Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1224225227229230291

Komentáře

• Někdo z Nightwatch?
  • Tak mozna Davos?
  • Mě napadl Viserys s dračími vejci,... ale to mi přijde až moc upřímné od něj...
  • Není to až tak známá postava. Vlastně je v ději především kvůli této krádeži :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. ledna 2016
    Quentyn
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    pasáček vepřů?
  • Hmmm a co třeba Aryin "první" (= kuchnutej) - ten kluk ze stájí v Rudé baště?
  • Co už ten sebral? On jen chtěl přívest ji k autoritám a s tou dírou v břiše to už nesvedl.
  • Já měl za to, že Ned hodlal dcery vypakovat a že tam Starkové měli sbalené věci a že tam Arya šla kvůli tomu, aby si něco vzala (což měl ostatně v úmyslu i on, akorát, že jemu to nepatřilo, tedy zloděj), ne že by na něj jen tak narazila cestou po chodbě... Ale možná si to nepamatuju přesně (a už vůbec nevím, kolik toho spolu nakecali, než se začalo píchat).
  • No sbalené již bylo a Arya utíkala od strážcu co se pustili do boje s Prvním šermířem Braavosu a před tím než vypochodovala z Rudé bašty se ještě zastavila po Jehlu. Kluk ji uviděl poznal a jal se přivést tuhletu zajatkyni k těm co šéfujou. A ta si vzpomněla na Jonovu radu a bylo. First kill at the age of eight.
  • @Tlustá_Skála : joo pasáček vepřů Pate, odpovídal Alchymistovi na otázku, jak se rozhodl :applause:
    "Moje místo je u krále, má paní" - stačí kdo to řekl
    ne
  • Margaery ;-)
  • @Tlustá_Skála Jestli to nebyl někdo ze Severu, tak ať se propadnu...
  • Že by to řekl přímo Ned, když šel dělat pobočníka?
  • Co třeba Jaime,... nechtěla jej do říčních krajin vypakovat sestřička?
  • Ségra chtěla ať dělá pobočníka. Vypakoval se sám po tom, co se pořád hádali.
  • Co třeba Loras?
  • Mlada Mormont na krestni jmeno si nevzpomenu.
  • Dacey se jmenovala. A fakt by to mohla byť ona.
    upraveno 20. ledna 2016
    sorry za pozdní rekaci, byl to Jamie...a to sem si říkal že to nebude tak snadný :) Jayi, zadáváš(i když nebylo to v přítomnosti Cersei ale bylo to v už v Řekotočí)
  • JayJay
    upraveno 21. ledna 2016
    @Tlustá_Skála ... jo, to že Jaime "zneužíval" svojí funkci jako celkem univerzální výmluvu, kdy se mu to hodilo není nic neznámého. A ten kontext je úplně jasný, ale na rovinu, nevzpomněl bych si a být tam komu to řekl, tak jsem nahranej... (tím Řekotočím předpokládám, že v rozhovoru s Cat)
    A zadám výrok celkem tuctový (byť ne v daném kontextu), takže pro navození situace hodím ještě myšlenku, která dotyčnému proběhla hlavou krátce před pronesením výroku:
    Teď alespoň vědí, že to, co řeknu, myslím vážně.
    „Ještě někdo tu má žízeň?“
  • @Jay Princ Zimohradu na začátku koloběhu věcí, které ho stály život...
  • JayJay
    upraveno 21. ledna 2016
    @Tarin: Cože? Jestli myslíš Robbův přípitek na Rudé svatbě, tak ten zněl asi jinak... :o) Autor výroku stále žije, pokud vím...
  • Asi jsem to řekl až příliš obrazně, pronesl to Theon Greyjoy při drancování Kamenitého pobřeží, poté, co zabil vlastního muže ;)
  • JayJay
    upraveno 21. ledna 2016
    ... ale jinak mám pocit, že máš pravdu, takže klidně zadej (tvým doplňkem potvrzený pocit).
    PS. Ani ne tak obrazně, jako jsi to "zabil" tím, že ho to stálo život... a s přispěním Wiki buď nějaká kapitola z Vichrů, kterou neznám, nebo nějaká, kterou znám a tohle jsem z ní nepochopil...
    PPS: A víš jak blbě se odpovídá, když máš pocit, že to dotyčný ví, ale nemáš jistotu a zároveň to odpovědí nechceš propálit... :o)
    @Jay - bylo to při rozhovoru s Amerei Frey(manželka Lancela) při příležitosti Jaimeho návštěvě Lancela
  • @Tlustá_Skála: Ach jo... :o)
    @Tarin: zadáváš, jestli to z toho nevyplynulo.... :o)
    Mimochodem, sem tam padnu na výborné citáty,... ale když jsem se trefil, tak úplně prázdno... :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.