Hra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×06 – Za Zdí - Ice & Fire

Šestý díl sedmé série. Oficiální premiéra 20. 8. 2017. ????   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Alan Taylor

Číst celý článek zde

124678

Komentáře

• @Tyrion Lannister Spoilerovat Breaking Bad, které jsem zatim neviděl, bys tu nemusel. Ani naznačovat. Bohužel vim, kdo je Jesse Pinkman a že na začátku Breaking Bad jede s tim strejdou v tom perníku.
    Jinak z toho seznamu, co si napsal, by mě taky překvapilo, kdyby některá postava umřela v následujícím díle. Ale mám city jenom k Jaimemu (který ale neumře) a k Ohařovi. A Sansa je moc hezká. Bran je ještě potřeba pro děj v osmé sérii. Zbytek by mi nevadil. Každopádně doufám, opravdu doufám, že tvůrci si tam ty postavy nechávájí, aby je mohli Chodci pokosit. Všichni asi neumřou, ale ten seznam určitě prořídne :)
  • Tento návrh na internete ako mohli lepšie využiť Benjena v tento epizóde mi príde o dosť lepší, ako ho nakoniec v skutočnosti využili tzn. deus ex machina
    "The group should have lost the wight that they captured, meaning the mission was an entire waste of time. Then have Benjen rescue Jon and bring him back to the Wall. Once Jon realised they had nothing to show Cersei, Benjen would offer to pull the dragonglass out of his heart, killing him, so that he would fully turn. The wight they bring south being an actual known nobleman, potentially one that Jaime might recognise, would lend more weight to the encounter, and be a better ending for Benjen than the random deus ex machina cameo we got. Having to finally die properly in order to return to the other side of the Wall."
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater Illiyro Mopatis podpořil uchazečku o trůn Jhiqui o trůn, ta zabila Greatjona Umbera, pomohla Blackfishovi dobýt znovu Řekotočí a nyný obsadila Bouřlivý konec a získala pro svoji věc bouřlivé lordy. Jedním z jejích velitelů je Anguy a dothrak, co doprovázel Dany ve druhé sérii.
    A mezitím na západě povstala nový hrozba, o Železný trůn se uchází Gylbert Farwynd, jenž má tři obří krakeny, kteří chrlí vodu. Pod jeho korouhve přešli právě Saladhor Saan a ser illyn Payne.
    Válka mezi těmito dvěma uchazeči zuří na plno. Gylbert Farwynd se rozhodl rozdělit své síly a tak s flotilou zaútočil na sídlo rodu Goodmanů v Mohylově na severu zatímco jeho stotisícová armáda ostrovanů z letních ostrovů oblehla bouřlivý konec.Důvod této strategie byl, že by krakeni způsobili příliš mnoho smrti, jak tvrdil Farwyndův poboční Dagmer Rozseklý. Naneštěstí ser Twenty Goodman spáli celou Farwyndovu flotilu a ostrované byli u Bouřlivého konce rozdrceni. Poté ovšem ser Twenty Goodman osvobodil Chada Summerchilda cenného zajatce Jhiqui. Ta se rozhodla jednat a svolala generály jako Ben Plumm, Mathis Rowan, Quentyn Martel, lord Ten Goodman a pochoduje s armádou dorňánů a bořlivých lordů na Harenhall. Avšak zde je překvapí Farwynd, který zařve KRAKARYS a jeho krakeni, kteři vylezou z Božího oka zničí celou armádu. Válka stále pokračuje a nebylo rozhodnuto o vítězi více na videích s prestonem :D
  • Kdo chce vědět jaký bude Viserion, nech´t si přečte povídku ledový drak od GRRM
    A my o vlku nový preston

• Jo, taky jsem se těšil na novýho Prestona. Ten příběh o Jhiqui a Gylbertovi jsem už viděl. :D
  • po dlouhé době jsem se sem podíval a nejsem zklamán - stále stejné stížnosti na seriál - jak jsem tu po delší době, tak mi to přijde jako takovej návrat do minulosti :-D

všiml jsem si, že spousta lidí nechápe ten řetěz - pokud vím, tak obři měli taky za mamuty obří řetězy (bylo to v tom díle, jak chtěli "vytrhnout" bránu na castle black) - tj. řetězy na severu jsou - a vzhledem k tomu, že obři jsou v armádě WW, tak bych v tom takovou záhadu nehledal ;)
  • upraveno 21. srpna 2017
    @Tyrion Lannister
    V 6. sérii přeci umřeli Tyrrelové a sebevraždu spáchal král Tomen.
  • Nejde o primárně o umírání postav, ale o předvidatelnost děje. Opravdu tady někdo nečel, že Jon z té zmrzlé vody na konci díle vyleze živý a to samé s Jaimem v minulém díle?
  • @Stark z hor
    všiml jsem si, že spousta lidí nechápe ten řetěz - pokud vím, tak obři měli taky za mamuty obří řetězy (bylo to v tom díle, jak chtěli "vytrhnout" bránu na castle black) - tj. řetězy na severu jsou - a vzhledem k tomu, že obři jsou v armádě WW, tak bych v tom takovou záhadu nehledal
    Dík! Na to jsem už ani nevzpomenul..
    @Djokovic Jo na ty jsem nějak zapomněl, to je pravda to byla velká vyvražďovačka
    Preston nezklamal squisheři výborní :D

Brandon Stark je Night King? OMG jen to ne :wall:
  • Jako upřímně, viděla jsem i horší epizody. I v této sérii. Tahle nebyla tak špatná, celkem jsem si ji užila, ale něco jí chybělo... nebo spíš přebývalo. Zřejmě ta hrozná klišovitost :-k

Postřehy:
    - Dialogy, dialogy, dialogy. Některé dobré, některé nudné.
    - "Tohohle zabili šestkrát a nikomu to necpe. =D
    - Obdivuji Sansu, že dokáže zachovat rozum. Namyšlená Arya mě začíná slušně vysírat.
    - Ještě že tam má Dany Tyriona, aspoň někdo jí od plic řekne pravdu.
    - Kolik jich šlo na tu sebevražednou výpravu? Nějak mi ty počty pořád nevycházejí. Hlavně že tvoří takové pěkné kolečko.
    - Jsem tu jediná, kdo si myslí, že nachystali na výpravu past? Že věděli, že si chtějí jednoho mrtvého odchytit, tak to na ně nastražili? Nebo mi může někdo vysvětlit, co znamená ten předvoj dvaceti mrtvých s jedním Chodcem?
    - Gendry maratónec, k tomu asi nemám co dodat =D
    - Po důkladné poradě s Malíčkem (OMG proč) si Sansa uvědomí, jakou je Brienne ochranou, takže ji při první příležitosti pošle pryč. :roll:
    - Tyrion má pravdu a Daenerys má taky pravdu. Ovšem Daenerys má na své straně motivaci zamilované, takže je to jasná přesila.
    - Draci jsou fakt krásní :-D
    - Mrtví jsou tak blbí, že nepoznají, že led pod nimi už zamrzl, ale mají dostatečné rozlišovací schopnosti, aby poznali, co curlingující kámen znamená =D
    - Aspoň je tady kontinuita typu "všichni nepřátelé útočí jeden po druhém", protože mrtví skutečně přecházejí jezero postupně a jeden po druhém. Díky Bohu, že? =D
    - Jsem naprosto šokovaná, že jediná postava se jménem ve skupině, co zemře, je Thoros. Namouduši, scénáristé budou asi eunuši. Asi proto je maj tak rádi =D
    - Ne, jako vážně, při něčem podobném se dalo očekávat, že jich pár zařve. Ostatně pokud vím rádi se zbavují nepotřebných a méně důležitých postav, hlavně v poslední sérii. Je to jako by se rozhodli, že nám to natřou a naprosto překvapí, že neumře skoro nikdo. Páni, tomu říkám invence :roll: =D
    - Předpokládám, že k tomu krkolomnému kroku s maratónským Gendrym a tryskovým havranem se rozhodli tak, aby Dany nepřiletěla jako deus ex machina, protože vedle Benjena by to už bylo asi hodně přehnané. No, tak aspoň, že mají trošku soudnosti.
    - Nejdřív jsem myslela, že Jon se vrací pro tu svázanou živou mrtvolu, že nenasedl k Daenerys, když jí tak podával ruku. Jenže tu už zajistil Ohař A on se rozhodl, že si ještě trochu zabojuje nebo co? Kdyby se tam tak neproducíroval, tak mohli být už dávno všichni v tahu. :roll:
    - Proč teda Night King nezapíchl rovnou toho Drogona?
    - Emilia se asi zase nevyspala, když nedokázala normálně emočně zareagovat na smrt jednoho z jejích dětí.
    - Bejen ex machina aka kamikaze, není co dodat.
    - Nevím, nakolik dokáže Daenerys z těch jizev vydedukovat, co přesně se Jonovi stalo, tuším ale, že jí to stejně někdo řekl/řekne, třeba Jorah už to teď asi taky ví, protože Tormund to určitě rozkecal všem.
    - Ty vole, proč je Sansa furt taková blbka, co ji každý překvapí ze zálohy, a pak jenom stojí jak tvrdé Y! To mi v záběru s Malíčkem nabídli, že nad něčím přemýšlí a uvažuje, například nad tím, jak s ní Malíček zase manipuluje, nebo prostě něco, aby pak vysvitlo, že vůbec nepřemýšlí a neuvažuje. Nebo co to vlastně mělo být?!
    - A Arya už mě taky sere! Namyšlená husa, co si myslí jak je hustá a zabijácká, je akorát na přesdržku. Vždyť není ani pořádný zabiják! A už vůbec to není psychopat, jenom působí jako naštvaná hloupá holka! Jaktože je to taková OP postava, co je jakože furt cool a badass. Kruci, to bych si myslela, že ji Sansa aspoň nějak uzemní, jako správná Lady Stark, ale z toho taky nic, kurňa. Proboha, tohle mi teda zvedlo žluč, tahle scéna! :wall:
    - Opět Emilia šetří emocema. By mě zajímalo, jestli je skutečně tak mizerná, nebo ji k tomu nutí režiséři a scénáristi. Ta scéna Jon vs Drogon měla stokrát víc emocí, než tohle.
    - Přemýšlím, jestli si všichni doopravdy uvědomují, co znamená mrtvý drak v dosahu Bílých chodců. Jestli bude ledový drak překvapení nebo ne.
  • Opět se k tomu vrátím - nepřišlo někomu, že Night King to má tak nějak dokonale vykalkulované, jako by už dopředu věděl, co se stane? Možná byl původně nějakým zelenověštcem. Nevím teda, jestli zrovna Branem, to už se mi přece jen nějak nezdá. Ale rozhodně má zřejmě stejné nebo podobné schopnosti jako Bran, akorát je mocnější.
  • Tak dle Vás měli obří řetěz v 4. sérii, v bitvě o Castle Black? Já tu teda vidím provazy - https://youtube.com/watch?v=srqfZ5nMwE0&ab_channel=valarmorghulis

Si to prosím nejdříve zkontrolujte, a neplňte mi hlavu Vašema bludama, jen aby jste se nějak Dementů zastali.
    upraveno 21. srpna 2017
    @Denebola Nevím, ale Brandon Nightking (zajímavé, že přesně takhle to je v Prestonově show pojmenované =D) je zhruba přesně na úrovni scénaristické práce DD už jenom čekám, kdy vyjde najevo, že celé Západozemí je výsledek experimentu vesmírné lodi ekologického inženýrství Havilanda Tuffa
    edit: Jinak samozřejmě Nigt King musí vidět do budoucnosti, protože jinak nevím, co byl backup plan, kdyby Daenerys s těmi draky za Zeď nikdy nedorazila, vezmu-li v potaz, že Joramunův roh očividně v téhle kontinuitě neexsituje
  • @AviaRa Ale já mám doma řetěz taky, ve sklepě.. Doufám že nebudete zpochybňovat logiku toho že ho mám, protože nejsem ani kovář, ani nedokážu zpracovat rudu.. :roll:
  • @Denebola Shoduju se snad ve všem kromě toho Tyriona. Ty jeho moudra mi lezou na nervy. Jenže Daenerys ještě víc, takže ho pořád ještě toleruju. Ale já mám rád ňuňánky bílé chodce, takže na mém názoru asi nezáleží.
  • @sfik Ještě napiš jaký jsem hater a ať nesleduji show a bude to kompletní.
    @Amberjack Nezbývá doufa, že v tom Zlátém společenstvu, co si Cersei najmula bude Aegon, jinak opravdu nezbývá než fandit bílým chodcům :D
  • @AviaRa To se snažím psát jenom jednou za epizodu... Z nějakého důvodu nehodláte akceptovat rovnici nebudu se koukat = budu se méně rozčilovat.. Jde mi o vaše zdraví --
  • @Denebola Mně to dává všechno pěkně smysl s tím, že Night King věděl, nebi alespoň tušil, o co se jedná. Proč šel jeden Chodec s pár nemrtvejma napřed? Aby si toho jednoho pěkně zajali. Proč NK hned nezmrazil vodu, aby mohli přejít a hned bojovat? Protože chtěl počkat na draky. Proč nehodil kopí na Drogona? Hm... Možná věděl, že by Daenerys zaútočila přímo na něj s jejíma dvěma zbývajícíma, a to by třeba moc šance neměl. Takhle ji dal možnost odletnout a má jednoho draka na příště. Proč po skončení bitvy odešli, místo toho aby rovnou vyzvedli draka z hlubin? Protože už měli dávno připravený řetěz, kterým ho vytáhnou. Kdybych to už chtěl hodně přehnat, tak by se tím vším také dalo vysvětlit, proč jim trvá cesta ke zdi tak dlouho. Potřebuji draka, na draka potřebují řetěz, kde sehnat řetěz...?
    @sfik Ach ty ubohý, nikdo neocení, co pro ně děláš =D
  • @Nausak
    Jo, taky mě napadlo, že to celé dává celkem smysl. Dokonce i ten jejich klid, prostě se nikam neženou. Protože ví, do bude a co má dělat.
  • @Denebola Přesně tak... A jediný pro ně nevyzpytatelný je samozřejmě Bran.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Denebola Nevím, ale Brandon Nightking (zajímavé, že přesně takhle to je v Prestonově show pojmenované =D) je zhruba přesně na úrovni scénaristické práce DD už jenom čekám, kdy vyjde najevo, že celé Západozemí je výsledek experimentu vesmírné lodi ekologického inženýrství Havilanda Tuffa
    edit: Jinak samozřejmě Nigt King musí vidět do budoucnosti, protože jinak nevím, co byl backup plan, kdyby Daenerys s těmi draky za Zeď nikdy nedorazila, vezmu-li v potaz, že Joramunův roh očividně v téhle kontinuitě neexsituje

No, nějakej roh našli spolu s dračím sklem, ale pochybuju, že si na to vůbec někdo vzpomněl a že tam bude zrovna tohle vytaženo. :D
    @JoffreyWater Roh už není potřeba, když mají draka a bez tak už to dávno zapomněli :D
  • V rámci seriálu (který rád sleduji a bavím se jím, přičemž se u toho rozhodně nerozčiluji, přestože je plný nelogičností, kravin, ko.otin a p.čovin) a jeho podivuhodně pokřiveného univerza se jedná o poměrně zdařilou epizodu, což ale píši téměř o každém dílu této suma sumárum povedené série. Dračí odpadlík mne mrzí (už jen kvůli chudince Danušce), ale určitě nijak nepřekvapuje, protože všechny podstatné zvraty 7. série byly vyzrazeny onehdy v Pevnosti, ve zvláštním spoilerovém boxu, určeném pro seriálové masochisty. Poněvadž už Martinovi tak úplně nevěřím ve schopnosti připravit kdy smysluplnou knižní verzi k vydání a seriál se - nemaje alternativu - pomalu ale jistě stává kánonem a přitom ho zas tolik neprožívám, spoilery jsem si přečetl a můžu vám tedy prozradit, že :dance:
  • upraveno 22. srpna 2017
    Tyrion Lannister napsal(a):

@Rybba

Rybba napsal(a):

Díl celkem ušel, až na ty klišé, nelogičnosti, náhody, teleporty atd. Ale jde vidět, že už jde seriál celkově do finále (ukončování linek, zkrátkovitost). Blbý je, že tu nějaký chytrák už dříve vyspoileroval, že Dany přijde o jednoho draka ve prospěch Nočního krále, tak za to ti tedy děkuji osobo. Tak jsem pořád jen čekal jak se to stane, no musím se přiznat, že tak tohle jsem teda opravdu nečekal. Sedmá série zatím hodně dobrá, až na druhý a trochu šestý díl. Jen bych se také přimlouval za dopsání knih. Pro mě za mě, ať ty dějové linky zakončí jak DaD, ale ať to probůh už dopíše! :twisted:

Ehm, teďka jsem zjistil, že bude ještě sedmý díl, to teda brzo, no tak s tím jsem vůbec nepočítal. =D

Jak to mohl někdo vyspojlerovat, když už to dávno vyspojlerovalo Wowko :P

Takže ano souhlasím s haladinem, GoT vskutku pohádka to Sandorova scéna s šutrem jasně ukázala :-P
    Nenamluvil ten trailer Warcraftu herec co hraje Berica Dondariona? Jinak srovnávat Star Wars s Hrou o trůny, tak to chce hodně velkou fantazii teda! :twisted: Jasně v dnešní době vymyslet něco novýho je strašně těžký, protože téměř vše už někde natočeno bylo. Nemají to ti tvůrci dneska vůbec lehké. :king:

Jinak provokovat nemrtvý házením po nich šutrů, nebo kopáním do jejich kamaráda to je opravdu velmi chytré. Co tím chtěl Ohař dokázat? Chtěl chcípnout o trochu dřív? :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.