Historie vojenství, od kyje k pušce

upraveno 12. ledna 2011 v Rozličný pokec
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
17576788081126

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • http://world.liveuamap.com/
    pěkná a předná mapa
    nevim jestli znáte ja předtím koukal na tu ruskou a ta mě hrozně štvala
  • upraveno 12. října 2016
    Znám, i když číst ty komentáře pod tím je doopravdy oduševnělé. Víc nenávisti člověk najde jen na Novinky.cz :D Zvlášť všechny úspěchy rebelů jsou vždy naprostý fake. :roll:
    @DanielSvatoš Sýrie relaticvně objektivní, i když pár výhrad bych měl, ale líbí se mi, jak u Snowdena vlastně neřeší podstatu věci, jen jestli je zrádce nebo ne :) To je dle mého otázka čistě Američanů, nás by mělo zajímat spíš to, nakolik se ono sledování a sbírání informací týká lidí a zemí mimo USA, viz dvojnásobné profláknutí sledování evropských vlád. Tedy já bych se divil, kdyby to nedělali, ale když se to provalí, má přijít odpovídající reakce, ne jen konstatování hmm, ale oni jsou naši spojenci, nemůžeme si dovolit je příliš kritizovat. Pak se není co divit, že na "fuck EU" každý kašle.
    @DanielSvatoš To bych musel komentovat přímo k tomu, ale namátkou třeba k těm civilním ztrátám, které tam stále propírají, pro srovnání i kdyby měl SOHR stoprocentní pravdu, tak za dobu působení Ruska v Sýrii mělo zahynout jejich působením nějakých 3400 civilistů. Za tu samou dobu jich v Iráku zahynulo akcemi irácké armády asi 11 000, to třeba zůstává naprosto nepovšimnuto. To není teď kritika Iráku, jen příklad toho, jak se účelově vybírají jen věci, které se hodí do mediálního obrazu zlého Asada a Ruska. Na druhou stranu zmínil alespoň Saúdskou Arábii v souvislosti s útokem na ten pohřeb.
    ˇˇRíkám, takové drobnosti, které by občas dle mého potřebovaly další doplnění a porovnání s něčím jiným.
  • jak dlouho bude trvat Kuzněcovi cesta do Sýrie? nevíte někdo? (ne počítat si to nebudu)

Tady povídá nějaký potentát z ministerstva obrany, ale promítají k tomu záběry bopmbardování "nevinných civilistů"

upraveno 16. října 2016
    Update ke Kuzněcovu:
    Plavbu lze sledovat online :), se skupinou pluje tanker Osipov a ten lze sledovat na marinetraffic:
    http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:351134/zoom:10
  • Ta válka je divná... Nechápu jak někdo (SAA) může nasadit do boje lidi, kteří se v hloučku seskupí kolem mortaru (nebo co to je) na frontové linii... Mám chuť přestat to sledovat - je to jak reality show.

upraveno 16. října 2016
    Tak ono už tady pár takových videí bylo a vylezlo z toho, že rebelové, ať už umírnění nebo ne, sehnali zajatce (vč. civilů) a pak s nimi natáčeli takováhle videa. Velmi silně to podezřívám, že tohle je stejná práce, aby pak mohli oslavovat své hrdinství.
  • upraveno 16. října 2016
    @flanker.27 to ne se zajatci nakládají jinak
    18+

není to to 12 letý kluk ale voják (18 let) prostě vypadá hodně mladě
    ale pozor! povstalci se pod nátlakem médií omluvili že šlo o nehodu takže všechno v cajku
    upraveno 16. října 2016
  • Tak ještě, že sis upravil ten post :-* Ten původní byl asi tak objektivní jako tvůj vztah k doktorům :D

Jinak samozřejmě, můžeme se předhánět jaká strana dělá větší kruťárny. Materiálu by sme asi na to měli dost...
    @Amaroun Objektivita? Ty to slovo znáš? Překvapuješ mě =D (upraveno mimochodem tak, jak jsem to chtěl napsat od začátku, jak vidíš, ještě před tvou reakcí)
    Popravdě to o doktorech jsem nepochopil, ani nevím, že bych se nějak zvlášť rozpovídal o mém vztahu k doktorům. Určitě jsem se vyjadřoval a to opakovaně o zdravotním systému a jeho financování, resp. reformě, ale o doktorech? nebo si snad někdo pamatuje, že bych tu něco říkal o své zubařce nebo o svém obvoďákovi (já vím, že se má říkat praktický lékař, ale já ze setrvačnosti pořád říkám obvoďák)?
    Velmi silně to podezřívám nebo očividně dá celé zpravě docela dost jiný smysl. ;-)

jj! Mohl bych učit lidi co mají jako nick název ruské stíhačky. :-D Hele proč ne rovnou nick OFAB 250-270? 8-)

Jo je to možný sorry špatný příměr
  • @Amaroun dej sem nějaké videa na kterém SAA řeže hlavu (když je sposuta materiálu)
    @Amaroun Příliš se chytáš každého náznaku, který zapadá do tvého obrazu světa, jako posledně s těmi tzv. důkazy o bombardování konvoje. Ale všimni si, že, když jsem na to tehdy reagoval, tak jsem to nepoužil proti tobě a nevyrukoval s žádnými osobními "příměry". Ani teď jsem to nesměřoval k tobě, ale k tomu videu.

Letadla jsou hezká a flanker je pro mě mimořádně hezký, to je celé, bez ohledu na zemi, kde vznikl. Možná by tě zajímalo, že jsem byl také velkým fanouškem "efčtrnácky" (než mi to trochu, no trochu víc, pokazil Topgun), jenže užívat jako nick Tomcat by moc evokovalo Toma a Jerryho. Pokud tě to dráždí, tak je mi líto, to je tvůj problém, užívám to už 13 let a měnit to kvůli tobě nebudu. :-)
    @flanker.27 viděl jsem, četl jsem
    a že se nestydíš mít takovej nick :D ještě kodový označení NATO :) to je tajný voe!

• když už jsme u těch strojů tak zrovna ten Hind se mi strašně líbil ale Operace Flashpoint mi ho zničila :D (ten vrtulník byl ve hře hroznej)
    v dnešní době se mi líbí ruské stroje ale třeba F16 je taky pěkná a můj oblíbený tank je Merkava
    Hodně esteticky zajímavá je taky F-4.
    A jo, Hind je vzhledově nejlepší vrtulník, už tím, jak na rozdíl od jiných bitevních vrtulníků je pěkně zaoblený, žádné hrany.
  • upraveno 17. října 2016
    co je teď vůbec "top" v ruském letectvu? přemýšlím že si koupím jedno z těchto
    http://www.zvezda.org.ru/catalog/samolety-1-72
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.