Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Tyrion vyhledá neobvyklého spojence. Bran se dozví důležitou informaci. Brienne se vydává splnit úkol. Arya dostane šanci se prosadit. Scénář: David Benioff, D.B. Weiss Režie: Jack Bender
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nepamatuju si detailně všechny scény, protože jsou bezvýznamné v porovnání s tou poslední.
Celý díl opět postrádal logiku.
+ Tyrion
+ Emilia Clark konečně něco zahrála. Má hezké uslzené oči.
+ Scéna Daenerys + Jorah. Nikdy bych nevěřil, že něco takového napíšu. :D
+ Chybělo Královo přístaviště.
+ Absence Dorne.
+ Theon Greyjoy.
+ Sansa, Jon, celkově Zeď.
+ Vysvětlení původu Jiných.
+ Prsa mladé herečky.
+ Arya. Znovu se divím, že jsem něco takového napsal.
+ Rudá tetička v Meereenu.
+ Poslední scéna všech scén.
+ Další Branova vize ze Zimohradu. Konfrontace s Nočním králem.
- Daario Naharis, Torgo Nudho, Missandei.
- Varys se vůbec neprojevuje.
- Malíček.
- Penis mladého herce.
- Divadelní představení.
- Dvacet dobrých mužů. Ten tam sice nebyl, ale preventivně ho píšu.
- Brandon Stark.
Zde bude SPOILER.
Normálně bych chtěl, aby Daenerys zůstala na Essosu a sešla tam věkem, i když nic špatného tentokrát neudělala. Změnil jsem názor. Ať jede/pluje/jde do Západozemí a vyhladí ty Jiné zmetky. Dále musí nakopat Brana za jeho zvědavost.
SPOLER
SPOILER SPOILER
SPOLER!SPOILER!SPOILER!
Extrémně dojemná scéna.
SPOILER!
NEČTI TEXT O TŘI ŘÁDKY VÝŠ! :D
VAROVÁNÍ!
Za Zdí
Pozor THE BIGGEST SPOILER WHEN ICEFRIE.CZ EVER SEEN: Děti lesa vytvořili Bíle chodce z lidí na obranu proti lidem, jenž se jim vymkli kontrole a takhle to dopadlo. Stvořili zrůdy a přestali je ovládat. Těžké zjištění, které jsem málem nerozdýchal. Moje reakce na smrt tříoké vrány
A, že teda HODOR je HOld the Door, to teda drsná scéna, tohle se povedlo a za mne palec nahoru, ani ledový Darth Maul tentokrát nevadil
Železné ostrovy
ANO! Můj oblíbenec číslo jedna Euron Greyjoy perfektně trolí Ashu s Theonem, sice teda nechápu, proč se jako debil přiznal přede všemi ke vraždě Balona, ale jinak dobrý DnD. Už se těším až vypluje na návštěvu za Daenerys. Pilou Asbæk je výborný
Zeď
Malíček použil opět teleportaci, aby se dostal na Castle Black, diskuze se Sansou zajímavá, Brienne teď mohla napravit svou chybu se Stannisem a prokázat celému Západozemí službu, aby konečně sprovodila ze světa toho hnusného parazita. Ale nic. Nicméně plánování invaze na Sever dobré (přesně všichni Mormontové, Gloverové, Hornwoodové chyběli v minulé sezóně). Blackfish Tully v pohodě i když mne teda dost zajímá, jak může mít čas pro invazi na Sever, když bude čelit Jaimeho armádě. Arrynové, Tullyové a Starkové budou jejich společné síly na porážku dvaceti dobrých můžů stačit?
Meeren
Tyrionova politika zdá se nese ovoce, nová Rudá kněžka nám trochu potrolila Varyse, jsem na její roli v této sérii poměrně zvědavý.
Braavos
Arya pokračuje v Assassin´s Creed a jdou jí skilly nahoru, ta hra byla celkem dobrá, připomíná kapitolu Mercy. Jsem zvědavý až konečně mladá Starkovic holka vyrazí na lov.
Vaes Dothrak
Daenerys se usmiřuje s Jorahem, Dotracká jízda míří směr Meeren. Dnešní díl hodnotím určitě kladně, hlavně teda události za Zdí, které mnoho osvětlilo a potvrdilo můj předpoklad, že Bílí Chodci byli původně lidmi. Vyvrátilo teorii o tom, že je Bloodraven kolaborant, škoda že jeho backstory nedostalo víc prostoru a škoda, že nás opustil Max. Každopádně jsem nažhavený na další díly více než na Vánoce.
nejlepšínejzajímavější díl série. GoT asi začíná fušovat i do sci-fi, protože tu máme jeden časoprostorový paradox (a další perličky). :-DTak předně zhodnocení bez zásadních spoilerů (věřte mi, ty zásadní jsou opravdu zásadní):
Malíček zase zapnul teleport, tentokrát z Údolí rovnou až ke Zdi. Nemůžu si pomoct, ale Meereen tentokrát musím prohlásit za nejslabší část, kde se toho opravdu moc nestane, jen tam naběhne další rudá žena s pravdou na cestách. Hned v závěsu je pak Braavos, kde "muž" dá Arye poslední z mnoha posledních šancí a navíc shlédneme i nějakou tu kulturu. Na Zdi se toho taky moc nestane kromě plánování dalšího postupu (rody Severu pomalu vstávají ze zimního spánku). Na železných ostrovech čtenáře nic moc nepřekvapí (i když si nejsem jistý, že by Euronovi až tak hladce prošlo otevřené přiznání ke králo/bratrovraždě), snad až na úprk Oši a Theona s celou flotilou. Kam mají asi namířeno? Vaes Dorhrak výjimečně musím pochválil Daenerys, že taky konečně něco zahrála. Ubulená vypadá hned lidštěji. A pak tu máme svět za Zdí! Pozor spoiler!
Ostatní linky nenadchnou, ale alespoň nejsou úplně na hlavu (tedy až na sedmimílové boty Malíčka), což je určitě plus. Linka s Branem si ale celý díl krade pro sebe. Když bych to měl přirovnat k Aktům X, tak dnes jsme dostali díl rozšiřující mytologii. A ty mě baví vždy ze všeho nejvíc! Otázka je samozřejmě, nakolik je ta mytologie kompatibilní s původním Martinovým záměrem. Myslím si, že zrovna s ten původ Jiných asi má vymyšlený trochu jinak. Za mě tentokrát ale dobrý!
Stejně jako @Magister_Peditum si myslím a zároveň doufám, že v knihách, boud-li nějaké, to bude jinak...
Původ Jiných jsem čekal vážně trochu jiný.
To s tím stvořením Chodců jsem tušil. Jistě to bylo i v teoriích..
Tohle byl náročnej díl teda.
Dany nám toho moc nenabídla.
Tyrion a superhot kněžka super, a i jak děsila Varyse =D
Královolba - asi stejná zábava, jako v knížkách.. Železnou chamraď nesnáším, kéž se tam všichni hromadně utopili.
Ten penis mě trochu poděsil teda...
Takhle nějak si to představuji já :-)
Nicméně... díl emotivně skutečně fungoval a díky absenci Ramsayho, Dorne a twincestního dua mě naprudila jedině Brienne a smrt Léta (už jsem to zmiňovala několikrát, ale D a D fatálně nepochopili smysl zlovlků pro příběh Starčat, ale zmasakrovat dva očividně bezbranné pejsky během dvou dílů, tsssss).
Jinak je mi líto, že mají k dispozici asasínskou holku v cizím městě a při všech různých změnách zrovna tady pořád dojí pár Aryiných kapitol včetně jedné z Vichrů zimy. Hodor mě dojal, ale prostě by to mělo větší efekt, kdyby si nezabíjeli pomalu několik postav za díl. O vzniku Bílých chodců a Tříoké vráně se moc zmiňovat nebudu. Bylo to na standard seriálu OK a nevěřím, že Martin něco takového plánoval. Smutné je, že Bran schytal podobnou "idiot ball" jako Malíček :roll:
Ale no tak. Tak jako nezměnili to, že Sansa se ještě nevrátila a možná nikdy nevrátí za Zimohrad? Že Tyrion se s Dany taky možná v knížkách nesetká? Že Brienne má právě džob pro Kamenosrdce a ne Sansu? To jsou příběhově daleko důležitější věci a změnili je.
Linka s Branem začínám být velice zajímavá, dost se těším, kam se to bude vyvíjet dál.
P.S. no dobře, Děti sice nebyli zas takoví pacifisté, ale stejně mi tohle k nim absolutně nesedí.