Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire
Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire
Šestý díl sedmé série. Oficiální premiéra 20. 8. 2017. ???? Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Alan Taylor
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak z toho seznamu, co si napsal, by mě taky překvapilo, kdyby některá postava umřela v následujícím díle. Ale mám city jenom k Jaimemu (který ale neumře) a k Ohařovi. A Sansa je moc hezká. Bran je ještě potřeba pro děj v osmé sérii. Zbytek by mi nevadil. Každopádně doufám, opravdu doufám, že tvůrci si tam ty postavy nechávájí, aby je mohli Chodci pokosit. Všichni asi neumřou, ale ten seznam určitě prořídne :)
"The group should have lost the wight that they captured, meaning the mission was an entire waste of time. Then have Benjen rescue Jon and bring him back to the Wall. Once Jon realised they had nothing to show Cersei, Benjen would offer to pull the dragonglass out of his heart, killing him, so that he would fully turn. The wight they bring south being an actual known nobleman, potentially one that Jaime might recognise, would lend more weight to the encounter, and be a better ending for Benjen than the random deus ex machina cameo we got. Having to finally die properly in order to return to the other side of the Wall."
A mezitím na západě povstala nový hrozba, o Železný trůn se uchází Gylbert Farwynd, jenž má tři obří krakeny, kteří chrlí vodu. Pod jeho korouhve přešli právě Saladhor Saan a ser illyn Payne.
Válka mezi těmito dvěma uchazeči zuří na plno. Gylbert Farwynd se rozhodl rozdělit své síly a tak s flotilou zaútočil na sídlo rodu Goodmanů v Mohylově na severu zatímco jeho stotisícová armáda ostrovanů z letních ostrovů oblehla bouřlivý konec.Důvod této strategie byl, že by krakeni způsobili příliš mnoho smrti, jak tvrdil Farwyndův poboční Dagmer Rozseklý. Naneštěstí ser Twenty Goodman spáli celou Farwyndovu flotilu a ostrované byli u Bouřlivého konce rozdrceni. Poté ovšem ser Twenty Goodman osvobodil Chada Summerchilda cenného zajatce Jhiqui. Ta se rozhodla jednat a svolala generály jako Ben Plumm, Mathis Rowan, Quentyn Martel, lord Ten Goodman a pochoduje s armádou dorňánů a bořlivých lordů na Harenhall. Avšak zde je překvapí Farwynd, který zařve KRAKARYS a jeho krakeni, kteři vylezou z Božího oka zničí celou armádu. Válka stále pokračuje a nebylo rozhodnuto o vítězi více na videích s prestonem :D
všiml jsem si, že spousta lidí nechápe ten řetěz - pokud vím, tak obři měli taky za mamuty obří řetězy (bylo to v tom díle, jak chtěli "vytrhnout" bránu na castle black) - tj. řetězy na severu jsou - a vzhledem k tomu, že obři jsou v armádě WW, tak bych v tom takovou záhadu nehledal ;)
V 6. sérii přeci umřeli Tyrrelové a sebevraždu spáchal král Tomen.
Brandon Stark je Night King? OMG jen to ne :wall:
Postřehy:
- Dialogy, dialogy, dialogy. Některé dobré, některé nudné.
- "Tohohle zabili šestkrát a nikomu to necpe. =D
- Obdivuji Sansu, že dokáže zachovat rozum. Namyšlená Arya mě začíná slušně vysírat.
- Ještě že tam má Dany Tyriona, aspoň někdo jí od plic řekne pravdu.
- Kolik jich šlo na tu sebevražednou výpravu? Nějak mi ty počty pořád nevycházejí. Hlavně že tvoří takové pěkné kolečko.
- Jsem tu jediná, kdo si myslí, že nachystali na výpravu past? Že věděli, že si chtějí jednoho mrtvého odchytit, tak to na ně nastražili? Nebo mi může někdo vysvětlit, co znamená ten předvoj dvaceti mrtvých s jedním Chodcem?
- Gendry maratónec, k tomu asi nemám co dodat =D
- Po důkladné poradě s Malíčkem (OMG proč) si Sansa uvědomí, jakou je Brienne ochranou, takže ji při první příležitosti pošle pryč. :roll:
- Tyrion má pravdu a Daenerys má taky pravdu. Ovšem Daenerys má na své straně motivaci zamilované, takže je to jasná přesila.
- Draci jsou fakt krásní :-D
- Mrtví jsou tak blbí, že nepoznají, že led pod nimi už zamrzl, ale mají dostatečné rozlišovací schopnosti, aby poznali, co curlingující kámen znamená =D
- Aspoň je tady kontinuita typu "všichni nepřátelé útočí jeden po druhém", protože mrtví skutečně přecházejí jezero postupně a jeden po druhém. Díky Bohu, že? =D
- Jsem naprosto šokovaná, že jediná postava se jménem ve skupině, co zemře, je Thoros. Namouduši, scénáristé budou asi eunuši. Asi proto je maj tak rádi =D
- Ne, jako vážně, při něčem podobném se dalo očekávat, že jich pár zařve. Ostatně pokud vím rádi se zbavují nepotřebných a méně důležitých postav, hlavně v poslední sérii. Je to jako by se rozhodli, že nám to natřou a naprosto překvapí, že neumře skoro nikdo. Páni, tomu říkám invence :roll: =D
- Předpokládám, že k tomu krkolomnému kroku s maratónským Gendrym a tryskovým havranem se rozhodli tak, aby Dany nepřiletěla jako deus ex machina, protože vedle Benjena by to už bylo asi hodně přehnané. No, tak aspoň, že mají trošku soudnosti.
- Nejdřív jsem myslela, že Jon se vrací pro tu svázanou živou mrtvolu, že nenasedl k Daenerys, když jí tak podával ruku. Jenže tu už zajistil Ohař A on se rozhodl, že si ještě trochu zabojuje nebo co? Kdyby se tam tak neproducíroval, tak mohli být už dávno všichni v tahu. :roll:
- Proč teda Night King nezapíchl rovnou toho Drogona?
- Emilia se asi zase nevyspala, když nedokázala normálně emočně zareagovat na smrt jednoho z jejích dětí.
- Bejen ex machina aka kamikaze, není co dodat.
- Nevím, nakolik dokáže Daenerys z těch jizev vydedukovat, co přesně se Jonovi stalo, tuším ale, že jí to stejně někdo řekl/řekne, třeba Jorah už to teď asi taky ví, protože Tormund to určitě rozkecal všem.
- Ty vole, proč je Sansa furt taková blbka, co ji každý překvapí ze zálohy, a pak jenom stojí jak tvrdé Y! To mi v záběru s Malíčkem nabídli, že nad něčím přemýšlí a uvažuje, například nad tím, jak s ní Malíček zase manipuluje, nebo prostě něco, aby pak vysvitlo, že vůbec nepřemýšlí a neuvažuje. Nebo co to vlastně mělo být?!
- A Arya už mě taky sere! Namyšlená husa, co si myslí jak je hustá a zabijácká, je akorát na přesdržku. Vždyť není ani pořádný zabiják! A už vůbec to není psychopat, jenom působí jako naštvaná hloupá holka! Jaktože je to taková OP postava, co je jakože furt cool a badass. Kruci, to bych si myslela, že ji Sansa aspoň nějak uzemní, jako správná Lady Stark, ale z toho taky nic, kurňa. Proboha, tohle mi teda zvedlo žluč, tahle scéna! :wall:
- Opět Emilia šetří emocema. By mě zajímalo, jestli je skutečně tak mizerná, nebo ji k tomu nutí režiséři a scénáristi. Ta scéna Jon vs Drogon měla stokrát víc emocí, než tohle.
- Přemýšlím, jestli si všichni doopravdy uvědomují, co znamená mrtvý drak v dosahu Bílých chodců. Jestli bude ledový drak překvapení nebo ne.
Si to prosím nejdříve zkontrolujte, a neplňte mi hlavu Vašema bludama, jen aby jste se nějak Dementů zastali.
edit: Jinak samozřejmě Nigt King musí vidět do budoucnosti, protože jinak nevím, co byl backup plan, kdyby Daenerys s těmi draky za Zeď nikdy nedorazila, vezmu-li v potaz, že Joramunův roh očividně v téhle kontinuitě neexsituje
Jo, taky mě napadlo, že to celé dává celkem smysl. Dokonce i ten jejich klid, prostě se nikam neženou. Protože ví, do bude a co má dělat.
Jinak provokovat nemrtvý házením po nich šutrů, nebo kopáním do jejich kamaráda to je opravdu velmi chytré. Co tím chtěl Ohař dokázat? Chtěl chcípnout o trochu dřív? :-k