Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1501502504506507581

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    jsem rád za ODS a Piráty.
    Ale to co vidím u ANO a hlavně SPD mě fakt....
    Chudák Tomio, bude muset ukazát svůj "team" a taky to, že jeho "program" je jaksi...mimo. =D
    btw, viděli jste Brichtu?
  • upraveno 21. října 2017
    Teď se vyjeví, pro mě byla celkem zásadní informace že strana kterou jsem volil s Babišem nepůjde. Takže bych to té straně těžko odpouštěl, resp. neodpustil. Pokud ano říká že lidem nevadilo že jsou stíhaní (Babiš s Faltýnkem), tak musím říct že nějakým 60% (10% odhaduju na ty kolaboranty co s ním půjdou) voličů to evidentně vadilo..

:D Nyní krátce k mým pocitům k highlightům letošních voleb:
    Okamura šílenství.
    ČSSD radost
    KSČM radost.
    TOP09 ... škodolibost
    SPO chachachichi
    Zelení chachachichi
    KDU jako vždy kurvičky co jdou s každým :P
  • Já jsem doufal, že se tam topka dostane - Kalousek je skvělý opoziční politik.
  • Takže příští vláda ANO-ČSSD-KDU. A proč? Protože ČSSD dělá samá blbá rozhodnutí už několik let a jak jsem psal KDU .. kam vítr tam plášť.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kdybyste chtěli vědět, jak hlasovali lidé z vašeho okrsku:
    https://www.lidovky.cz/Parlamentni-Volby-2017.aspx?t=okrsky-mapa
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27 Tyhle mapy jsou fajn, teď aspoň vím, že do Klášterský Lhoty fakt jako nechci zabloudit.
  • upraveno 22. října 2017
    @flanker.27 na webu ČTčka lze taky vyhledat přímo konkrétní obec, je to uživatelsky o něco příjemnější než ta mapka.
  • Mne sa páčia obe rovnako.
  • sfik napsal(a):

Pokud ano říká že lidem nevadilo že jsou stíhaní (Babiš s Faltýnkem), tak musím říct že nějakým 60% (10% odhaduju na ty kolaboranty co s ním půjdou) voličů to evidentně vadilo..

Vzhledem k tomu, že volbách dáváš hlas někomu a ne proti někomu, tak na nějaké ANO vůbec nemuseli mít názor.

Míra propadu zejména ČSSD překvapila i mě, ale plně si to zaslouží. Za posledního cca půl roku jsem od nich neslyšel ani slovo o jejich plánech či potřebách státu, pořád jenom Babiš, Babiš.. Lidé si zjevně to nejčastěji omílané slovo zapamatovali, a podle toho to dopadlo :-)

Dobře za takovýhle výsledek, stačilo mi poslouchat první povolební reakce. Viděl jsem větší část "debaty" se zástupci nových parlamentních stran a suverénně nejrozumnější postoje prezentoval Okamura (TLDR: něco jsme slíbili, a to chceme prosadit, tudíž nebudeme v opozici jen proto, aby si na nás někdo neukazoval prstem). Výstup, resp. spíš výlevy zejména představitele STAN (s velkou převahou největší koncentrace sebestřednosti a opovržení k druhým) a nekonzistentní blábolení a invektivy piráta Bartoše musel umravňovat předseda KSČM. Myslím, že to mluví samo za sebe. I takový Kalousek byl celkem defenzivní (na rozdíl od jiných si byl nejspíš vědom toho, že unikl pracáku jen díky faktu, že většina emigrantů tu nezná nikoho jiného než KS).

Náladu mi trochu spravil šéfredaktor MF Dnes, který se nebál přímo konfrontovat moderátora ČT, s tím, že tu nejsou od toho, aby se strachovali o stát a jeho občany, jenom proto, že tito se nějak rozhodli.

Ráno zas museli nastoupit jacísi analytici, aby nám vysvětlili, jak hloupí voliči nerozumějí širším souvislostem, a tudíž tradiční partaje mají problém přesvědčit je, že myslí na jejich blaho a vyšší dobro. Vydržel jsem to poslouchat jen pár minut, během nichž jsem se dolechl, jak výhledově hrozí útok na ústavní pořádek (což má dle všeho být prohlasování změn Ústavy standardní třípětinovou většinou), načež jsem šel radší mýt auto a vyměnit babičce blatníky na kole.
  • @Ugla Souhlasím, že to věčné rozebírání situace už bylo na hlavu. Ale tu politickou naivitu voličů bych opravdu nezlehčovala. Fakt, že si chudí lidé a penzisti snad opravdu věří tomu, že miliardář se bude prát za jejich zájmy a bude bojovat s korupcí (ostatních), jinak než jako naivní označit nemůžu. Možná by opravdu bylo nejlepší nechat Andrejka být chvíli premiérem a sledovat, jak během roku jeho obliba klesá, protože tentokrát všechna vládní rozhodnutí půjdou na jeho hlavu :D Ale teď vážně - nevěřím, že jakákoliv vláda s ním v čele vydrží celé volební období.
    Nezbývá než odcitovat Klause mladšího:
    https://www.novinky.cz/komentare/452659-komentar-proc-vyhral-babis-vaclav-klaus-ml.html

Většina chytrolínů označuje české voliče za hlupáky či jakési naivní bytosti, které se nechají zkorumpovat tím či oním. Nebo kteří sebou nechají orat mazanými novináři zleva doprava a nechají se dovést až k urně, kam to poslušně hodí.
    Není tomu tak. Zaprvé jsou voliči v průměru asi tak stejně chytří jako komentátoři. Zadruhé miláčkové médií, mainstreamu i politického školení ve školách (TOP, STAN, KDU) se dílem klepali do poslední vteřiny, zda vůbec prolezou do parlamentu, nebo (ČSSD) strnule zírali do kamer jak postavy z béčkového hororu.
    A naopak. Například váš pondělní komentátor, populistický poloxenofobní agent Trumpa, Putina a toho Číňana taky (nevím, jak se jmenuje, omluva), který nikoho nezajímá a tyhle články mu tady platí (a píše) tatínek … Vám už dnes píše coby poslanec s největším počtem preferenčních hlasů v republice (po A. Babišovi).
    Lidé prostě mají svou hlavu, své zkušenosti, svá přání a pocity. A moc se ovládat nenechají – díky bohu.

Ale jinak - co jsem se přestal do politických debat vměšovat, mám mnohem šťastnější život :)
  • @flanker.27 OK? Přitažlivost věčné oběti Babiše pro okruh lidí, který jsem jmenovala, to nijak nevysvětluje. Obávám se, že jejich přeběhnutí opravdu bylo dané jedině tím, že se jim levice nedokázala dostatečně prodat. Zajímalo by mě, jak dlouho budou tihle lidi premiérovi Andrejkovi žrát to, až bude tvrdit, že jejich situaci chce změnit, ale všichni v parlamentu jsou proti němu.
    upraveno 23. října 2017
    @svoa00 Já nemluvím za Babiše, nezastávám se jej, nevolil jsem ho ani o tom neuvažoval. Vlastně jsem nevolil žádný z těch devíti spolků, co to dotáhli až do zákonodárného sboru (mnozí s odřenýma ušima). Že můj hlas "propadne", to jsem ostatně věděl.

Leč pokud se mám vyjádřit k Babišovi, dle mých zkušeností celé kouzlo "Babiškových slibů" tkví spíše v tom, že málokdo dokázal nabídnout něco lepšího než nějakou variaci na "Babišovi navzdory" (to zrovna byla varianta socdemáků, kteří se nemůžou divit, jak dopadli a jako jejich dávný volič mohu říct "dobře vám tak"). Můžeme se hádat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. To nejhorší pak je začít voliče obviňovat z nekompetentnosti, z toho, že nerozumí, co je pro ně dobré (rozuměj hodit to někomu z těch, co vyjmenovává Klaus výše).

Takže ostatní politici, nechcete-li Babiše nebo někoho podobného, nestavte se k veřejnosti otevřeně takřka jako k nepříteli, pak se nemůžete divit výsledkům. Ostatně kdo něco jakž takž nabízel, byla ODS a taky dopadla relativně dobře. Já sice jejich politiku nijak nepodporuji, ale aspoň byla jejich kampaň především pozitivní.

P. S: Nemyslím, že bych hodlal podlehnout šířenému vysvětlení, že ANO luxovalo hlasy takřka výhradně nalevo. Dejme tomu 10 %, které jim přibyly od minulých voleb, ale kde berou zbytek? A SocDem+KSČM rozhodně ztratily dohromady více, než kolik ANO přibylo, jednoduchá rovnice našich médií tudíž nefunguje. A třeba TOPce ubylo 6 % (vlastně skoro 7 %), to nikdo neanalyzuje, kam tyto hlasy šly, zda k Pirátům, Starostům nebo kam.

A to je poslední, co na téma volby řeknu, abych do toho zase nezabředl :)
  • upraveno 23. října 2017
    Tak s Klausem ml. teda zásadně nesouhlasím. Většina voličů se rozhoduje podle toho, kdo jim dá víc koblížků popř. podle toho, co si přečtou na billboardech (jako třeba "Zakážeme islám", což je úplný nesmysl). Zajímalo by mě, kolik procent voličů si přečetlo volební program alespoň té strany, kterou volili.
    @flanker.27 volit stranu, o které předem vím, že se nedostane do parlamentu je podle mě blbost. To už spíš rozumím lidem, kteří nejdou k volbám, protože žádná strana, která má šanci se jim nelíbí. To co děláš ty je alibismus jak svině.
    Ještě k tomu Pitomiovi - nevím, kolik lidí by ho volilo, kdyby věděli, kolik uprchlíků přerozdělených z EU ČR zatím přijala (pokuď vím tak 12)
    @kadibudka Že si něco myslíš ještě neznamená, že to tak je :)
    @kadibudka lidi nečtou volební programy a nedělají si kalkulačky a nesrovnávají průzkumy a co má být? Měl by snad někdo "převychovávat" voliče? Žijeme v demokratickém státu, je každého svobodné rozhodnutí a právo volit podle svého vlastního uvážení. Kopání do voličů kvůli tomu, podle čeho se rozhodují je zbytečné a nikam to nevede...rozhodně ne k diskuzi. Stejně tak nikam nevede shlížení na takové voliče ze závratných morálních výšin, to zase slušně zatemňuje zrak ;-)
  • @Dreamer Máš pravdu. S trochu ironie však musím říct že na voliče Okamury hodlám shlížet z výšin přímo nebeských ..
  • @sfik já ti nevím, beru to jako náhradní "truc stranu" místo KSČM. Čistokrevný poloviční Moravák nakonec stejně spáchá nějakou formu politické harakiri a zamáváme mu.
    @Dreamer jo souhlasím a možná, že shlížím ze závratných morálních výšin, ale takové chování mi přijde dost nezodpovědné.
    @flanker.27 Když hodíš hlas straně, která nemá šanci, tak nepomůžeš ani té straně, ani nikomu jinýmu. Já nevím, proč jsi to udělal, ale připadne mi to, jako by ses snažil zbavit odpovědnosti za případný průsery - něco jako "u voleb jsem byl, ale žádnou z těch stran jsem nevolil, takže si můžu vesele nadávat".
  • @Dreamer Já beru jako truc stranu piráty. SPD je strana fašistická a pro mě nevolitelná
    @kadibudka já znám třeba lidi, co volí malé strany, protože jim vyhovuje program, proč by měli dělat kompromisy a dávat hlas stranám, které mají větší šanci podle průzkumů a preferencí? Ty průzkumy nemusí vždy úplně reflektovat realitu nebo názory lidí, jak ukázalo i letošní volební překvapení. Truc stranu beru jako stranu, které to někteří lidé hodí, i když ví, že je nepoužitelná, aby ty nahoře vytrestali. Znám dost lidí, kteří takhle uvažují a z toho důvodu volili právě KSČM....neptejte se mě, jakou to má logiku, zatím jsem na to nepřišla, ale opravdu by mě to zajímalo :D
  • @kadibudka takže jsem neměl volit Svobodné protože nemají šanci? ale měl jsem to hodit nějaké straně, kterou jsem měl na dvě volební kalkulačky? (všechny co prošly, vyjma SPD a ANO, ty jsem měl tak v polovině)

takže jsem měl volit ANO nebo SPD? ale to bych byl přece hlupák :) takže KSČM? ne to taky ne? jo aha já měl volit nějakou tu stranu co jsi volil/a ty nebo nějakou podobnou :D jasný
  • @Dreamer Tak samozřejmě se mu ta strana nějakým pučem rozpadne na dvě půlky. Ale ta koalice ANO a Okamur by možná byla fajn. Rád bych viděl ten reálný zákaz islámu v praxi. Zároveň i tu finanční odpovědnost politiků (a kdo to jako potom bude dělat?)
  • @kadibudka Ale to je právě dost možná chyba voličů v ČR a nahrává to v konečném důsledku i Babišovi. Tady se už od dob opoziční smlouvy nevolí podle programu stran a ideálů ale "menší zlo" a i já se klidně přiznám že jsem do toho spadnul.

Prezidentské volby budiž toho důkazem. Znám haffo lidí kteří volili Zemana protože prostě nesnesli Karla. O tom že to bylo i naopak snad ani nemá cenu mluvit.....
    sfik napsal(a):

@kadibudka Ale to je právě dost možná chyba voličů v ČR a nahrává to v konečném důsledku i Babišovi. Tady se už od dob opoziční smlouvy nevolí podle programu stran a ideálů ale "menší zlo" a i já se klidně přiznám že jsem do toho spadnul.

Trefně napsáno a proto nemám ráda stesky nad vyhazováním hlasů do koše, propadáním hlasů a podobně.

EDIT: ve druhém kole bych místo Zemana volila klidně i orangutana...ale to je čistý hate z mé strany a věřím, že to nevypovídá nic o zbytku národa :D
    @Dreamer Já radši hodím hlas straně u které souhlasím s polovinou programu s tím, že prosadí třeba 2 nebo 3 body, než abych volil stranu se kterou souhlasím odzhora dolů, ale jelikož se nedostane do parlamentu, tak neprosadí nic.

P.S: Asi jsem se nevyjadřoval úplně hezky a jestli jsem někoho nasral, tak se omlouvám
  • @DanielSvatoš Já neříkám, že všichni, co volí ANO jsou blbci. Jestli se ti líbí jejich program, tak je klidně vol, jenom nemám rád lidi, co volí ANO protože Babiš.
  • @kadibudka Ale podle tvé logiky by se tam například STAN vůbec nedostali a přitom ač s nimi třeba nesouhlasim tak se tam probojovali poctivě obzvlášť po tom vejmrdu ze strany KDU vůči nim...
  • Já neříkám, že vyřadím všechny strany, které mají v průzkumech 4,9% a míň mluvím hlavně o stranách úplně bez šance.
  • @kadibudka A to se chceš řídit průzkumy? Letošní volby opět ukázaly jak moc jsou zavádějící.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.