Hra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×05 – Dveře - Ice & Fire

Tyrion vyhledá neobvyklého spojence. Bran se dozví důležitou informaci. Brienne se vydává splnit úkol. Arya dostane šanci se prosadit. Scénář: David Benioff, D.B. Weiss Režie: Jack Bender

Číst celý článek zde

1356

Komentáře

• Sagart napsal(a):

@Direwolf Jediný vysvětlení, co mě napadá je, že Starej pán věděl, že to Bran přežije, neboť mě stovky let na to, aby mohl sledovat budoucnost i minulost.
    Mě spíše zajímá, jaktože Jiní nevěděli, jak se k nim dostat a až poté, co Night king šibl Brana tam najednou měli přístup. Vždyť přece v předchozích epizodách se tam undeadi normálně poflakovali?
    A všimli jste si, že stejným symbolem, jak jsou poskládány ty kameny v Branových vizích, byly poskládány i jedny mrtvoly, které objevil Mance a Jon?

A mám i tušení že tak byly poházené i mrtvoly divokých v první epizodě.

• Tak já nevím co si myslet, tento díl no vyhlazení dětí lesa pěkný konec jedné rasy. Spíš bych čekal, že zlovlci budou mít nějaký vetší význam a neže je budou jednoho po druhém odpravovat, nebo jestli je už moc drahé mít tam zlovlka a šetří prachy na draky netuším.
    Další překvapivý fakt, Emilia neměla poker face, ale projevila zájem :D
  • upraveno 23. května 2016
    HOLD THE DOOR!
    Nevim proč, ale smrt Léta mě nasra*la mnohem víc než smrt Hodora. Doufám, že Martin nemá v plánu ve skutečnosti tuhle vyvražďovačku vlků a že to je jenom práce scénáristů, protože už pro vlky nemají žádný jiný využití. Ale i tak je to pěkně debilní, vždyť mezi živými vlky jsou už jenom Duch a Nymeria, a navíc si diváci už stejně určitě sotva pamatujou, co se vlastně s Nymeriou stalo, takže teď už jenom čekám na to, až Ducha sejme nějakej random soldier a na Nymeriu se prostě zapomene. Jinak jsem zvědavej, jestli to i v knížkách bylo s Hodorem a jeho pokémonstvím takhle nebo nějak podobně. Jinak ta smrt Léta byla taková WTF, obzvlášť po Chundeláčovi, ale ta smrt Hodora byla docela super. Nevim, jestli se to takhle stane i v knížce, takže to nemám s čim srovnat, ale líbilo se mi to. Objasnila se tim Hodorova story, mělo to emoce a prostě všechno. Tohle se za mě povedlo. Navíc to jistě byla rána pro fanoušky, protože Hodora všichni žrali. Ale do koho se teď chce Bran převtělovat, když mu killnuli i vlka? Snad ne do Meery.

Železní byli divný, jak jako Jara věděla, že Euron zabil Balona? A Euron se prostě takhle otevřeně přizná, že zabil bratra, a ostatní nic? Vždyť na Ostrovech je přece bratrovražda zapovězená, ne? A pak ještě „pojďme zabít neteř a synovce.” Ale tak v seriálu jsou ti železní celkově tak nějak divní, takže je to jedno.

Už jsem jednou napsal, že seriálová Brienne mě pěkně se*re. Nic se na tom nezměnilo. Prej „Davosovi a Melisandře umřel král a oni už si hledali někoho jinýho.” Zrovna ty někomu něco vyčítej, krávo. Takže to máme Renly, hned po něm Catelyn Stark, sotva ses dozvěděla o její smrti tak to byl Jaime Lannister a teď Sansa Stark. Snad každou sérii jinej šefík, pecka. Už jsem se bál, že Killne i Malíčka.

Teď teda k Malíčkovi. V tomhle měla Sansa opravdu pravdu, pokud nevěděl, co je Ramsay zač, je to idiot. Pokud to věděl, je to nepřítel. Vůbec jsem nepochopil jeho jednání, vždyť je naprosto jasný, že jí chce pro sebe, tak proč po tom, co jí dostal od Joffreyho a měl jí u sebe, jí najednou zničehonic nabodl na péro nějakýmu zrovna legitimizovanýmu bastardovi a nechal jí někde stovky mil daleko? Nepochopil jsem ho a nasr*al mě tim, stejně jako mě nasrala spousta věcí v 5. sérii, kterou začal jít celej seriál úplně do kopru.
    EDIT: Docela mě taky zajímá, jestli i v knížce stvořili Bílý chodce Děti lesa, nebo to tam bylo jinak. Nezbývá než čekat.
    @JoffreyWater
    Nevim proč, ale smrt Léta mě nasra*la mnohem víc než smrt Hodora.
    Jo to mám taky tak... Mám zvýšenou citlivost na utrpení zvířat. Stejně jsem to měl u Robb vs. Šedý Vítr...
    Už jsem se bál, že Killne i Malíčka.
    Někdo se bojí, někdo si přeje :D
  • @Sagart Dobře, ale v tom případě pak Starý pán kašlal na všechny ostatní. Sice věděl, že Bran to přežije, ale taky teda musel vědět, že Léto, kterého Bran mohl ještě v dalším boji dost potřebovat a Hodor zemřou zbytečně, jako daň za společných "5 minut" v minulosti...
  • @Direwolf Pokud se starý pán drží toho že je potřeba nezasahovat, tak zkrátka nezasahoval, aby věci nepoškodil ještě víc.. Prostě butterfly effect..
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @undefined Nemůžu plně hodnotit mentalitu seriálu, neboť jsem ještě nikdy neviděl celou kompletní epizodu.
    Nicméně budiž. Pokud chceš mé obsáhlé vysvětlení, máš ho mít ;) Starej pán, který byl pod kořeny fakt už dlouho měl celou minulost i budoucnost světa kompletně proštudovanou, respektive ví, jak to dopadne. Nicméně, Branovi mohl říct a ukázat jen tolik, co sám viděl, že mu říká :D
    Je to kravina, nicméně tak má alespoň seriál nějakou logiku :D
  • Jinak jsem se vlastně ještě divil, jak se Meeře povedlo zabít toho Walkera, ale pak mi došlo, že to byl nejspíš oštěp z obsidiánu dětí.
    @Direwolf Bran Hodora potřeboval v takovém stavu v jakém byl po většinu života, jinak by se do něj nedokázal vtělit, už několikrát jim to zachránilo život. Proto musel zpět do tohodle okamžiku, navíc, pokud by se tak nestalo, dost možná by umřeli všichni a všechno by se zhroutilo, jak říká @sfik

@JoffreyWater u toho mě spíš zarazilo, proč před Meerou ta šupinatá trpaslice zaútočila něčím jiným než obsidiánem a chodce to ani neškráblo...nebo je třeba mířit na nějaké speciální místo, které znají jen důležitější postavy, ale tvorové, kteří bojují s hrozbou Jiných tisíce let o tom nemají ani tucha? :roll:
  • Mě taky nasrala smrt Léta víc, než Hodorova, ale rozhodně nebyla tolik emotivní. Walderovu smrt provedli brilantně. Skvělá hudba, atmosféra... prostě smutné. Tam stačilo jen nepřemýšlet a vnímat. :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Lidi, pozor.
    Nezemřel Walder, ale Wylis...
    Walder stále žije, bohužel se bojím, že zřejmě skončí stejně :D
  • Hodorova smrt rozhodně TOP, ronila jsem slzy jako krokodýl...a souhlasím, že Léto mě naštval snad ještě víc, ale tím, jak odfláknutě byla jeho smrt podaná, tak tam žádná slza neukápla.
    @sfik nechtěl jenom zasahovat? Probudit kluka z tranzu není snad moc velký zásah... ale souhlasím s @Dreamer, že to tak asi muselo být, aby Hodor byl prostě Hodor a mohl jim pak posloužit. Každopádně si z něj udělali pěknou oběť pro svoje záměry...
  • @Direwolf No právě, ta Létova a Chundeláčova smrt mi přišla prostě jenom jako takový: „Potřebujeme se rychle zbavit vlků, nevíme co s nima.” A tim mě to právě naštvalo.
  • @Dreamer
    @JoffreyWater u toho mě spíš zarazilo, proč před Meerou ta šupinatá trpaslice zaútočila něčím jiným než obsidiánem a chodce to ani neškráblo...nebo je třeba mířit na nějaké speciální místo, které znají jen důležitější postavy, ale tvorové, kteří bojují s hrozbou Jiných tisíce let o tom nemají ani tucha?
    Tak já to pochopil tak, že šupinatá trpaslice prostě to kopí píchla debilně do brnění... Meera ho lupla do krku nebo kam..
  • Studenoruky uz byl jasnej z tech castu....ja si ale myslim, ze jak Brianne pojede pro cernou rybu, tak narazi na svyho dobryho kamarada co ji dal krasnej mec.
    @sfik nejsem expert, ale na první pohled mi přišlo, že to šlo skrz :D ale to je v kontextu celého seriálu jen moucha, jsem zvědavá, kdo Brana v seriálu bude zachraňovat, když prchli do ledové pustiny a v patách mají bandu zombíků, co se učila běhat u jamajského sprinterského týmu.
  • Brana by mohl zachránit náhle se objevivší Benjen Stark :-) . Mínusy v tomhle dílu jsou pro mne: Malíčkův absurdní a stále otravnější teleport, penis, dění na Železných ostrovech - Krakatice mne v knihách docela baví - v seriálu tedy nic moc, herci počínaje a podivným a nelogickým jednáním postav konče. Dále mne nasrala smrt Léta a celé to napadení Brana a spol., hodně mne mrzí, že si můj velký oblíbenec Max von Sydow už víc nezahraje. Plusy - nebo alespoň zajímavosti - Hodor, to je opravdu povedené vysvětlení :applause: , vznik Jiných - zajímavé, ale moc mi to nesedí, Emilia všem svým nenávistníkům jasně předvedla, že je skvělá herečka a skrytý talent, který jednou to oscarové ocenění nemine, rudá kněžka v Mereenu je charismatická kost. Jo a kozy v Braavosu, ty byly dobrý =D .
  • upraveno 24. května 2016
    No, já to viděla zas mezi posledníma, takže už tu nemá smysl nic moc psát, všechno už bylo řečeno :) Možná jen detaily...

Malíček se zásluhou scénáristů zachoval jako debil, když předhodil svůj Starkovský triumf Ramseymu, aniž by si o něm cokoli zjistil nebo si to nějak pojistil. Ironií je, že zásluhou scénáristů za svou blbost taky platí. :roll: Ale co, všichni víme, že Sansa se k němu vrátí s prosíkem, když bude Jon masakrován u Zimohradu, tak je to vlastně jedno.
    A to jsem nekomentovala ten teleport. To je hrůza, jak si člověk zvykne... =D

Stejně jako mnohé i mě sere vyvražďování zlovlků, ale vzhledem k tomu, že v seriálu je jediným starkovským měničem Bran, tak se to tak nějak dalo čekat. Ani ty blbé kočky v Braavosu nebyly. DaD jsou prostě blbci, že si tohle nepromysleli dřív a lépe.

Nevím, co maj všichni s tím oživlým herectvím Emilie Clark, zas tolik nového nepřevedla. Já teda brečím líp =D
    A vůbec, co to je proboha za rozkazy? Přikazuji ti najít lék, přikazuji ti uzdravit se! Ty vado, díky moc! Normálně, už jsem jednou nohou v hrobě s nemocí, kterou ještě nikdo nikdy nevyléčil, ale tys mi začala rozkazovat a zachránilas mě! Ještěže jsem byl tak otravný a nenechal se odbýt nějakým trapným propuštěním z tvých služeb. =D

No a Hodor, a vůbec Bran a všechno kolem... To byla síla 8-O
    Řekla bych, že od autora je vypůjčený nejen původ Hodora, ale i původ Chodců. Nemyslím si, že by byl GRRM až tak super pokrokový a předvedl nám něco, co se ještě v žádném příběhu v žádné klišoidní podobě neobjevilo. Ta historie tam, pravda, moc nesedí. Ale rozhodně bych nespoléhala na to, že Děti lesa jsou stoprocentní pacifisté, alespoň ne všichni. I tak malý národ, byť jaksi magický, musel mít názorové rozpory a někteří byli určitě menší pacifisté než ostatní. Koneckonců, autorem je GRRM, snad jste nečekali nějaké černobílé postavy ;-)

P.S.: Braavoskou divadelní společnost bych doporučila nominovat na Zlatou Malinu :dance:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Magister_Peditum napsal(a):

Bude ještě zajímavé, co všechno Bran vlastně ovlivnil. Hodora zblbnul. Teď se ještě dozvíme, že způsobil zkázu Valyrie, nebo pšoukem stvořil svět. :-D

Kdepak, zjistíme, že Jon je synem Lyanny a Brana ;-)
  • Denebola napsal(a):

A vůbec, co to je proboha za rozkazy? Přikazuji ti najít lék, přikazuji ti uzdravit se! Ty vado, díky moc! Normálně, už jsem jednou nohou v hrobě s nemocí, kterou ještě nikdo nikdy nevyléčil, ale tys mi začala rozkazovat a zachránilas mě!

Mně to bylo nějak povědomé, ale nemůžu přijít na to, kde jsem něco podobného viděla. A nepříjde mi to jako úplná blbost, spíš to ukazuje, jak narazila na limity své moci (nesmějte se!). Teoreticky vládne obrovské armádě, několika městům, má draky, je nespálená atd., ale přesto jsou věci, které neovlivní.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Terezička napsal(a):

Mně to bylo nějak povědomé, ale nemůžu přijít na to, kde jsem něco podobného viděla.

Tudorovci, 4. série
  • Dreamer napsal(a):

@sfik nejsem expert, ale na první pohled mi přišlo, že to šlo skrz :D ale to je v kontextu celého seriálu jen moucha, jsem zvědavá, kdo Brana v seriálu bude zachraňovat, když prchli do ledové pustiny a v patách mají bandu zombíků, co se učila běhat u jamajského sprinterského týmu.

Typuju Benjena :)
  • bojim sa že ked brienne s podrickom dojdu za blackfishom prosiť o pomoc a blackfish vytiahne na zimohrad, tak obratom dojde havran od malička do KL so spravou: riverrun is your now
  • Spíš bych to viděl, že ve chvíli, kdy Brienne s Podrickem dorazí do Řekotočí začne obléhání hradu Lannistery, a už se nám to Severské spojenectví komplikuje...
    Měl bych otázočku- odkud se Sansa dozvěděla o Černé rybě a jaktože Brienne věděla že lhala?
  • maliček to hovoril sanse ved a brienne bola pri tom
  • upraveno 24. května 2016
    Monte Karstark napsal(a):

Bude ještě zajímavé, co všechno Bran vlastně ovlivnil. Hodora zblbnul. Teď se ještě dozvíme, že způsobil zkázu Valyrie, nebo pšoukem stvořil svět. :-D -)

sem zvedavej jakej maj ted plan s Branem, protoze pokud oznackovani Night Kingem umoznilo Jinym prekonat magickou ochranu co tam meli deti a pokud Meera potahne Brana zpatky na jih, tak by pokus o prekroceni jedne dulezite stavby co ma shodou okolnosti taky magickou ochranu proti Jinejm/Nemrtvejm, moh vest k pomerne zajimavejm dusledkum

• Proč teda Sansa Jonovi lhala?
  • @el21 V tom případě doufám že to Branovo ocejchování má expirační lhůtu..
  • Watchers on the Wall ‏@WatchersOTWall 35 sek.před 36 sekundami

Here's your regular reminder that IMDb is fan-edited and fan-updated! If the information exists nowhere else, it can't be trusted.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Terezička napsal(a):

Denebola napsal(a):

A vůbec, co to je proboha za rozkazy? Přikazuji ti najít lék, přikazuji ti uzdravit se! Ty vado, díky moc! Normálně, už jsem jednou nohou v hrobě s nemocí, kterou ještě nikdo nikdy nevyléčil, ale tys mi začala rozkazovat a zachránilas mě!

Mně to bylo nějak povědomé, ale nemůžu přijít na to, kde jsem něco podobného viděla. A nepříjde mi to jako úplná blbost, spíš to ukazuje, jak narazila na limity své moci (nesmějte se!). Teoreticky vládne obrovské armádě, několika městům, má draky, je nespálená atd., ale přesto jsou věci, které neovlivní.
    Ale ak ho vylieči, tak si aspoň môže pridať titul Profesorka medicíny k svojmu zoznamu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.