Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Za druhé. Ne že bych ti byl povinen jakékoli ze svých rozhodnutí zdůvodňovat, zvláště když se projevuješ způsobem, který by shodil i hodnotnější obsah, než ten, který jsi do svých slov vložil, ale dobrá, pokusím se mluvit jen k věci. Pokud by každý uvažoval tvým způsobem, tak by např. Piráti dnes asi neexistovali. Při volbách 2013 2,66 % a před volbami bylo jasné, že 5 % nemají naprosto šanci dát. Ale dostali dost na to, aby se o nich více vědělo, aby dostali státní příspěvek a mohli se tzv. uchytit. takže mohli pokračovat právě na té komunální úrovni a tak dále. To by nemohla vzniknout žádná nová strana. Obdobně na tom je několik dalších stran, které nemohly vědět, jestli uspějí nebo ne. ale jejich program zkrátka oslovil dost lidí na to, aby byť i s odřenýma ušima uspěly. Při letošních volbách by třeba stačilo, aby se tvou logikou řídilo snad jen pár tisíc lidí a minimálně tři strany by na 5 % nedolezly. Teď nehodnotím, jestli je to dobře nebo ne, že ti lidé jednali podle sebe, protože nehodlám posuzovat volbu ostatních. Jednak je to krajně neomalené, jednak to ani není mým cílem. Já osobně jsem hlasoval ne z alibismu, proč bych něco takového dělal, ale pro myšlenky, které jsou mi blízké. a doufal jsem přesně v to, že dotyčná strana dostane alespoň tolik, aby dosáhla na příspěvek a mohla snadněji vyvíjet další činnost, aniž by byla obviňována z toho, že odkud to bere peníze (jak je u nás zvykem - když mají zakladatelé vlastní prostředky, jsou obviňováni, že mají stranu jako podnikatelský projekt, když vlastní prostředky nemají, jsou obviňováni, že budou závislí na sponzorech, zkrátka klasická Hlava XXII).
Tolik tedy k mé volbě. Pokud je mezi stranami někdo, kdo je mi blízký, dám mu prostě hlas abych ho podpořil a i když vím, že velmi pravděpodobně nemá šanci na 5 %, minimálně ho dostatek hlasů může podpořit, aby na politické scéně setrval. Prosté.
@flanker.27 Mno, jestli tohle někoho zlomilo... tak by měl spíš vyjádřit vděk socanům.
https://www.novinky.cz/domaci/452810-kalousek-novy-predseda-by-nemel-byt-zatizen-predsudky-minulosti.html
@kadibudka Přijímá se. Ani já nejsem v tomto ohledu bez poskvrny.
@Achileus Kalousek byl vždy mistr v umění možného a v předvídavosti. Pokud to myslí upřímně a nejde o nějaký tah typu "nechat se povolat zpět, až bude straně nejhůř", nevidím to s TOPkou moc - é, fialově?
Kalousek a Piráti
No jak říká Topolánek Kalousek je jednička.
Z kozla zahradníkem? Nepochybně ANO, ale jak už jsem psal dřív, dokud nenajdeš nějakého idealistu, který zařízne všechny bez rozdílu, nemusíš na tom v součtu být o nic lépe. Takový člověk ovšem musí mít potřebné zkušenosti, což bývá v podobných případech kámen úrazu.
Troufám si tvrdit, že ani jedna z partají, které se do Babiše navážejí, nikoho takového nenabízí, krom toho na nezištnost jejich úmyslů bych nevsadil ani zlámanou grešli.
Z pohledu nízkopříjmové skupiny mi naopak dává volba Babiše smysl, minimálně v současné konstelaci. Ta sice nebude trvat věčně, ale taky ten mandát snad není doživotní.. Stát samozřejmě nejsou jen finance, ale o tom se lépe polemizuje s plným břichem.
Heh. Já vidím samé dobré zprávy. Sama teď měním práci a od ledna budu na lepší pozici za podstatně lepších podmínek. Firmy můžou brečet nad nedostatkem zaměstnanců, ale velká část z nich je taky roky brala na hůl. Jo, nedostatek zaměstnanců o něco zpomalí ekonomický růst a v médiích už rozebírali, že automatizace všechno nespací a na stroje se čeká třeba i tři roky, ale zaměstnanci tu dobrou ekonomickou situaci na výplatě stejně dlouho moc neviděli. Průměrný plat je u nás nižší než v Portugalsku, Řecku i Slovinsku, ačkoliv všechny tyhle země jsou podle HDP až za Českem. Nehledě na to, že většina lidí nemá ani ten průměrný plat.
tak před 10 lety v Itálii jsem narazil na tričko na němž byl hajlující Mussolini
(někde v Kalábrii už si nepamatuju jméno města)
Asi mu chybí domov =D =D