Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1120121123125126144

Komentáře

• Brouci jsou snadní,
    stačí přesné pojmenování druhu, pokud teda poznáš. Pokud ne, tak jde o dílo momentálně velice úspěšného skandinávského autora.
  • hodor_the_king napsal(a):

ještě jsem teď objevila

farmu zvířat
    , pokud to tady už někdo nepsal...
    .....taky pořád přemýšlím nad tím vlkem, ale napadá mě max
    bílý tesák
    , což je blbost :D
    A čo
    Vlčí sľub
    ? Ale ten sneh... To ma vedie k myšlienke že by sa mohlo jednať o
    Vlci z Mercyfalls - Triaška, Váhanie, Navždy
    .
  • a co čert sedící v knížce, já hledám a zkouším ďáblova bible, ďáblovy deníky, Lucifer atd. a nic
  • Nebude to mít něco s A. Crowleym?
  • @Jitka Zkus ďábla nazvat jinak :-)
    Jde o kontroverzní knihu autora s jihoasijským původem původem. A hrál v Deníku Bridget Jones :-D

• Tak jsem našel zatím 24. Spoustu jich člověk tipne opravdu jen podle obrázku. Ve spoileru je pár knih co tu ještě myslím nepadlo

Co tu ještě nepadlo je myslím Letiště, Planeta opic, Čelisti, Nosorožec, Stoletý stařik který vylezl z okna a zmizel, Obratník raka, Kniha džunglí, vzkaz v láhvi, Frankenstein
  • @Dlady: Z těch devíti už 5 bylo (dva zazněly cizojazyčně), dva z nich bych tipem trefil,... a za ten se zkratkou OR bych si nafackoval, tohle mi fakt nedocvaklo a přitom je to TAK zřejmé...
  • Michelle napsal(a):

Mně vrtají hlavou ti brouci...

Co třeba Karafiát. ? :o) (předpokládám, že to je taková blbost, že to nemá cenu dávat do spoileru...)
  • upraveno 4. března 2016
    Jay napsal(a):

@Dlady: Z těch devíti už 5 bylo (dva zazněly cizojazyčně), dva z nich bych tipem trefil,... a za ten se zkratkou OR bych si nafackoval, tohle mi fakt nedocvaklo a přitom je to TAK zřejmé...

Tak to se omlouvám, to mi nějak uteklo :-) Budu rád za každý další tip :-)

Ten OR jsem tipnul, knížku neznám :-)

Jinak ještě jsem našel
    Já robot :-) Vpravo nahoře

• @Michelle dík! výborná nápověda, mimochodem nevěřili byste, co existuje knih s ďáblem nebo satanem v názvu
  • @Aviv asi aby i neznalým došlo, že mají zkusit
    zlodějku
  • @Dlady: Aaaa.... já furt řešil, co je ta Futurama..., máš pravdu, no.
  • Mě ještě napadá.... ale možná blbosti
    Zahrada (za Frankenstainem), Kerouacovo Na cestě (nahoře) a podle designu vagonů dole třeba Vražda v Orient expresu...
    ...
    A z nekomentovaných tedy zůstávají obrázky - třeba když to popíše, tak někomu naskočí kniha, kterou zná...
    Skořápka vesmíru (to by i mohlo být... :o)), Vězeň, Buddha, soška býka, oprátka s koltem, strašidelný dům, slavík na střeše, svatební foto, hromada tenisáků (u robota v pravém rohu) a Babiš-ka v řepkovém poli
  • @Jay
    Ty tenisáky mají nějaké obličeje mi přjde a různě se ksichtí. A strašidelný dům nebo dům duchů mi to nebere
  • Ten Zeman vpravo dole, to je
    farma zvířat? :twisted:
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    upraveno 4. března 2016
    63 :)
    ta oprátka je jednoduchá - známý román od Dostojevského...
    vězeň není tak úplně vězeň, má na sobě spací úbor a není dospělý
    Buddha - Buddhobo občanské jméno bez posledního h
    Babiš-ka v poli :D :D :D - na tom poli něco roste, druh obilí... a ten člověk tam něco dělá
    ty tenisáky nejsou tenisáky ale plody vinné révy které se zlobí... napsal to tuším Steinbeck
    za Frankensteinem je absurdní drama od našeho bývalého prezidenta
    a strašidelný dům to z nějakého důvodu bere jen slovensky, česky to nefunguje ;)
    soška býka - má nějakou barvu a je to mládě
    svatební foto není tak zcela svatební (i když proč ne :D ), jsou na něm 2 osoby stejného pohlaví... a nejsou zrovna velké
    to kdybych věděla. tu poslední nemůžu najít. Jediný co mě napadá je ten modrej převrácenej květník ale zase mě nenapadá co by to mohlo být...
  • @Ayleen A mas aj tu stenu aj vtaka so sipom?
    Ked tak posli mi zoznam alebo ho daj do spoileru
  • JayJay
    upraveno 4. března 2016
    @Ayleen:
    Ad "Svatební foto"... asi jsem stále ztracen, vybavuje se mi jen Cimrmanovské "Co děláte příteli Čechove?" "Píši Dvě sestry." "A není jich trochu málo, Antone Pavloviči?"
    Ono je něco jako Žně?
    A vedle toho strašidelného domu/domu duchů či co to je ta střecha s tím ptáčkem na špici krovu?
    A Buddha - Siddhárta Gautama...?... pořád nevím<\div>
    Jinak ty nápovědy jsou dobré...
  • Nemáte někdo prosím ten obrázek celej a v lepší kvalitě ?
    upraveno 4. března 2016
    @Jay
    "svatební foto" : nejsou velké a nejsou to muži (L.M.Alcott)
    žně jsou v létě. a před nimi na poli roste obilí. a z toho obilí se vyrábí chlebová mouka, gin,.... a v tom poli onoho obilí ten člověk něco dělá. něco jako lapá, loví... a název té knížky by se dal pochopit jako otázka (začíná to tázacím zájmenem) ale není tam otazník :) (J.D.Salinger)
    a vedle toho strašidelého domu bydlí slečna co se nějak jmenuje a je z domu který má nějakou barvu :) (L.M.Montgomery)
    a ano, s Buddhou jsi na dobré cestě. jen ta první část jména
  • Dlady napsal(a):

Nemáte někdo prosím ten obrázek celej a v lepší kvalitě ?

Dolna polovica
    https://mkskimg1-asmirasro.netdna-ssl.com/ILoyBV9dd2q_s1600x1600.jpg
  • Jééé děkuju :-)
    upraveno 4. března 2016
    taky mám jen dolní polovinu, celej jsem ho nikde nenašla

http://s20-cz.vinted.net/uploads/forum_photos/900/439/4934009.jpg?1456842446
  • upraveno 4. března 2016
    .
  • AvivAviv
    upraveno 5. března 2016
    Ayleen napsal(a):

@Jay

"svatební foto" : nejsou velké a nejsou to muži (L.M.Alcott)
    žně jsou v létě. a před nimi na poli roste obilí. a z toho obilí se vyrábí chlebová mouka, gin,.... a v tom poli onoho obilí ten člověk něco dělá. něco jako lapá, loví... a název té knížky by se dal pochopit jako otázka (začíná to tázacím zájmenem) ale není tam otazník :) (J.D.Salinger)
    a vedle toho strašidelého domu bydlí slečna co se nějak jmenuje a je z domu který má nějakou barvu :) (L.M.Montgomery)
    a ano, s Buddhou jsi na dobré cestě. jen ta první část jména
    Jesus... Že mně to nedoplo.
    Kto chytá v žite
    ...
    A ešte zrzka
    Anna zo zeleného domu
    .
  • AvivAviv
    upraveno 5. března 2016
    Ayleen napsal(a):

63 :)

ta oprátka je jednoduchá - známý román od Dostojevského...
    vězeň není tak úplně vězeň, má na sobě spací úbor a není dospělý
    Buddha - Buddhobo občanské jméno bez posledního h
    Babiš-ka v poli :D :D :D - na tom poli něco roste, druh obilí... a ten člověk tam něco dělá
    ty tenisáky nejsou tenisáky ale plody vinné révy které se zlobí... napsal to tuším Steinbeck
    za Frankensteinem je absurdní drama od našeho bývalého prezidenta
    a strašidelný dům to z nějakého důvodu bere jen slovensky, česky to nefunguje ;)
    soška býka - má nějakou barvu a je to mládě
    svatební foto není tak zcela svatební (i když proč ne :D ), jsou na něm 2 osoby stejného pohlaví... a nejsou zrovna velké
    Takže by to mohol byť
    Zločin a trest
    ?
  • Hildegarda napsal(a):

Dlady napsal(a):

Nemáte někdo prosím ten obrázek celej a v lepší kvalitě ?

Dolna polovica
    https://mkskimg1-asmirasro.netdna-ssl.com/ILoyBV9dd2q_s1600x1600.jpg
    Ideme hádať i odtiaľ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.