Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

Tyrion uzavírá dohodu. Jorah a Daario podniknou náročnou výpravu. Jaime a Cersei se snaží vylepšit svou situaci.   Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Daniel Sackheim  

Číst celý článek zde

135

Komentáře

• Rybba napsal(a):

8-O Jo to já bych ji taky "potřeboval" snad se Jon konečně už pochlapí! :king:

Copak, ty jsi gerontofil? :o)
    Kdepak, Mel nemohla zemřít, protože to bychom po DnD chtěli rozumné uvažování... až jim to dojde (tak za dva tři díly), tak spáchají megakomplot mezi Brienne a Davosem a killnou ji společně - Brienne za Renlyho, Davos za Shireen :o)
  • Jinak v tomhle díle mi připadala Emilia jako komická postavička, ona je nějak hodně malá? A jak chodila, tak se tak divně houpala, pohybovala. No a na konci se tvářila jak terminátor, nebo spíš jak Arnold Schwarzenegger, nezdálo se vám? Nejsou spolu něco do rodiny?
    to je tím že je hrozná herečka
  • @Rybba Vždyť o tom píšu, že je divný, jak se Malíček dozvěděl, že Sansa uprchla k Jonovi? Ostatně je divný, jak se dozvěděl, že vůbec uprchla. Na Ramsayově místě bych tohle tutlal co nejdéle. :-D
  • Rybba napsal(a):

Jinak v tomhle díle mi připadala Emilia jako komická postavička, ona je nějak hodně malá? A jak chodila, tak se tak divně houpala, pohybovala. No a na konci se tvářila jak terminátor, nebo spíš jak Arnold Schwarzenegger, nezdálo se vám? Nejsou spolu něco do rodiny? :-D

Ona takhle blbě chodí furt. Asi si tak představuje vznešenou chůzi. Při chůzi skoro nehýbe rukama, proto vypadá tak terminátorsky strnule.

• Magister_Peditum napsal(a):

@Rybba Vždyť o tom píšu, že je divný, jak se Malíček dozvěděl, že Sansa uprchla k Jonovi? Ostatně je divný, jak se dozvěděl, že vůbec uprchla. Na Ramsayově místě bych tohle tutlal co nejdéle. :-D

@Magister_Peditum Hej, Malíček má přece na Zimohradě špehy, ale upřímně nevěděl, že Ramsay je sadistický magor, a Sansa měla tááákovou smůlu, že Ramsíček objevil její pomocnici a ne Malíčkova špeha. Protože někdo, kdo posílá neautorizované vzkazy, je těžší odhalit než nenápadnou služku. A nebo si to všechno tahám ze zadku, že jo.
  • Těhotná Oša - hledala jsem a nic jsem nenašla. Žádné zprávy o tom, že by herečka byla těhotná. Myslím, že s takovým postojem a pytlovitými šaty bude vypadat těhotně každá druhá.
    image
  • Pivní bříško. To znám! ;-)
  • Na můj vkus začínají postavy,kterým to nepřísluší,trousit vtípky.Fórky Daria mi přišly úplně mimo mísu-v knize to byl takovej hajzlík,který přiskočil k těm,co mají zrovna navrch,teď zapáleně hledá Dany-navíc je u toho třeskutě sitcomově vtipnej.To mi nesedí.Všimne si,co má Jorah na ruce a reaguje,jako by zjistil,že má neštovice,proti kterým je on sám očkovanej.Zato z Dolorous Edda vtípek nevypadne,ačkoliv v knize si ho oblíbíte právě proto,že každou situaci náležitě oglosuje. Pravda je ta,že je naprosto neuvěřitelný,že Brienne příjde,řekne jim,že jako zabila Standu,na kterým do té doby Mel i Davos viseli a oni nic,stojí tam,jak dva joudové,vždyť jde vlastně o prd,když se teďkom ukázalo,že vyvolenej je vlastně Jon.
  • upraveno 17. května 2016
    @rola Melisandra se hádám od Stannise velice rychle odstřihla a distancovala, když zjistila, že není vyvolený spasitel a naprosto tak chápu, že jí je putna, jestli ho roztrhali psi, stáhl z kůže bastard z Hrůzova nebo jestli ho sťala Brienne. Vztah Stannise a Davose jsem nikdy nechápala jako nějaké vřelé přátelství nebo fanatickou loajalitu, Davos byl Stannisovi zavázán a choval k němu úctu...u toho seriálového bych pochopila, že se tak snadno a rychle odvázal, navíc mstít se by bylo jaksi zbytečné, Stannis byl pohřbený tak jako tak. Kdyby Stannise nedodělala Brienne, pohrál by si s ním velmi pravděpodobně Ramsíček, takže to lze brát i jako službu z milosti :D
  • @Dreamer Spíš je divný, že Brienne si to nešla vyříkat i s Melisandrou. Vždyť i ona mohla za Renlyho smrt (vlastně větší měrou než Stannis, když se to tak vezme). Důvod k zabití Mel by měl mít ostatně i Davos, ale toho zatím sotva napadlo se zeptat na osud Shireen... :-D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Chápejte, Brienne má tak solidní a neprůstřelný argumenty - Renlýk byl nejlepšejší - že ani Davos ji na to nemůže nic říct. Brienne je v argumentech těžší soupeř než Železná banka, která se stejně propadla do časoprostoru.
    A že Brienne zapomněla na Mel? Chápejte, není to mstivá čuba a tak vůbec, už na první pohled viděla že je Mel silná žena a ty drží při sobě.
    @Magister_Peditum jj,celé to vyznělo jako-tak nám to teda řekla....a nikdo nic.Jako taková rekapitulace pro blbce,že Stannis je mrtvý,že byl kdysi nějaký Renly ...atd.Pak je zvláštní jak se rychle ukončují osudy postav,o kterých dlouho nebyla řeč.Moc dlouho se nám toulá Oša s malým Starkem-tak je necháme Ramsymu,Ošu oddělá a malej to má za pár.Už nám tam dlouho smrdí Roose Bolton - tak ho necháme jako blbce naletěm největšímu magorovi v seriálu-nečekané. Už jen trvá,aby dorazil k břehu Gendry a zbavil se ho nějaký náhodný pocestný.
  • A co měli Mel s Davosem dělat? Melisandra měla vypálit fireball a Davos by dílo dokonal tím, že by Brienne zapíchl pahýly prstů do očí? :D taková hysterická reakce by mě tedy znechutila i v knihách. Nebo Brienne měla tasit, sejmout Melisandru, mrknout na Davose a odkráčet do západu slunce? Neříkám, že vývoj zápletky v seriálu žeru, ale to, na co si tak mistrně scénáristé zadělali v předchozích sériích asi nijak rozumě vyřešit nešlo. Ale bylo by pěkné kdyby nakonec Davos těmi pahýly prstů vypíchl oči Melisandře :twisted:
  • @Dreamer Co třeba jen nějaká emoce? Přišlo mi,že tam stojej jak na tramvajovým ostrůvku a krátí si čas nenucenou konverzací
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Přiznejte se, že je v tom sledování seriálu skrytá touha po tom být mučen :twisted:
  • @rola tak projevy emocí nemůžu hodnotit, koukat se mi na epizodu nechce :D čtu jen spoileru a občas kouknu na nějaký útržek na youtube.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Oni prostě potřebovali scénu, ve které bude na stole ležet kudla. Tak si tam Ramsay sedí a loupe jablíčka na křížaly?

Očekávám, že v příští epizodě se vylodí Euron na Starém Wyku. Vrazí Theonovi do ruky roh a pošle ho do Meereenu, aby mu přivezl novou manželku =D
  • @Dreamer Mně se tak nějak zdá,že některé postavy se prostě začínají chovat jako blbci,za něčím několik sérií jdou,něčemu věří a najednou,jakoby ty dva týpky už omrzely,tak z nich udělaj takový plytký figurky.Nebo vy někdo vidíte v tom kdysi blonďatým týpkovi z KL,kterj tam akorát přikyvuje,co říká jeho sestřička,toho borce,kterej došel v té své proměně tak daleko,že se dokázal vrátil na Harrenov pro Brienne,která tančila s medvědem?
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @flanker.27
    Já jsem mučen hned dvakrát.
    Podruhé když lidé kolem tvrdí že "Got je fakt dobrý, seriál nejsou knihy, až natočiš něco lepší tak kritizuj, moc se v tom rejpeš, je dobře že to jde jinak blablablablablabla"
    Když jim hodím argumenty že je to píčovina tak jen zavírají oči nad mou agresivitou.
    Nejvíc mě dostává vzpomínka na to, jak jsem.všechny své známé před pěti lety donutil na to koukat. :onfire:
  • @Benji to jsou boží argumenty proti kritice a negativnímu názoru, ty mám taky nejradši :D
  • rola napsal(a):

Už jen trvá,aby dorazil k břehu Gendry a zbavil se ho nějaký náhodný pocestný.

image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sfik napsal(a):

Já doufám že Euron nějak blbě umře (jak v knížkách, tak i seriálu, to je fuk), prostě největší machr a třeba upadne hlavou na kámen. To je můj sen. Ideálně kdyby hlavou na kámen upadli všichni obyvatelé Železných ostrovů.

:twisted: Nech zomrie na zápal ďasien
  • Aidunale napsal(a):

- Tyrellové mají druhou největší armádu. Proč Lannistrové, co mají armádu ještě větší, nejednají?

Si myslím, že je chtějí donutit jednat a pak je obvinit z velezrady. - Vůbec bych se tomu u D&D nedivil
    Btw. nějak rychle s tím souhlasili. Nezdá se vám?
  • @Ashnobe Velmi rychle souhlasili. Právě v tom to postrádalo logiku. :D Nechci teda zpochybňovat diplomatické schopnosti Cersei. :D
    Tu Tyrellskou armádu jsem zmínil schválně. Je to další logický kiks, protože Lannistrové nemůžou mít větší armádu, rozhodně ne po Válce pěti králů.

Opravdu se bojím, že se Daenerys dostane do Západozemí. Na konec kvůli ní Dothraci naučí své koně chodit po vodě.
  • Znáte Prestona? :-)
  • @CervenKa
    akže ho použila jednou (v knize dvakrát) a pak vymýšlela jiná (méně funkční) kouzla, protože má prostě omezené možnosti využívání této supersíly
    Tak hlavně je to Mel a ne Marie Terezie, tolik porodů by nezvládla... :D
  • @Rybba
    . Vždyť přece bylo řečeno, že když něco proti Nej Vrabčákovi podniknou, co mu brání vězně zabít dřív, než vůbec zaklepou s armádou na vstup do septa?
    Tak jestli jsem Malou Radu pochopil dobře, tak v plánu mají obestoupit armádou Tyrellů septum ve chvíli kdy bude Margaery před septem, aby zabránili pokání
  • @GemSignor Ta část o poslední scéně je dokonalá. A ten sílící francouzský přízvuk!
    Magister_Peditum napsal(a):

Pivní bříško. To znám! ;-)

Nebo měla před natáčením trochu větší obídek! :-P
    Magister_Peditum napsal(a):

@Rybba Vždyť o tom píšu, že je divný, jak se Malíček dozvěděl, že Sansa uprchla k Jonovi? Ostatně je divný, jak se dozvěděl, že vůbec uprchla. Na Ramsayově místě bych tohle tutlal co nejdéle. :-D

Hele, pořád nechápu co ti na tom připadá nepochopitelný. Vždyť my tady všichni přece moc dobře víme, že Malíček vlastní teleport, tak takovou prkotinu, jako je věštecká koule, zajisté má taky! :king:
    Monte Karstark napsal(a):

Oni prostě potřebovali scénu, ve které bude na stole ležet kudla.Tak si tam Ramsay sedí a loupe jablíčka na křížaly?

Jen mu to teda chudákovi moc nešlo... :roll: Jinak co myslíte, bude mít ta zmizelá slupka od toho jablka v budoucnu ještě nějakou zásadní roli? Já tipuji, že jo! =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.