@Beleg Hohoho, pán jedl vtipnou kaši. Dany nechce Železný trůn o nic víc než tucet dalších postav. Taky podotýkám, že ten sen o Železném trůn měl její despotický bratr a Dany se na tom jenom svezla. Sama za sebe sní spíš o domově.
@Beleg Mýlíš se. Daenerys jsem s postupem času začal nesnášet a MQ je pro mě pořád docela zajimávý vývoj, i když jsem si to myslel už dlouho jako většina čtenářů, že se to může touhle cestou ubírat. Jenže tahle premisa musí být zpracovaná, tak abych tomu trochu věřil. Do posledního dílu knižky i dílu poslední řady tam byl nulový vývoj. Občas se chovala nekompromisně, ale proboha vždyť je to Ice and Fire, tam jsou všichni drsní, ona nějak nevybočovala, spíše byla jedna z těch lepších, takže udělat z ní MQ lusknutím prstu je sračka. Je to příběhová sračkaa nejhlubšího braku. Lépe by to bylo napsáno i v nizkých vodách toho nejhoršího anime. Ten vývoj opravdu musí nastat už v šestém dílu, taky očekávám, že šílená MQ bude trůn okupovat nějakou dobu a ne půl dílu. Tohle nejde ničím obhájit. Ty tvoje argumenty jsou k smíchu. Takže trochu soudnosti prosím.
@Tyrion Lannister Tím bordelem jsem myslel rozvrácený Záliv otrokářů. V tom klipu jasně říká, že právě to je důvod, proč se do Západozemí nevypraví. To je přesně to, co říkám :-D
Srovnávat to nejde, ovšem právě tak to nejde srovnávat s rozpadem Západořímské říše... Já netvrdím, že ta poslední epizoda dává smysl, naopak, souhlasím, že to je v přímém rozporu s jejím dosavadním chováním. Ale taky je nesmysl tvrdit, že všechno, co Dany dělá je skvělé, správné a morální.
@Kalam Mekhar Nevím, jestli je argument o praktikování principu kolektivní viny, o domněnce vlastní výlučnosti nebo o mesiášství k smíchu. Mně přijde, že ne. A nějak jsem tu nečetl jasný protiargument. Nezlob se, ale za takový protiargument nemůžu považovat tvrzení, že "to myslela dobře", že zatím šílená nebyla (netvrdím, že byla), že je to v seriálu uspěchané (s tím ostatně souhlasím), ani, že je to "sracka". Možná taky zvaž, jestli nepouzivas příliš silná slova...
@Beleg Samozřejmě z nás mohli tvůrci dělat blbce a sledovali jsme přes 70 dílu postavu, která se dokonale přetvařuje. Přitom ta mrcha malá čekala, až bude moc ugrilovat celé město, nebo je to mizerné psaní a tenhle zvrat je totální sračka. Myslím, že tohle slovo není příliš silné, já bych řekl, že je to naprosto přesné. Samozřejmě je to ale úhel pohledu. Stejně jako jsi ty neviděl protiargumenty, já jsem od tebe neviděl ani jeden argument. Asi zase úhel pohledu. Ale samozřejmě ono si to jde obhájit, když moc chceš. Obhájíš si i horší věci, nebo ne?
Jinak samozřejmě máš pravdu, že vyloučení mé zainteresovanosti k Dany nezmírňuje nějakou kolektivní vinu a neber to od mě jako argument, stejně jako od tebe já neberu argument, že fanoušci Dany jsou fanatičtí.
P. S. Nejsem proti revoluci úplně vždy a za všech okolností, někdy je to prostě třeba nakopnout (už jenom proto, aby si ti nahoře nemysleli, že mají všechno doživotně jisté). Přes všechny hrůzy a vládu teroru jsem třeba pořád zastáncem Francouzské revoluce. Jenže to byla revoluce, kterou dělali Francouzi ve Francii. Problém to začal být, když tu revoluci začali vyvážet. Třeba do Lombardie a dalších částí Itálie, oficiálně pod vlajkou osvobození italského lidu, v reálu sever Itálie prakticky vybílili, aby zaplnili prázdnou státní pokladnu...
@Tyrion Lannister To jsem odhadoval podle reakcí. V tom to asi bude. Naivní idealisté (či naivní krávy), kteří myslí, že zachraňují lidstvo, nadělají často víc škody než pragmatičtí autokrati, a proto jsem byl od začátku na Dany alergický.
@sfik Já zas ještě dokážu spíš pochopit cílenou popravu jednotlivce (tam byl problém spíš způsob popravy než poprava samotná) oproti plošné likvidaci anonymních lidí, aneb Stalinova statistika.
Komentáře
Srovnávat to nejde, ovšem právě tak to nejde srovnávat s rozpadem Západořímské říše... Já netvrdím, že ta poslední epizoda dává smysl, naopak, souhlasím, že to je v přímém rozporu s jejím dosavadním chováním. Ale taky je nesmysl tvrdit, že všechno, co Dany dělá je skvělé, správné a morální.
@Kalam Mekhar Nevím, jestli je argument o praktikování principu kolektivní viny, o domněnce vlastní výlučnosti nebo o mesiášství k smíchu. Mně přijde, že ne. A nějak jsem tu nečetl jasný protiargument. Nezlob se, ale za takový protiargument nemůžu považovat tvrzení, že "to myslela dobře", že zatím šílená nebyla (netvrdím, že byla), že je to v seriálu uspěchané (s tím ostatně souhlasím), ani, že je to "sracka". Možná taky zvaž, jestli nepouzivas příliš silná slova...
BEST SEASON EVER!!! Emilia Clarke právě vytvořila další meme ten tón =D =D =D
Jinak samozřejmě máš pravdu, že vyloučení mé zainteresovanosti k Dany nezmírňuje nějakou kolektivní vinu a neber to od mě jako argument, stejně jako od tebe já neberu argument, že fanoušci Dany jsou fanatičtí.
https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers