Vichry zimy v dohledu? - Ice & Fire
Vichry zimy v dohledu? - Ice & Fire
Možná ano, možná ne. Na svém blogu G. R. R. Martin zveřejnil příspěvek o neobvyklém pozvání. Aerolinie Nového Zélandu mu nabídly, že ho na svůj účet dopraví na Nový Zéland, kde bude mít dostatek klidu a inspirace, aby mohl dokončit … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Je to holt jedno z prokletí takhle dlouhého čekání, že spoustu věcí už prostě víme. Martin sám řekl, že čte občas teorie na netu a něco byli kraviny a něco se trefilo. A sám sobě položil otázku měl by to změnit. Ale pak uvědomil, že by to nedávalo smysl. Nemůžete napsat detektivu, že vražd spáchal sluha a pak ke konci odhalit, že to ve skutečnosti udělal zahradník, protože pak pos*rete celou knihu.
Nepochybuji prostě, že neustálým pitváním knih jsem si spoustu věci vyspoileroval na druhou stranu člověk tu pachuť z fanfikce Dumb and Dumber něčím spláchnout. Nemluvě o tom, že spousta teorií je pro mně jakožto člověka, co chce psát zajímaovu abych tak řekl inspirací.
zredukovali hrozbu jiných na náhodné random zabití a celá linka s mrtvými pak neměla ani závěr, co
čehož se Martin určitě odprostí a pokud Euron nevyhraje tak budou mít alespoň jeho činy větší následek než nějaké konstatování jakékoliv random postavy o tom že Redwynova flotila byla rozprášena.
Vytvořila se tu určitá stoprocetní teze, že Malíček zabil Joffreyho společně s Olennou, která ovšem v kontextu dalších knih vůbec nedává smysl. Malíčkek zabil Joffreyho omylem. Chtěl zabít Tyriona, protože pak by byla Sansa volná dala by se znovu prodvat. Netřeba připomínat, že díky Lyse Tyrion byl v údolí známý jako ten co otrávil Jon Arryna a dostal se z toho jenom díky rozsouzení v souboji. Tudíž Sansu by vůbec nemusel tolik schovávat a dokonce by se samozřejmě setkala se sympatiemi. O tom, že Lannisterové by pravděpodobně neprojevili takovou snahu potrestat vražd skřeta jako to udělali ohledně krále ani nemluvě.
Vemte si, že vůbec nebylo stoprocentní, že když Joffrey umře, že to automaticky svedou na Tyriona. Vůbec nebyla jistota, že Tyrion umře vzhledem k možnosti rozsouzení v soubuji. Nemluvě o tom, že to vražda krále vzbudí mnohem větší pozornost než vražda skřeta.
Ale tohle všechno si člověk může odvodit až retrospektivně.
Proč? Protože to Martin potřebuje kvůli příběhu. Situace prostě bude mnohem zajímavější, pokud se odehraje tímhle stylem. Speciálně sever by imho uvízl v totální nudě, protože Boltoni zkonsolidovali vládu a bude se dít co? Dalších tisíce stran vedoucí ke druhé bitvě? Boltoni bojující s Jinými? Stát se to samozřejmě může, ale silně pochybuji, protože vítězství Stannise je lepší pro příběh. To je můj osobní názor.
To samý Euron situace na celé Rovině bude mnohem dramatičtější s Železnými kolem. Ale na druhou stranu jeho porážka by podle mne znamenala zajímavý vývoj pro Victariona.
Mereen imho Daenerys, která vrátila ke spalenýmu městu a se všimi svými lidmi mrtvými by bylo krásně Martinovské
:twisted: Ale stejně si myslím, že spíš Vicy zachrání situaci a bude nějaká slovní přestřelka s Barristanem kde k*va je ta holka s ametysty místo očí, kvůli které sem přeplul kvůli světa? Ona tu není!!! To si snad ze mne děláte .......
Aegona a celý Dorne taky nemůže úplně strhnout přestože smrt Arianne například by mohlo ukázat, že Martellové mají opravdu naběhnuto, co se týče štěstí na Starky 2.0
Na druhou stranu si myslím, že martin vždy všechno psal,a by to dávalo smysl v příběhu typicky smrt Neda a Rudá svatba, jakoliv to bylo smutné, tak prostě to pro příběh bylo lepší.
Mimochodem, ty máš představu, jak se ten příběh bude dál vyvíjet? Já např. nemám nejmenší tušení :-D
Tyrellům možná v konečném důsledku ano speciálně pro Margaery, ale pro Malíčka nic moc. Sansa je teď královražedkyně a to se okecává o dost hůř než vražda nepopulárního skřeta. Navíc imho by to znamenalo, že Tyrellové ví, že za zmizením Sansy je Malíček, což je imho taky dost nebezepčná informace. Vlastně v případě, že by Tyrellové najednou měli s Malíčkem problém, tak by ani nemuseli vytahovat královraždu prostě by stačilo vypustit fámu, že Sansa Stark je s ním a dřív nebo později by si to někdo určitě dál dohromady s Malíčkovým odnikud objeveným bastardem. A takovéhle množství neopatrnosti a riskovaní prostě není Malíčkovské.
A prosím narážky na seriál si fakt odpusťte.
A venku už je nějaká kapitola těsně před "Bitvou krve" z Vichru?
Jen tedy škoda že jsem tady nenašel český překlad :) nechce se mi to celé číst v jazyce Západozemí :D
Mimochodem, Martin v sáze taky naznačuje, že některé povídačky jsou opravdu jen povídačkami.
To zní až příliš dobře. Ale jestli se GRRM dožije 120 let, tak paráda. Jen abychom se vysokého věku dožili i my.
https://www.theguardian.com/books/2019/aug/18/george-rr-martin-interview-game-of-thrones-at-own-pace-now
http://www.icefire.cz/knihy/george-r-r-martin/rozhovor-george-r-r-martina-s-historikem-danem-jonesem/
Na svém blogu se GRRM rozepsal k epidemii koronaviru a v závěru zmiňuje, že co se jeho týče, tak si je vědom, že vzhledem ke svému věku a stavu je v ohrožené skupině. Ale je cítí se být v pořádku a odjel pryč z města do izolace a nehodlá se tam zatím vracet ani se s někým setkat. A že momentálně tráví v Západozemí víc času než ve skutečném světě. V Sedmi královstvích je velmi chmurně, i když možná ne tak ponuře, jaké to může být tady.
For those of you who may be concerned for me personally… yes, I am aware that I am very much in the most vulnerable population, given my age and physical condition. But I feel fine at the moment, and we are taking all sensible precautions. I am off by myself in a remote isolated location, attended by one of my staff, and I’m not going in to town or seeing anyone. Truth be told, I am spending more time in Westeros than in the real world, writing every day. Things are pretty grim in the Seven Kingdoms… but maybe not as grim as they may become here.