Historie vojenství, od kyje k pušce

upraveno 12. ledna 2011 v Rozličný pokec
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
16869717374126

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. března 2016
    http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201603151402-l4jk.htm

Pokud se mi to podařilo přeslabikovat správně, tak dle ministerstva obrany RF "údery proti teroristům" ze strany ruského letectva budou pokračovat i po oficiálním "odchodu" ze Sýrie...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @flanker.27 Pak byl uvězněn na Špilberku, jestli se nepletu
    @Achileus Ano, pak byl propuštěn a dožil v Brně, ale to je tak asi všechno co vím, přiznávám, že jsem se o něj nikdy zvlášť nezajímal.

• No nevim no budto jsou z toho ISIS totalne blby nebo je to propaganda. Ja bych se tomu kopci vyhybal kdybych veel ze tam nekdo takovy sedi...
    To je projekt z kategorie "když už jsme do toho narvali tolik peněz, tak to prostě musíme dotáhnout za každou cenu". :)
  • tak nové technologie nejsou zdarma :)
    @flanker.27 Pokud to dotáhnou do zdárného konce, tak má NATO ohledně letectva na pár let klid, navíc třeba Typhoony už mají svoje nejlepší roky za sebou, chtělo by to náhradu
  • upraveno 17. března 2016
    @Achileus bolševik ale taky na něčem podobném pracuje
    @Achileus Mno, už to dotahujou přes 20 let a furt to nějak není ono. Neříkám, že jsem v tom kvalifikovaný, ale z informací, co mám, je to překomplikované, příliš závislé na softwarovém vybavení, velmi provozně drahé a s nijak zvláštními letovými výkony (navíc díky nedovyvinutosti softwaru s dost omezenou "letovou obálkou", tedy mají omezeno, cos tím mohou dělat). A co nejhůř, z původního záměru doplnit F-22 levnějším typem schopným masové výroby se stal jeden z nejdražších projektů letecké historie jak co do nákladů na vývoj, tak v jednotkové ceně (plus již zmíněné provozní náklady). jednotková cena se sice potenciálně může snížit, pokud jich prodají dopst, ale třeba Kanada nedávno kompletně z projektu odstoupila a raději se rozhodla k další modernizaci CF-18. A uvažují o tom další země, např. Austrálie. Jen Evropa (tedy země zapojené do projektu) se stále slepě tváří jako že je vše v pořádku.
    @flanker.27 Jenže Evropa ty letadla potřebuje, Typhoony nemůžou sloužit věčně....
    @DanielSvatoš S T-50 zatím nevíme, taky to ještě není dotažené, zejména zamýšlené motory izdělije 30 stále nejsou dovyvinuté, proto létá zatím s vylepšenými verzemi starého dobrého Saturnu Al-31 označenými Al-41 resp. izdělije 117.
    I když je to nadějný typ a jeho stealth charakteristiky jsou údajně podstatně lepší, než se původně soudilo, tak vývoj bude taky ještě nějakou dobu trvat (i když Rusko ujišťuje, že vše jde podle plánu, Indie, která se na projektu podílí finančně, protože plánuje na základě T-50 vyvinout vlastní typ FGFA, už jeví značnou netrpělivost), navíc financí není zjevně v Rusku nazbyt.
    @DanielSvatoš Letadlo pěkné, ale kdy bude schopno operačního nasazení?
  • upraveno 17. března 2016
    @Achileus vím o tom to co je ve videu a to co napsal flanker takže netuším :D btw F-35 se mi líbí vizuálně asi víc
    jinak na youtube je teď nejlepší dokument o 2. světové

jestli někdo neviděl tak to napravte :)
    edit: koukám že tam je od roku 2012 :D

• And kids, that is where nuclear submarines come from
    :D
    Francie definitivně končí s provozem Super Etendardů z letadlových lodí. I poslední letka přechází na Rafale. Tedy doslova poslední katapultáž tohoto typu.

• fast and furious :)
    Dukes of drifts :)
    upraveno 23. března 2016
  • upraveno 23. března 2016
    aha tak rusové nic moc :) SAA se nikam neposunula a "umírněná" opozice není na kolenou
    příměří se taky neuzavřelo a ISIS nedostává čočku a jestli jo tak určitě díky náletům Koalice :roll:
    Ještě je můžete vidět.

PzKpfw VI Tiger (pravděpodobně ten, co si zahrál ve Fury):

PzKpFw Königstiger:

• co jsem tak toho vojáka sledoval tak nejspíš na tom stanovišti v době útoku takže asi viděl rudě
    neměl to dělat - ne že by mi bylo líto toho zmetka co tam leží ale teď bude mít asi problém u soudu
  • upraveno 25. března 2016
    Vlajka na první fotce patří iráckému Kurdistánu, tvé svědomí může být klidné =D
    @DanielSvatoš Ty jsi chtěl nějaká videa z Palmýry :)

Tady něco z obklíčeného Deir ez-Zor

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.