Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire
Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire
Tyrion vyhledá neobvyklého spojence. Bran se dozví důležitou informaci. Brienne se vydává splnit úkol. Arya dostane šanci se prosadit. Scénář: David Benioff, D.B. Weiss Režie: Jack Bender
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nebo teď mě tak napadá jestli to nebylo proto, že on byl v minulosti na zimohradě a do Hodora se vtělil právě přes tu vizi v minulosti ?
@sfik: Asi měli daný rozpočet na zlovlky jako částku na celý seriál a co promrhali na Šedý vítr a co potřebují na Ducha musí uspořit jinde... (Lady je od začátku mimo hru a Nymeria zatím taky)...
@Jay Překladatelům asi nezbude nic jiného, než to ignorovat. Koneckonců různých jazykových legrácek při dabingu běžně unikne spousta. GoT by nebylo první ani poslední. U titulků to lze vysvětlit srovnáním "Hold the door! = Drž dveře!" nebo tak nějak.
A jasně, tím jak se to děcko lesa obětovalo s granátem v tunelu bylo klišé, ale zaujalo mě, jakým způsobem bylo zfilmované to ubodání, takový ten sekaný záběr na tu hlavu.
Btw. jak si asi poradí knižní český překlad s "hold the door" :D
Jak říkám, dokud mě nepřesvědčí kniha, tak seriálové rádoby wow-efekty beru jako vtip a nikoli jako spoiler... :o)
Starý nepřítel se vrací na scénu, že by Targaryeni znovu povstali? Nebo se
Darth MaulNight King znovu ukáže? A nebo ještě něco Jiného. Fialka poznává Samovu rodinu, Podívejte se na trailer, takhle jsem si starýho Tarlyho nepředstavoval, v mé představě to byl trochu drsnější Davos Arya čelí složité volbě To čelí už dlouhou řadu epizod a Jaime čelí Nejvyššímu vrabčákovi. A v popisku sedmé epizody se píše, že čelí hrdinovi. Jaime má zřejmě mnoho práce...Tenhle díl mě ale neskutečně dostal... a k neustálému snižování počtu zlovlků snad jen toto - doufám, že v knížkách to bude jinak a neodpraví postupně skoro všechny důvody, proč spousta lidí začala koukat na seriál a číst knihy... :(
Mě spíše zajímá, jaktože Jiní nevěděli, jak se k nim dostat a až poté, co Night king šibl Brana tam najednou měli přístup. Vždyť přece v předchozích epizodách se tam undeadi normálně poflakovali?
A všimli jste si, že stejným symbolem, jak jsou poskládány ty kameny v Branových vizích, byly poskládány i jedny mrtvoly, které objevil Mance a Jon?
Pořád trošku bručím, že nedošlo k epickému fightu Bloodravena s Nočním králem, ale co se dá dělat. Jenom ta jejich oční konfrontace byla spektakulární. :D
Podle mě i v knize dojde k vysvětlení vzniku Jiných. Mohla by to být rozhodující informace. Taky myslím, že Děti lesa ještě neřekly svoje poslední slovo, možná právě oni vědí, jak zastavit Jiné.
Nezdá se vám, že se Martinův svět začíná stávat černobílým? Stálé umírá spousta postav, ale už se to celkem rychle rozděluje na dobro a zlo. Samozřejmě za předpokladu, že aspoň část seriálu bude podobná s knihou.
Pokud jste viděli upoutávku, nezdá se vám, že Daenerys jen machruje před Daariem. Alespoň mě to připadá tak, jako když nadržená třináctka říká svému frajerovi, že (doplňte si)