Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1502503505507508581

Komentáře

• Pokud má nějaká strana v průzkumu 0,1%, tak to na těch 5 nevyskočí, když má 2-3 tak už to možný je.
  • upraveno 23. října 2017
    @kadibudka kdyby takhle uvažoval každý, tak by se třeba Piráti nebo STAN nikdy nepropracovali do poslanecké sněmovny, některým stranám se ty hlasy nabalují postupně. Podobný úspěch mohou v dalších volbách klidně zažít třeba Svobodní nebo Realisté, i když to jsou aktuálně adepti na ono vyhazování hlasů do koše. Jak by asi vypadala vláda, kdyby lidé nevolili podle počtu billboardů a barevných koláčových grafů? :-k
  • Při volbách např. do zastupitelstva obce bych klidně volil Pepu od vedle, i když kandiduje za nějakou stranu, o které jsem v životě neslyšel, a když budou mít úspěch ve více městech, tak můžou zkusit kraj a třeba i parlament.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já nevím, proč jsi to udělal, ale připadne mi to, jako by ses snažil zbavit odpovědnosti za případný průsery - něco jako "u voleb jsem byl, ale žádnou z těch stran jsem nevolil, takže si můžu vesele nadávat".
    Za prvé, zbav se toho jazyka páté cenové.
    Za druhé. Ne že bych ti byl povinen jakékoli ze svých rozhodnutí zdůvodňovat, zvláště když se projevuješ způsobem, který by shodil i hodnotnější obsah, než ten, který jsi do svých slov vložil, ale dobrá, pokusím se mluvit jen k věci. Pokud by každý uvažoval tvým způsobem, tak by např. Piráti dnes asi neexistovali. Při volbách 2013 2,66 % a před volbami bylo jasné, že 5 % nemají naprosto šanci dát. Ale dostali dost na to, aby se o nich více vědělo, aby dostali státní příspěvek a mohli se tzv. uchytit. takže mohli pokračovat právě na té komunální úrovni a tak dále. To by nemohla vzniknout žádná nová strana. Obdobně na tom je několik dalších stran, které nemohly vědět, jestli uspějí nebo ne. ale jejich program zkrátka oslovil dost lidí na to, aby byť i s odřenýma ušima uspěly. Při letošních volbách by třeba stačilo, aby se tvou logikou řídilo snad jen pár tisíc lidí a minimálně tři strany by na 5 % nedolezly. Teď nehodnotím, jestli je to dobře nebo ne, že ti lidé jednali podle sebe, protože nehodlám posuzovat volbu ostatních. Jednak je to krajně neomalené, jednak to ani není mým cílem. Já osobně jsem hlasoval ne z alibismu, proč bych něco takového dělal, ale pro myšlenky, které jsou mi blízké. a doufal jsem přesně v to, že dotyčná strana dostane alespoň tolik, aby dosáhla na příspěvek a mohla snadněji vyvíjet další činnost, aniž by byla obviňována z toho, že odkud to bere peníze (jak je u nás zvykem - když mají zakladatelé vlastní prostředky, jsou obviňováni, že mají stranu jako podnikatelský projekt, když vlastní prostředky nemají, jsou obviňováni, že budou závislí na sponzorech, zkrátka klasická Hlava XXII).
    Tolik tedy k mé volbě. Pokud je mezi stranami někdo, kdo je mi blízký, dám mu prostě hlas abych ho podpořil a i když vím, že velmi pravděpodobně nemá šanci na 5 %, minimálně ho dostatek hlasů může podpořit, aby na politické scéně setrval. Prosté.
  • upraveno 24. října 2017
    Stejně je zvláštní že všude čtu jak by nikdo nikdy ANO a Babiše nevolili a on pak s přehledem vyhraje. Připomíná mi to (ačkoliv je to něco jiného) McDonald o tom taky všichni říkají jak to nikdy nejí nikdy tam nechodí ale když jedu kolem nějakého tak je tam plné parkoviště a ještě kolona aut čeká na mcdrive. Když už jsme u těch voleb tak jeden docela pravdivý vtípek. Ptá se jeden kamarád druhého "tak co? Koho si volil? Druhý odpoví ''ále komunisty! a první na to ''no to je mi jasné ale z které strany?
  • @Mistr Kápě internetová bublina a diskuze na novinkách a na idnesu nejsou reprezentativní vzorek společnosti ;-)
    @Dreamer Jako ateista říkám díky bohu =D
  • @flanker.27 To souhlasím, většina těch lidí by potřebovala prášky na tlak a ideálně nějaký opiát proti depresi :D
  • @svoa00 místo toho mají ty internety, takový lidi naštěstí běžně nepotkávám :D
  • @Mistr Kápě Já třeba vím že babička a většina osazenstva domu s pečovatelskou službou Babiše volila, protože jim přidal na důchod. Jenže tihle voliči to na internet nenapíšou, že jo.
  • @Terezička A to je právě to, co jsem zmiňovala - Babiš nikomu na důchod nepřidal a nevybavuju si, že by to někdy slibovat. Nechápu, jak důchodci a chudší lidi přišli na to, že pro ně něco udělal nebo že bude hájit jejich zájmy.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

Babiš nikomu na důchod nepřidal a nevybavuju si, že by to někdy slibovat.

Ale sliboval - v době, kdy byl ministr financí, tak na důchody nebylo, druhý den po odchodu prohlásil, že je zvýší ;)
    Jen pro přesnost, důchody byly valorizovány od 1.1.2017 o 308 Kč v průměru (celkem to znamená 3,7 mld. za rok navíc).
  • @Krisa Oh, moje chyba. Ztrácím se v tom, co pozvrzuje a co odvolává :D

@flanker.27 Mno, jestli tohle někoho zlomilo... tak by měl spíš vyjádřit vděk socanům.
  • @flanker.27 Jo máš pravdu, a omlouvám se (já mám trochu problém s arogancí a než si uvědomím, že nemusím mít pravdu, tak to většinou chvilu trvá)
    @svoa00 A pozor, chce přidat i sociálním pracovníkům (hahahaha).
    @Achileus Já si trochu myslím, že to je konec TOP 09. Vznikli jako hoši KS (ale už minule ho vodili jako medvěda), Kalouska lidi evidentně nechtěli a teď tam mají už jen Dominika Feriho, který kdyby neměl afro a nebyl míchanej, tak není. Další úspěšné trvání této strany by mě překvapilo.
    @svoa00 To nehodnotím, pouze uvádím skutečnost, že vláda o tom rozhodla.

@kadibudka Přijímá se. Ani já nejsem v tomto ohledu bez poskvrny.

@Achileus Kalousek byl vždy mistr v umění možného a v předvídavosti. Pokud to myslí upřímně a nejde o nějaký tah typu "nechat se povolat zpět, až bude straně nejhůř", nevidím to s TOPkou moc - é, fialově?
  • Kalouska sice nemusím ale dokáže pobavit
  • Kalousek hodnotí Piráty, co na to že kokoti mají teď 3x více poslanců než TOP 09
    Kalousek a Piráti
    No jak říká Topolánek Kalousek je jednička.

• Celkově bych tu politiku nějak odby .. odbaiy .. idbyrikritizoval :D

image
  • svoa00 napsal(a):

Fakt, že si chudí lidé a penzisti snad opravdu věří tomu, že miliardář se bude prát za jejich zájmy a bude bojovat s korupcí (ostatních), jinak než jako naivní označit nemůžu.

I kdyby dokázal jenom omezit dojení státu ze strany ostatních, tak se ti lidé mohou reálně mít lépe. Minimálně do chvíle, než úhrnný objem peněz, které si přiklepne formou daňových úlev a dotací překročí částku, o kterou připravil ostatní.

Z kozla zahradníkem? Nepochybně ANO, ale jak už jsem psal dřív, dokud nenajdeš nějakého idealistu, který zařízne všechny bez rozdílu, nemusíš na tom v součtu být o nic lépe. Takový člověk ovšem musí mít potřebné zkušenosti, což bývá v podobných případech kámen úrazu.

Troufám si tvrdit, že ani jedna z partají, které se do Babiše navážejí, nikoho takového nenabízí, krom toho na nezištnost jejich úmyslů bych nevsadil ani zlámanou grešli.

Z pohledu nízkopříjmové skupiny mi naopak dává volba Babiše smysl, minimálně v současné konstelaci. Ta sice nebude trvat věčně, ale taky ten mandát snad není doživotní.. Stát samozřejmě nejsou jen finance, ale o tom se lépe polemizuje s plným břichem.
  • :dance:
  • https://www.novinky.cz/ekonomika/454327-nezamestnanych-bylo-v-rijnu-nejmene-za-poslednich-dvacet-let.html

Heh. Já vidím samé dobré zprávy. Sama teď měním práci a od ledna budu na lepší pozici za podstatně lepších podmínek. Firmy můžou brečet nad nedostatkem zaměstnanců, ale velká část z nich je taky roky brala na hůl. Jo, nedostatek zaměstnanců o něco zpomalí ekonomický růst a v médiích už rozebírali, že automatizace všechno nespací a na stroje se čeká třeba i tři roky, ale zaměstnanci tu dobrou ekonomickou situaci na výplatě stejně dlouho moc neviděli. Průměrný plat je u nás nižší než v Portugalsku, Řecku i Slovinsku, ačkoliv všechny tyhle země jsou podle HDP až za Českem. Nehledě na to, že většina lidí nemá ani ten průměrný plat.
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/454382-italie-zpozornela-a-chysta-se-pritvrdit-proti-propagaci-fasismu.html
    tak před 10 lety v Itálii jsem narazil na tričko na němž byl hajlující Mussolini
    (někde v Kalábrii už si nepamatuju jméno města)
  • @Mistr Kápě Tak já nevím, když dělají násilí tak jim to druzí vyčítaj, když dělají lásku, tak jim to taky vyčítaj.. Můžou se snad někomu zavděčit?
  • Mohli by taky nedělat nic... A pak by lidi remcali, že, nuž, nedělají nic. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.