Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1777880828393

Komentáře

• no tak pokračuj s nějakým dalším synonymem
  • @Jitka Mne nenapadlo jednotné číslo :D :D :D :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    V dnešní šifře se teda nechytám ani zbla.
    To auto s ulicí patří ke
    Snídani u Tiffanyho
    , nebo je to samostatný obrázek?
  • Ja mám ten istý problém, ale ešte viac ma zaujíma, či ten tajný bonus (nie k jednotlivým knihám, ale ten veľký) môžem hádať na viackrát, alebo mám len jeden pokus.
  • Dá se víckrát,neboj
  • Auto na ulici
    je vidět společně s hrdinkou jakoby z výlohy
    takže za mě patří dohromady
  • Já myslím, že ta kára je něco samostatního ale za boha nevím co. A ta bublina s ptákem mě taky mate.
  • Bublina s ptákem-počkej na zbytek
  • nazdar cital niekto namornu trilogiu zive lode od robin hobb alebo shannaruv mec od terryho brookse ? je to dobre citanie ?
  • @zaklinac Živé lode som čítal. Robin je jedna z mojich najobľúbenejších autoriek vôbec, ale odporúčam predtým prečítať trilógiu Farseer, ktorú napísala ako prvú, nenadväzuje to síce priamo, ale odohráva sa to v rovnakom svete a ak budeš chcieť pokračovať ďalej (tých kníh je dokopy 16) tak sa to bude postupne spájať dokopy.

Ďalej treba vziať v úvahu, že je to trochu iná fantasy, zameraná viac na rozvoj charakterov než na dej, a často sa stáva, že trebárs 150-200 strán sa v deji nestane prakticky nič. Napriek tomu sa to ale číta samo, a asi v žiadnej inej knižnej sérii som sa s postavami tak nestotožnil ako tu.
  • Ú, to znie dobre.
  • upraveno 6. listopadu 2017
    @Aviv Rozhodne odporúčam, práve teba by to myslím si mohlo baviť. :) Problém je akurát zohnať český preklad, ale originál je dostupný pomerne ľahko.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Hobb_bibliography#The_Realm_of_the_Elderlings
  • Arutha napsal(a):

@Aviv Rozhodne odporúčam, práve teba by to myslím si mohlo baviť. :) Problém je akurát zohnať český preklad, ale originál je dostupný pomerne ľahko.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Hobb_bibliography#The_Realm_of_the_Elderlings

Práve mňa? Podľa čoho (mimo môjho vyjadrenia záujmu) to usudzuješ? :-)
  • @Arutha ta trilogia zive lode da sa to citat aj samostatne lebo tie ostatne knihy sa v cestine nedaju zohnat
  • @Aviv Vlastne ani neviem. :) Tak celkovo z toho ako vieš filozofovať a diskutovať o rôznych veciach som myslel, že by sa ti mohlo páčiť niečo skôr introspektívnejšie a na zamyslenie, než viac dejové veci.

@zaklinac Dá sa to čítať aj samostatne, príbeh je relatívne uzavretý a bez potreby znalosti predošlej trilógie. Ale vravím, ak máš čo len trochu možnosť začať Farseerom tak by som to určite doporučil. :)
  • Tak ale dnešní knižku jsem vážně nečekala. Koukám na tu bichly, co by to tak mohlo být už několik dní a ono je to tohle.
    Teď ještě uhodnout ten obrázek domu a zahrady/sadu/polí.
  • dneska je to nějakej trolling, podle různých fór ten obrázek domu není samostatná knížka. a řešení tajného bonusu 2 je taky zvláštní
  • AvivAviv
    upraveno 8. listopadu 2017
    Ale no ták.
    tak krásne sedí a nechce mi ho vziať.
  • @Jitka Já se s tím trápím od rána a stále jsem nevyluštit, knihy mám to poslední prostě musí odkazovat na tu mašinu co promítá filmy v kině, ale za boha nemohu dát do kupy co to je
  • můžeš na ně koukat celou noc - kromě nějakých pán prstenů maratonů se v kině asi do rána sedět nedá.
    mně to potrápilo dost a bez nápovědy někde na facebooku knižní šifra bych na to nepřišla nikdy, nevím, proč to tam dali
    všechny tři knihy mají filmové nebo televizní zpracování, odpověď je, kdo nebo co ti tu podívanou poskytuje. velká nápověda je v traileru k tomu filmu podle kingovy knihy.
    kdyby nepomohlo, ještě napovím
  • @Jitka Dneska jsem totálně blbje a jen na to smutně koukám :D :D
  • A já se musím pochlubit, uhodla jsem bonus napodruhé a to nemám třetí knihu. :dance: Ale je to divná, taková neknižní odpověď.
  • jde o název placného poskytovatele filmů online

kdyby nepomohlo, tak
    je to napsané v tom traileru hned na začátku a pak to straší v rohu obrazovky

mně to taky přijde hodně divné
  • @Jitka Moc děkuji todle by mi fakt nedošlo, já furt hledal nějakou mašinu na přehrávání filmů v kině
  • a zjizvena noc cital niekto ? vyzera to celkom dobre
  • Dnes jsem z toho teda ale blbá. Kdo je ten chlap a co je zač ten vrchol hory?
    Ozaj, poznáte nejakú knihu o Thomasovi Becketovi?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Chlap je
    reálná osoba, která významně ovlivnila moderní technologie - název knihy je jeho jméno. (Já ho dala tady až po nápovědě, sama od sebe jsem ho podle obrázku nepoznala.)

Vrchol hory -
    jen napiš jiný geologický útvar.
  • Tak dnes to išlo celkom dobre, dala som 4 z jedného obrázka, ale potom som nevychytala 1 bonus :-(
  • fanoušci HP, je tu nějaký majitel ilustrovaných fantastických zvířat?

https://www.martinus.cz/?uItem=281702

mám si napsat ježíškovi?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.