Ale máte pravdu, o Tits and Dragons už držím hubu, nechtěl jsem se opakovat pořád dokola, omlouvám se. Jinak ještě k mým výtkám, už to tu asi někdo psal, úplně dopodrobna jsem to tu nečetl, ale taky nechápu, proč ještě existuje Night Watch, když zombíci byli poraženi a s Divokými bylo uzavřeno příměří, tak jsem čekal, že hlídku zruší. Tyrion sice říkal, že je potřeba místo pro bastardy a zlomené muže, ale proti komu bude hlídka bojovat...
@JoffreyWater Tak především proto, aby měl Jon kam jít za svým happyendem. :evil: Ale kdybys opravdu chtěl hledat logické vysvětlení, tak obnovit Noční hlídku je (za podmínky že opraví tu díru ve Zdi =D ) vlastně velmi prozíravé rozhodnutí. Asi nelze očekávat, že mezi Seveřany a Divokými zavládne věčný mír a tolerance, a když se Divocí (kdoví proč) rozhodli odejít severně od největší obranné struktury na světě (která nebyla vůbec využita k obraně před WW! :wall:), tak není špatný nápad mít prostředky, jak je tam také udržet.
@Terezička Podle mne je to jeden z plotholů, pokud všechno, co bylo potřeba je zabít Night Kinga, tak to nedává vůbec smysl, že se vrátili. Speciálně když děti lesa vedeli o tom, že je NK první chodec. Ale tak Chodci jsou teď jeden velký plot hole.
Je pravda že když Sansa rozhodla o osamostatnění severu, měl říct Edmure, OK Říční krajiny budou taky samostatné království, Robin měl říct OK Údolí bude taky samostatné království, ten novej hispánec měl říct, OK - Dorne vyhlašuje nezávislost. Gendry měl říct, jsem v tom novej, ale OK, bouřlivé krajiny taky vyhlašují nezávislost. A Tyrion měl říct, OK jsem králem Západních zemí. A Yara měla říct, OK, měla jsem Dany ráda, ale korunu jsem vždycky mocinky moc chtěla a vzdala jsem se jí jen kvůli Daenerys, takže taky vyhlašuju nezávislost ŽO a nasazuju si na hlavu korunu z toho naplavenýho bordelu z moře, protože jsem z železných ostrovů, kde je velký prd, lidi jsou tam dementní a lidstvu k ničemu nejsme :D
Všichni pak měli říct, Brane, jelikož jsi z nás nejmoudřejší a vidíš dopředu i dozadu, můžeš nám pomoci udržet mír? A on by jim řekl, jasně, vytvořte Alianci sedmi království a mějte se rádi. Rád vám pomůžu...
Proč by měli všichni zúčastnění dovolit severu samostatnost bez toho aniž by ji měli sami? Vždyť by jim v tom nikdo nebránil. A to nejkouzelnější by bylo že s posledním mrtvým Targaryenem (resp. ten poslední by odešel dobrovolně za Zeď, protože "trůn jsem nechtěl a nechci, všechny vás nenávidím" by umřelo Západozemí tak jak ho stvořil Aegon Dobyvatel. A v podstatě v historii Západozemí by byli Targaryeni ti, kteří přišli a odešli aby porazili NK. Nebyl by to skvělý a uspokojující hořkosladký konec?
@sfik a jako bonus by to i dávalo smysl :-) když už zničili Železný trůn, symbol Západozemí, proč to nepodepřít i rozpadem říše na menší království. Byl by to takový milý návrat ke kořenům.
Jenže pak by neexistovala KG a Brienne by nemohla vypsat Jaimeho zásluhy do Bílé knihy. :D Ale taky mě to nasralo, že zůstal Král 7 (6) království, když už byl IT spolu s celým KL zničen. A vysvětlí mi někdo, proč pak o scénu dál vypadalo KL, jako kdyby nikdy nevyhořelo a bylo plné lidí? :D
@JoffreyWater Zničení IT je oblíbená teorie na webu. Posun Západozemí k demokracii ( =D=D=D) je taky oblíbená teorie na webu. A kdo bude králem byla nejdiskutovanější otázka poslední dva roky. D&D vzali psaní poslední série stylem: hodíme to tam všechno, trochu povaříme a servírujeme. EDIT: Dále máme př. Mad Queen, Northen Indipendence, Arya Mořeplavec...
@Sagart Ale prostě rozpad říše na ty dílčí celky by dával smysl kdyby se ta království zpočátku podpořila. I toho nekompetentního Gendryho by tam nějak udrželi. Je jasné že průšvihy na to navazující by na sebe nenechali dlouho čekat, ale to i v případě jakéhokoliv jiného zakončení. Jde mi o to že by se tím uzavřel kruh dynastie Targaryenů, kteří neskončili Robertovou rebélií ale až o generaci později. Nastal by status quo před dobytím a to mě na tom přijde strašně sexy.
@Tyrion Lannister Srovnávání TLJ s osmou sérií, no já nevím, zatímco Rian Johnson moc dobře věděl, co dělá (znásilňuje naše dětství), Benioff s Weissem měli zatemněnou mysl a nevěděli, která bije. Ale pokud by Johnson někdy dostal možnost uskutečnit tu svojí SW trilogii, kde by se nemusel nikomu a ničemu přizpůsobovat, tak bych byl docela zvědavý na výsledek :twisted:
@sfik Však jsem nepopíral že by se zpočátku podpořila. Zvlášť když D&D zredukovali veškeré zásoby zápoadozemí na zimu na pár vozíků z roviny které zničila Matka draků takže by minimálně hospodářská podpora na místě byla a z těch co zbyli a známe je stejně už nezbývá nikdo s nějakými velkými ambicemi, takže by zpočátku byli jistě rádi, že si mohou být nápomocní. To že by se o pár let později zase začali pobíjet v občanských válkách je věc vývoje, myslím ale že je to pravděpodobné. Vždy se někdo najde. Kdo ví co v sobě skrývá ten nový hispánec :D
@Joser Souhlasím že vybírat si mezi Johnsonen a Weissem s Benioffem tak beru Johnsona všemi deseti. A jak píšeš, jeho samostatná trilogie s minimálními vazbami na ostatní epizody SW (což je něco na čemž tehdy u TLJ pohořel) by byla fajnová. Zatímco D&D kdyby měli ukázat to samé co zvládli bez zajímavé předlohy v GoT tak si nechci domýšlet co bychom dostali.
Hele mě teď tak napadlo, proč vlastně Dracarys army nevyužila k proniknutí do Rudý bašty tu tajnou chodbu, kterou použil Jaime, aby se dostal k Cersei? Vždyť Tyrion o ní věděl. Mohli se tam takhle dostat, zabít jenom Cersei+pár hlídačů a civilům se nemuselo nic stát. Proč to Tyrion nenavrhl? :D
Komentáře
Ale kdybys opravdu chtěl hledat logické vysvětlení, tak obnovit Noční hlídku je (za podmínky že opraví tu díru ve Zdi =D ) vlastně velmi prozíravé rozhodnutí. Asi nelze očekávat, že mezi Seveřany a Divokými zavládne věčný mír a tolerance, a když se Divocí (kdoví proč) rozhodli odejít severně od největší obranné struktury na světě (která nebyla vůbec využita k obraně před WW! :wall:), tak není špatný nápad mít prostředky, jak je tam také udržet.
Ale tak Chodci jsou teď jeden velký plot hole.
Všichni pak měli říct, Brane, jelikož jsi z nás nejmoudřejší a vidíš dopředu i dozadu, můžeš nám pomoci udržet mír? A on by jim řekl, jasně, vytvořte Alianci sedmi království a mějte se rádi. Rád vám pomůžu...
Proč by měli všichni zúčastnění dovolit severu samostatnost bez toho aniž by ji měli sami? Vždyť by jim v tom nikdo nebránil. A to nejkouzelnější by bylo že s posledním mrtvým Targaryenem (resp. ten poslední by odešel dobrovolně za Zeď, protože "trůn jsem nechtěl a nechci, všechny vás nenávidím" by umřelo Západozemí tak jak ho stvořil Aegon Dobyvatel. A v podstatě v historii Západozemí by byli Targaryeni ti, kteří přišli a odešli aby porazili NK. Nebyl by to skvělý a uspokojující hořkosladký konec?
je taky oblíbená teorie na webu. A kdo bude králem byla nejdiskutovanější otázka poslední dva roky. D&D vzali psaní poslední série stylem: hodíme to tam všechno, trochu povaříme a servírujeme.
EDIT: Dále máme př. Mad Queen, Northen Indipendence, Arya Mořeplavec...
To že by se o pár let později zase začali pobíjet v občanských válkách je věc vývoje, myslím ale že je to pravděpodobné. Vždy se někdo najde. Kdo ví co v sobě skrývá ten nový hispánec :D
Zatímco D&D kdyby měli ukázat to samé co zvládli bez zajímavé předlohy v GoT tak si nechci domýšlet co bychom dostali.