Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire

Tyrion vyhledá neobvyklého spojence. Bran se dozví důležitou informaci. Brienne se vydává splnit úkol. Arya dostane šanci se prosadit. Scénář: David Benioff, D.B. Weiss Režie: Jack Bender

Číst celý článek zde

1235

Komentáře

• Předpokádám že překladatelský oříšek vyřešili/vyzřeší v dabingu HOnem DO vRat. Už jsem to zahlédnul v titulkách a proto se díl nejmenuje na HBO v překladu - Dveře ale Vrata.
  • upraveno 25. května 2016
    Hold the door! 8-O

Pecka díl, rozjezd sice pomalý, ale ten konec stál teda za to! A už se těším na novou rudou kněžku a na to až nám ukáže ty svoje velké přednosti. Ty herecké samozřéjmě! :-#

A posun v ději, teda ukrutný! :king:
  • Magister_Peditum napsal(a):

Jako musím uznat, že to s tím Hodorem je docela chytře vymyšleno. Jak si s tím asi poradí překladatelé? Zajímalo by mě, jestli to napadlo až scénáristy nebo už Martina (nebo jestli to měl dokonce v hlavě už od začátku). Nezávidím teď Branovu svědomí, když ví, že nejenže Hodora poslal na smrt, ale už od v dětství ho zmrzačil. Uff.
    Původ Jiných jsem čekal vážně trochu jiný.

A co řekne jeho svědomí na to, že jeho vinou vyhynuly poslední Děti lesa a zemřela Tříoká vrána, hm? :roll:
    sfik napsal(a):

No a do řitě. Páni.. Nějak nevím jak a co napsat. Čekal jsem že Hodora má na svědomí Ned, nebo Robert při nějaké hnusné hře, ale takovéhle uzavření časové smyčky jsem nečekal. Mrzí mě Léto. Asi se rozhodli zabít všechny zlovlky.. Takže chudák Duch :D toho to teprve čeká. Jinak Bloodraven se nebránil, protože věděl o budoucnosti a i o tom že to třeba nemá smysl.. Byl s Branem do posledního dechu a o to asi šlo.

To s tím stvořením Chodců jsem tušil. Jistě to bylo i v teoriích..

Tohle byl náročnej díl teda.

Dany nám toho moc nenabídla.
    Tyrion a superhot kněžka super, a i jak děsila Varyse =D
    Královolba - asi stejná zábava, jako v knížkách.. Železnou chamraď nesnáším, kéž se tam všichni hromadně utopili.

Ten penis mě trochu poděsil teda...

To teda jo, ale následná scéna mě naštěstí hodně rychle uklidnila. Jen více takových! :-D
  • upraveno 26. května 2016
    Denebola napsal(a):

Nevím, co maj všichni s tím oživlým herectvím Emilie Clark, zas tolik nového nepřevedla. Já teda brečím líp =D

No to bude asi tím, že když předtím hrála 0, tak posun na 3 (z desíti možných) je obrovský skok kupředu! Který jde strašně moc vidět a MUSÍ se ocenit! :D
    Monte Karstark napsal(a):

Magister_Peditum napsal(a):

Bude ještě zajímavé, co všechno Bran vlastně ovlivnil. Hodora zblbnul. Teď se ještě dozvíme, že způsobil zkázu Valyrie, nebo pšoukem stvořil svět. :-D

Kdepak, zjistíme, že Jon je synem Lyanny a Brana ;-)
    Poté, co do ni vstoupil jako Duch svatý! :twisted:
  • Pořád jsem přemýšlela, co mi Dany s "přikazuji ti se vyléčit" připomíná. A ono Mormonta, který Samovi říká "Tarly, zakazuju ti umřít!"
  • Rybba napsal(a):

Hold the door! 8-O

Pecka díl, rozjezd sice pomalý, ale ten konec stál teda za to! A už se těším na novou rudou kněžku a na to až nám ukáže ty svoje velké přednosti. Ty herecké samozřéjmě! :-#

Ježiš, já bych fakt nechtěla vidět, co za plakáty máš vylepené v pokoji. Jestli víc koz, tak já si přeju víc detailních záběrů na ptáky, no co co, spravedlnost musí být.

Jinak ano, jsem si jistá, že se v příštích dvou dílech odhalí. Je taková líbivá s jemným hlasem a charismatická, prostě snad lepší Melisandra než Melisandra :roll:
  • @Rybba Tříokou vránu ani Děti neznal od malička. :king:
  • svoa00 napsal(a):

Jinak ano, jsem si jistá, že se v příštích dvou dílech odhalí. Je taková líbivá s jemným hlasem a charismatická, prostě snad lepší Melisandra než Melisandra :roll:

Já nevím, mně přišla nová rudá kněžka taková retardovaná. Jako by se musela pekelně soustředit na každé slovo a každý krok. Možná to bylo tím jejím přízvukem, ale Mel mi přijde taková sebevědomější - tse, já vím víc než vy, všecko jsem viděla v plamenech, jste jenom figurky v rukou pána světla. Tahle mi připadala méně fanatická a méně přesvědčivá.
  • Magister_Peditum napsal(a):

@Rybba Tříokou vránu ani Děti neznal od malička. :king:

To máš pravdu, ale stéjně. Někde něco funguje "stovky/tisíce" let, on tam přijde a najednou bum prásk a za týden už to kvůli jeho zvědavosti není. =D Jinak ta jeho vize, proč zrovna tahle? A byla to minulost, budoucnost, či přítomnost? A stejně je to nějaké divné, dotkne se ho ve vizi, i když by ho vidět neměl a tím se poruší nějaká ochranná bariera Dětí lesa. Tak teďka ho stačí opravdu "nepronásledovat" a poslat skrz Zeď jako trojského koně a je problém vyřešen. Tohle bude v knižce určitě jinak, doufám teda. :-k
  • svoa00 napsal(a):

Rybba napsal(a):

Hold the door! 8-O

Ježiš, já bych fakt nechtěla vidět, co za plakáty máš vylepené v pokoji. Jestli víc koz, tak já si přeju víc detailních záběrů na ptáky, no co co, spravedlnost musí být.

Britney Spears, Kate Winslet a Ilonu Csakovou - ale to mi tu visí už minimálně deset let... Jsem konzerva. =D

A detailní záběry fauny a flory mi nevadí, klidně jich víc může být, to ti dávám za pravdu! :-P
  • Terezička napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Já nevím, mně přišla nová rudá kněžka taková retardovaná. Jako by se musela pekelně soustředit na každé slovo a každý krok. Možná to bylo tím jejím přízvukem, ale Mel mi přijde taková sebevědomější - tse, já vím víc než vy, všecko jsem viděla v plamenech, jste jenom figurky v rukou pána světla. Tahle mi připadala méně fanatická a méně přesvědčivá.
    Tak Melisandra je jenom jedna! Samozřejmě. :oops: Tohle je taková povýšenecká šišla! Ale to nemění nic na tom, co jsem už napsal o pár příspěvků výše. :-D
  • @Rybba Tak třeba to "označení" jim jen ukázalo, kde se nacházel v okamžiku toho dotknutí. To by pak byla od Tříoké vrány celkem zbytečná snaha dostat Brana do bezpečí, když by ho vrchní cizák mohl sledovat kamkoliv.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
    image
    image
  • @Sagart Bingo! Kdo jiný by zachraňoval Brana s Meerou než strejda Benjen.
  • @Monte Karstark Takže to je pořád to jedno a to samé místo? (1. a 3. gif?)
  • Vzhledem k potvrzení možnosti zásahu Brana do minulosti začíná jeho možný podíl na zešílení Aeryse II. dávat smysl. A taky by mohl popohnat Jaimeho, aby Šíleného krále zabil....
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Drake_Rammoray zas Branovi neprisudzuj uplne vsetko.
  • @Drake_Rammoray tak určitě, Bran je vlastně Velký Jiný i Pán světla v jednom.
  • Jinak - Brienne míří za Černou rybou do Řekotočí. Co myslíte, měli scénáristi dost rozumu, že tam nechají setkat Brienne a Jaimeho, nebo ho nechají celou sérii jako Cerseinu děvku? Ne že bych věřila, že uslyšíme, jak ho Brynden úžasným způsobem uráží, ne bez toho, aby urážka na Lannisterovi byla okamžitě pomstěná rozmlácenou hlavou :roll:
  • @svoa00: "scénáristi dost rozumu"... nemělo to být ve Sranda topič? :o)
  • @svoa00 Já nějak typuju že bude dělat Cersei děvku dokud
    neumře Margaery, Tommen vystartuje na Cersei a Hora ho zabije (jak se má stát dle leaků, který zatím vycházejí...
    . Myslím si že na ní Jaime zanevře až v tu chvíli. Protože si myslím že Cersei se snaží pořád Margaery zbavit a Vrabčák je "až" na druhým místě.

Ostatně v trailerech na sezonu bylo vidět že Jaime se do pole nakonec dostane a podle mě to budou říční krajiny..
  • upraveno 28. května 2016
    @svoa00 Mě tak napadlo, že by jí mohlo zajmout Bratrstvo, což by mohl být jeho velkolepej návrat a velkolepej návrat Gendryho. Taky by jí mohli oběsit, aby byl od ní pokoj. Ale to je spíš ona všechny vymlátí, protože prostě Brienne of Tarth. Ale opravdu by mě nic nepotěšilo víc, než kdyby někde v půlce cesty do Řekotočí náhle zdechla.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @undefined Moje řeč :D
  • No já jsem zvědav co bude zítra enab hrdinský útěk brana na saních :D a za zády hory mrtvol
  • @p1e9t9r2
    Ty hory nebyly moc vysoké. Navíc se přiřítil strejda, takže Bran jen v cajku.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Šestý díl narychlo zkouknut, kecací scény sem párkrát přeskočil.
    těším se na Bryndena, charisma a jeho návrat hřeje u srdce.
    Sere mě Jaime Twincest, že je stále Twincest...
    A scéna Daenerys se opět snažila být epická, ale vyznělo to opět víc trapně.
  • Videla som dobre v 6 dieli na začiatku? je to dlhodobo stratený Stark Benjen? :O
  • @Marci pan Je.
    @Benji Jo, taky mi ta scéna přišla spíš trapná. Kolik takových "epických" projevů už měla?
  • @Magister_Peditum pred chvíľou som dopozerala celú časť, áno, hurá, je to on.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.