Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Tyrion vyhledá neobvyklého spojence. Bran se dozví důležitou informaci. Brienne se vydává splnit úkol. Arya dostane šanci se prosadit. Scénář: David Benioff, D.B. Weiss Režie: Jack Bender
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Další překvapivý fakt, Emilia neměla poker face, ale projevila zájem :D
Nevim proč, ale smrt Léta mě nasra*la mnohem víc než smrt Hodora. Doufám, že Martin nemá v plánu ve skutečnosti tuhle vyvražďovačku vlků a že to je jenom práce scénáristů, protože už pro vlky nemají žádný jiný využití. Ale i tak je to pěkně debilní, vždyť mezi živými vlky jsou už jenom Duch a Nymeria, a navíc si diváci už stejně určitě sotva pamatujou, co se vlastně s Nymeriou stalo, takže teď už jenom čekám na to, až Ducha sejme nějakej random soldier a na Nymeriu se prostě zapomene. Jinak jsem zvědavej, jestli to i v knížkách bylo s Hodorem a jeho pokémonstvím takhle nebo nějak podobně. Jinak ta smrt Léta byla taková WTF, obzvlášť po Chundeláčovi, ale ta smrt Hodora byla docela super. Nevim, jestli se to takhle stane i v knížce, takže to nemám s čim srovnat, ale líbilo se mi to. Objasnila se tim Hodorova story, mělo to emoce a prostě všechno. Tohle se za mě povedlo. Navíc to jistě byla rána pro fanoušky, protože Hodora všichni žrali. Ale do koho se teď chce Bran převtělovat, když mu killnuli i vlka? Snad ne do Meery.
Železní byli divný, jak jako Jara věděla, že Euron zabil Balona? A Euron se prostě takhle otevřeně přizná, že zabil bratra, a ostatní nic? Vždyť na Ostrovech je přece bratrovražda zapovězená, ne? A pak ještě „pojďme zabít neteř a synovce.” Ale tak v seriálu jsou ti železní celkově tak nějak divní, takže je to jedno.
Už jsem jednou napsal, že seriálová Brienne mě pěkně se*re. Nic se na tom nezměnilo. Prej „Davosovi a Melisandře umřel král a oni už si hledali někoho jinýho.” Zrovna ty někomu něco vyčítej, krávo. Takže to máme Renly, hned po něm Catelyn Stark, sotva ses dozvěděla o její smrti tak to byl Jaime Lannister a teď Sansa Stark. Snad každou sérii jinej šefík, pecka. Už jsem se bál, že Killne i Malíčka.
Teď teda k Malíčkovi. V tomhle měla Sansa opravdu pravdu, pokud nevěděl, co je Ramsay zač, je to idiot. Pokud to věděl, je to nepřítel. Vůbec jsem nepochopil jeho jednání, vždyť je naprosto jasný, že jí chce pro sebe, tak proč po tom, co jí dostal od Joffreyho a měl jí u sebe, jí najednou zničehonic nabodl na péro nějakýmu zrovna legitimizovanýmu bastardovi a nechal jí někde stovky mil daleko? Nepochopil jsem ho a nasr*al mě tim, stejně jako mě nasrala spousta věcí v 5. sérii, kterou začal jít celej seriál úplně do kopru.
EDIT: Docela mě taky zajímá, jestli i v knížce stvořili Bílý chodce Děti lesa, nebo to tam bylo jinak. Nezbývá než čekat.
Nicméně budiž. Pokud chceš mé obsáhlé vysvětlení, máš ho mít ;) Starej pán, který byl pod kořeny fakt už dlouho měl celou minulost i budoucnost světa kompletně proštudovanou, respektive ví, jak to dopadne. Nicméně, Branovi mohl říct a ukázat jen tolik, co sám viděl, že mu říká :D
Je to kravina, nicméně tak má alespoň seriál nějakou logiku :D
@JoffreyWater u toho mě spíš zarazilo, proč před Meerou ta šupinatá trpaslice zaútočila něčím jiným než obsidiánem a chodce to ani neškráblo...nebo je třeba mířit na nějaké speciální místo, které znají jen důležitější postavy, ale tvorové, kteří bojují s hrozbou Jiných tisíce let o tom nemají ani tucha? :roll:
Nezemřel Walder, ale Wylis...
Walder stále žije, bohužel se bojím, že zřejmě skončí stejně :D
@sfik nechtěl jenom zasahovat? Probudit kluka z tranzu není snad moc velký zásah... ale souhlasím s @Dreamer, že to tak asi muselo být, aby Hodor byl prostě Hodor a mohl jim pak posloužit. Každopádně si z něj udělali pěknou oběť pro svoje záměry...
Malíček se zásluhou scénáristů zachoval jako debil, když předhodil svůj Starkovský triumf Ramseymu, aniž by si o něm cokoli zjistil nebo si to nějak pojistil. Ironií je, že zásluhou scénáristů za svou blbost taky platí. :roll: Ale co, všichni víme, že Sansa se k němu vrátí s prosíkem, když bude Jon masakrován u Zimohradu, tak je to vlastně jedno.
A to jsem nekomentovala ten teleport. To je hrůza, jak si člověk zvykne... =D
Stejně jako mnohé i mě sere vyvražďování zlovlků, ale vzhledem k tomu, že v seriálu je jediným starkovským měničem Bran, tak se to tak nějak dalo čekat. Ani ty blbé kočky v Braavosu nebyly. DaD jsou prostě blbci, že si tohle nepromysleli dřív a lépe.
Nevím, co maj všichni s tím oživlým herectvím Emilie Clark, zas tolik nového nepřevedla. Já teda brečím líp =D
A vůbec, co to je proboha za rozkazy? Přikazuji ti najít lék, přikazuji ti uzdravit se! Ty vado, díky moc! Normálně, už jsem jednou nohou v hrobě s nemocí, kterou ještě nikdo nikdy nevyléčil, ale tys mi začala rozkazovat a zachránilas mě! Ještěže jsem byl tak otravný a nenechal se odbýt nějakým trapným propuštěním z tvých služeb. =D
No a Hodor, a vůbec Bran a všechno kolem... To byla síla 8-O
Řekla bych, že od autora je vypůjčený nejen původ Hodora, ale i původ Chodců. Nemyslím si, že by byl GRRM až tak super pokrokový a předvedl nám něco, co se ještě v žádném příběhu v žádné klišoidní podobě neobjevilo. Ta historie tam, pravda, moc nesedí. Ale rozhodně bych nespoléhala na to, že Děti lesa jsou stoprocentní pacifisté, alespoň ne všichni. I tak malý národ, byť jaksi magický, musel mít názorové rozpory a někteří byli určitě menší pacifisté než ostatní. Koneckonců, autorem je GRRM, snad jste nečekali nějaké černobílé postavy ;-)
P.S.: Braavoskou divadelní společnost bych doporučila nominovat na Zlatou Malinu :dance:
Měl bych otázočku- odkud se Sansa dozvěděla o Černé rybě a jaktože Brienne věděla že lhala?
Here's your regular reminder that IMDb is fan-edited and fan-updated! If the information exists nowhere else, it can't be trusted.