obrázky, odkazy [seriál]
Vlákno pro sdílení obrázků a fotek inspirovaných seriálem, zobrazujících scény ze seriálu apod. Buďte ohleduplní k ostatním a nesdílejte takové odkazy v knižním vlákně . Díky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
neviem ako inak to sem vložiť, tak iba takto cez odkaz :)
:D
Aj chudinka Myrrha bola zakliata aby sa do otca zaľúbila. A potom ju ešte chcel zabiť.
Jinak řecké báje jsem měl celkem načtené (až natolik, že jsem si to lajznul použít na téma táborové hry, což je sakra problém, vzhledem k tomu, jaké krváky plné incestu to jsou), ale Myrrha, Adonis a celá takhle lapálie mě buď minula nebo mi vypadla z paměti...
@sfik: Ne nemusí,... :o) Reálně si můžeme být jisti tím, že je známa regrese (já si nejvíce tykám s tou ve smyslu matematicko-statistickém a právním...).
Cez víkendy doobedu chodieva akýsi európsko-japonský animovaný seriál o gréckych bájach a pár krát som si k bratovi prisadla, zvedavá čo to je. A potom som ešte dlho krútila hlavou nad tým, čo za skomolenú verziu púšťajú. A potom mi došlo, že nakoľko je to mierené deti, tak je pochopiteľné, že Koré - mladučká dievčinka búriaca sa starostlivej matke Demeter tým, že bez povolenia opúšťa domov - do podsvetia šla z vlastnej vôle na pozvanie osamelého Háda a opustiť ho nemohla, pretože ju k zjedeniu granátového jablka zmanipuloval akýsi chalanisko, ktorého na jaštericu, čo sa musí skrývať v tme, premenila Démeter, pretože bol vandalom a zo zábavy ničil úrodu - morálne ponaučenie "Deti dbajte na rady rodičov a taktiež neničte bezdôvodne veci a nikto by nemal byť sám a smutný, ale mať niekoho, kto ho rozveselí, zabaví a vyzdobí mu tmavé podsvetie kvetmi".
To bolo tak. Afrodita sa napaprčila, že jej Myrrha nevzdáva taký rešpekt, aký by chcela a tak ju zakliala, aby sa zamilovala do vlastného otca. Slúžka kráľa opila, dcérenka ho zviedla a keď vytriezvel, vyhnal ju z paláca a naháňal ju s vytaseným mečom, že ju zabije. Dobehla na kraj útesu a tam ju Afrodira premenila na strom a keď doň otec zaťal meč, vypadlo z neho prenádherné chlapča Adonis. Adonisa si Afrodita zamilovala a aby ho ochránila, skryla ho do truhličky a dala ho do opatery Persefóne. Ako tak rástol, Persefóna sa doň zaľúbila tiež a tie dve sa oň začali hádať. Napokon Zeus rozhodol, že tretinku roka bude Adonis s Persefónou, tretinku s Afroditou a tretinku bude mať sám pre seba. Ale potom sa Persefóna dozvedela, že cez tú tretinku pre seba je Adonis (lebo Afrodita vedela kúzliť) zase s Afroditou a posťažovala sa Áreovi. Ten sa rozčúlil, žiarlivec jeden, zmenil na kanca a Adonisa zabil. Potom si Afrodita vymohla aby bol teda pol roka s ňou a pol roka v podsvetí s Persefónou.
:D
možno spoiler
blbej topic
Ještě zajímavější je, že After riatlin je vlastne fotka staršia, než Before ritalin.
This is the end of you, my writer :-D