A zemřela rukou osoby, ke které tuto větu pronesla, předpokládám :-D Ne teď vážně, zní mi to podezřele Lannistersky, ale všechny tipy už byly vysloveny... Patřil ten smilník a opilec alespoň k hlavním postavám?
Tohle je celkem známá Davosova věta Stannisovi. Ale nejsem si teď úplně jistá, v jaké souvislosti to bylo... určitě kvůli Melissandře a jejím stínům :twisted:
@Tarin: Pro zajímavost,... dává tam ta věta smysl? Ono v angličtině kingslayer (ten-kdo-zabil-krále) a kinslayer (ten-kdo-zabil-příbuzného) jsou si až zatraceně podobné a nelze vyloučit chybu překladu (Potažmo, když mám za to, že v očích Bohů je opravdu větší zločin vražda příbuzného, a třeba i hosta a tak dále, nežli pouhá vražda krále...) (Mám načteno celkem dávno a v AJ, tak se ptám...)
Pro info dle AWOIAF heslo kinslaying: There is a saying, in the religions of both the old gods or new gods, stating that "no man is so accursed as the kinslayer". Čili v ČJ: V obou náboženstvích Starých i Nových bohů je přísloví, které říká, že "Nikdo není tak prokletý, jako vrah příbuzného".
to vůbec netuším... ze Starků by to nikdo neřekl na to jsou moc hrdí. Spíš mi to přijde jako ironie, než vážně řečeno. Typl bych jednoho z bratrů Lannisterů... Zkusím Tyriona.
Tak teda sebakritika? Čo nekritické konštatovanie? Arya sa dostala k rôznym kriminálnym činnostiam, ale preboha komu by to takto hovorila? A Mopatis by si to nemyslel, on to totiž vie. Varys mi pripadá ako niekto, kto rád používa "myslím...", ale že by povedal niekomu na seba kompromitujúci detail? Dany to bude. Neviem prečo, ale bude.
Komentáře
Mohlo by to byť adresované Janosovi Slyntovi?
P.S. No, že by zrovna byla nějak mrtvá... :twisted:
Neříkal jsem že je mrtvå, ale že zemřela
Čo tak Pycelle?
(Mám načteno celkem dávno a v AJ, tak se ptám...)
Pro info dle AWOIAF heslo kinslaying: There is a saying, in the religions of both the old gods or new gods, stating that "no man is so accursed as the kinslayer". Čili v ČJ: V obou náboženstvích Starých i Nových bohů je přísloví, které říká, že "Nikdo není tak prokletý, jako vrah příbuzného".
Spíš mi to přijde jako ironie, než vážně řečeno. Typl bych jednoho z bratrů Lannisterů... Zkusím Tyriona.