Nic složitého za tím nehledejte. Říká to člověk, který opravdu někoho okradl - doslova. A je to muž.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.