Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire
Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire
Čtvrtý díl sedmé série. Premiéra 6. 8. 2017. Daenerys vrací úder, Jaime čelí nečekané události a Arya se vrací domů. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
:twisted:
Osobně jsem moc zvědavý jak to přežije, protože ve skutečnosti by to měl na 100% spočítaný. :king:
LOL =D
Doufám, že vás všechny taky tak hryže svědomí, že jste viděli uniklý díl v mizerné kvalitě =D
Jon není Cersei, to už by byly dvě postavy, co by to hrály stéjně, tak s takovou by to dál nešlo!! Za mě správný - odlišný přístup.
Tak zvědy možná měli, ale vzhledem k tomu, že se k nim celkem rychle přesunula celá horda a stéjně byli kousek od Králova přístaviště, tak bych se ani nedivil, kdyby fakt neměli. :roll:
Jo jo, do uzavřených vozů nevidíš. Ale stéjně platí to, co jsem psal v předešlém komentáři. ;-)
No pokud opravdu postavili JENOM JEDNU balistu, tak potěš koště, to je fakt blbost, ale věřím, že jich budou mít v záloze ještě pár a pokud ne, tak... :wall:
Odpověď zní: Ku*evsky hluboká!! Bez postupu výpočtu. :twisted:
Koukl jsem znova a ten meč vypadá poměrně tupě, jinak by určitě Jehlu přesekl na půlku. ;-)
Prostě je to Skrblík, co bys chtěl! :twisted:
Co se Tarlyovců týče. Předpokládám že starýho sundá (a proč by ne, když zradil jejího spojence Olennu - opět kdo by se chtěl kdy s Dany spojit, pokud by nehájila zájmy své a svých spojenců). Omilostní podle mě Dickona, který poklekne..
@misho8723 Vážně jsem chtěl aby Bronn, bezcharakterní žoldák, chcípnul..
@Denebola Daario v seroši vede SecondSons.., podle mě použili další známý termín z univerza a upraví si to dle svých potřeb..
Takže ještě jednou se ptám.. Co by byla Dany za královnu, kdyby ty draky nepoužila? Mohla jít pálit KL ale místo toho si na demonstraci vybrala bitvu dvou armád, podpořila tím svoje Dothraki, nezabila ani civilistu, ukázala sílu ohně, ušetřila podstatnou část svých jednotek a pomstila spojence. Říkat že je Dany šílená je fakt zcestný..
:applause: Dobrý postřeh/paměť! :applause:
Co se týče, zde řešených hlídek, tak ty mohly Dotrakové zlikvidovat, protože jsou velmi rychlý jezdci a nebo nebyli rozmístěny, protože šlo o přesun armády, která byla v podstatě v Králově přístavišti.
Velmi se mi zamlouvalo, že Arya nebyla slavnostně uvítána a hlídka na Zimohradě ji vůbec neznala.
Dobré bylo, že Maliček alespoň trochu připomínal dřívějšího zajímavého intrikána.
Ale na druhou stranu tady asi Lannisteři přijdou o podporu Roviny, myslím že ze dvou Tarlyů buď popraví oba nebo starej zemře a Dickon ohne koleno, a defakto po vymření Tyrellů mají Rovinu na povel Tarlyovi.
Protože na konci storky se musí spojit všechny armády proti WW, včetně Lannisterů. A to se určitě stane.
Tento díl mne velice mile překvapil, zejména jeho posledních dvacet minut, ale vezmeme si to popořáadě
- Nikolaj Coster-Waldau a Jeremy Flynn vždycky vítězství +10
- To samé patří pro Lenu Heady a Marka Gatisse +10
- hezké ohlednutí za výbornou první sérii a válkou pěti králů a i zde oba herci válí a navíc Chaos is ladder +20
- znovushledání Starčát emotivní zejména objetí Aryi a Brandona +10
- scéna s jeskyní je built up pro shipping, každopádně zajímavost, že jsme viděli značku theta, která je symbolem ekologického inženýrství v další Martinově novele Tuffova dobrodružství (doporučuji moc vtipné a takové hodně pozitivní na Martina :D) více o tomto zde s dalším dílem Jacoba Prestona, takže se nakonec dozvíme, že celé Westeros je výsledkem nějakého pokusu ekologického inženýrství =D +20
- co dodat k poslední části, naprosto úžasné a jsme za ni rád a díky této scéně nebude působit tato sezóna tak antiklimaticky jako pátá, protože bitvy o KP se už nedočkáme. Ocenil bych filmovou trilogii o Aegonovi a Dobytí +100
- velké plus za tu ironii, že Jaime udělal to samé, co Rhaegar na trojzubci i když to je zřejmě neúmyslně +150
Skóre: 320
Odměna: Údolí Arryn
- ano není zde žádný Nejvyšší septon až na toho, co zřejmě pořád hnije v celách, pravděpodobně má stejnou šanci se znouv objevit jako Elaria, Unella nebo Stannis -10
- Malíček imbecilně upozorňuje na vlastní zradu místo, aby dělal mrtvého brouka, také okamžitě neuteče Zimohrad po tom, co Brnandon řekne Chaos je žebřík, protože si evidetně nedá dohromady rovnici, když ví Brndon tohle tak možná ví i o tom ostatním -10
- z Brandona je teď profesor X s apsergem a proto se chová k Meeře jako zm*d -
- Winterfell securit no comment -10
- Sansa považuje Joffreyho za důležitějšího než oznámit Arye, že její bratr zemřel, ale koho zajímá Rickon, že -20
- socha Boromira -10
- a konečně se nám X-Meni dali dohromady na Zimohradu obrněný Colloseus, telportující se Nightcrawler, Jean Grey a partu nám doplnili profesor X a Wolverine -20
- Dany a Missandei nemají na práci nic jiného než řešit postelové problémy -20
- Dany konečně přišla na to, co my už víme, že Tyrionův plán na dobytí Západozemí je ten nejdebilnější plán v historii všech dobývání -50
- Theon je v tomhle díle dost do počtu, mám na mysli, tohle setkání už je dost prošlé -20
- více jsme to rozvedl jinde, ale velké mínus za nezabití Jaimeho ta smrt mohla být opravdu epic
- Dámy a pánové DD vývoj postav Bronn se sice bál jít proti Hoře ale nebojí se jít proti drakovi aneb jak se z druhořadého mizery stal hridna bez bázně a hany OMFG -50
Na závěr tohohle příspěvku dodám, že největším průser*m seriálu není Emilia Clarke, nelogičnosti, ser Twenty Goodman největším problémem je to, že show evidentně ztratila koule na bezohledné zacházení s postavami a poslední smrt hodných postav byla de facto na Rudé Svatbě a pak možná Oberyn, každopádně Píseň ledu a ohně potažmo první část seriálu získala svůj věhlas právě díky nemilosrdnému zacházení s postavami a tím, že poslední dobou umírají buď nedůležité hodné postavy a nebo důležité zlé postavy. Ta tam je černobílost charakterů, protože se úplně vytratili Tyrionovi temné pohnutky z knihy (že nechal zabít zpěváka, protože o něm složil píseň) a že Cersei ty věci, co dělala nedělala proto, because it feels good, ale protože chtěla ochránit své děti atd atd. Opravdu nejsem si jistý, jestli by GoT získala svůj věhlas, pokud by Edard na popravišti překousl Illynův meč a všechn, roztrhl pouta a všechny tam pozabíjel nebo kdyby Robb a Catelyn vytáhli na Rudé svatbě kalašnikovi a všechny tam postříleli ad absurduum to je to, co se v tomto seriálu děje a proto chápu odpůrce seriálu -50
Skóre: 270
Odměna: Sedm pekel
- Bitva byla opravdu epická (konečně na to našetřili po dlouhé době zase cash :-D) a Dany na drakovi Lannisterům ukázala návrat Targaryenů tak, jak je všichni znají z dávných dob dračích jezdců. Upřímně nechápu, co proti ní všichni mají. Jak v seriálu tak v knize má svoje mouchy, ale po její etapě v zálivu otrokářů ukázala, že by se se svým stylem vládnutí mohla zařadit do lepší polovičky Targaryenských vládců (alespoň zatím). I když v seriálu D&D její stále se stupňující posedlost mocí trošku přehánějí.
- Jediná věc, co mi v bitvě opravdu vadila, byl nesmrtelný ser Le Bronn. Trochu mi připomíná Simíra Gerchána, kterej už taky přežil sto padesát sérií, ale smrt nebo důchod v nedohlednu. Bronn je možná vtipnej, má super hlášky, ale v zásadě je vlastně úplně nedůležitej. A to, že si v bitevní vřavě pobíhá jen tak mezi rozvášněnými Dothraky téměř bez povšimnutí, dračí oheň ho pokaždé zázračně mine (asi tak jako Jaimeho), asi tak půl hoďky si uprostřed bitevního pole šteluje balistu, kterou dokonce stihne nabít hned dvakrát a ještě má tak zatracenou kliku a trefí se. Pitomost na entou
-Další věc, co mě sere je, že Dany s Jonem to asi vážně dají dohromady. Nevím proč mi to vlastně tak vadí, ale přijdou mi spolu úplně mimo. Fakt Dallas hadr :-D.
-Jaimeho výraz při pozorování škvařících se vojáků byl k nezaplacení. V knize je super a patří mezi mé oblíbené postavy, ale v seriálu ho zprznili neuvěřitelným způsobem (jak už bylo řečeno mnohokrát). Krom toho nemá naprosto šanci to v té vodě přežít, takže to vidím tak, že po cestě na východ se zastaví Melissandra a přivede ho zpátky, aby to mohl konečně natřít svojí sestromilence.
- Když už jsem u Cersei, ještě že v tomhle díle nám od ní dali pokoj. To její kvákání už se vážně nedá poslouchat. To ať raději železný trůn obsadí WW, ti aspoň drží hubu...
- Dost mě nudí Bran, už jen čeká, až konečně sroste s tím čarostromem a bude se své nově nabyté funkci Tříoké vrány věnovat naplno.
- Jon s Theonem celkem dobrý, hlavně teda Theon. Jona moc nemusím. Jeho neustále epické vyjadřování je k posrání a hlavně si hraje na přehnaně čestnýho. Jestli má být vládcem severu, tak musí být i trochu svině, jinak dopadne jak chudák Ned (škoda by to asi nebyla). Nejlepší by bylo, kdyby se vrátil na Zeď, tam aspon k něčemu byl..
- Aryu snad ani komentovat nebudu, další neuveřitelné zprznění rukama scénáristů
-Ale když tak koukám na Sansu s Malíčkem, říkám si, že by vlastně ve finále byli pěkný páreček :-D.
Krakharys!!!!! :D
V seriálu je rozhodně dvojí metr, ale dávat jako protipříklad Daenerys,Stanise a Jamieho není moc vhodný myslím
- Jona
- Jaimeho
- Sama
- Joraha
- Aryu
- Sansu
- Brana
.. Asi by těch postav které dojdou do úplného finále bylo víc. Osobně si myslím že větší šance na přežití ságy má Jon než Dany, ale na to si budeme muset počkat..