Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jo tohle video vystihuje moje pocity ohledně sequelové trilogie a víceméně shrnuje proč mám raději tu prequelovu
Ještě jedna myšlenka... jsou takové dva základní příběhy o hrdinech (kromě toho, že se z hrdiny stane záporák).
1. Hrdina na začátku žije v určité formě lži a postupně zjišťuje určitou pravdu - tedy musí dospět. Většinou hrdina chce něco dostat, ale potřebuje něco jiného.
2. Hrdina má za začátku pravdu. Pak obvykle čelí nějakému pokušení ze strany záporáka. Na konci je hrdina utvrzený ve své pravdě. Tenhle základ najdete ve spoustě komiksových filmů.
Rey v prvních dvou filmech odpovídala tomu prvnímu typu. Jenomže pak přišel Terrio a překopal to ab absurdum na ten druhý typ - Rey je utvrzená v dětinském zbožňování Jediů a legend, temná strana, citové vazby a sex jsou prostě fuj. Vtipné je, že Luke z původní trilogie, ke kterému Rey hrozně chtěli přiblížit, rozhodně žil ve lži o svém otci, dospěl a nezískal sice to, co na začátku chtěl, ale na konci měl to, co potřeboval.
Tak, kolektivní hate na prequely jsem moc nechápala nikdy, tudíž pro mě žádná novinka :D
Takže jestli to mám chápat dobře:
Palpatine tohle nějak přežil, což je hovadina
Vader zemřel pro nic.
Luke byl zachráněn jenom proto, aby pak na 30 let zmizel do p*dele a zemřel nejstupidnější možnou smrtí.
Sequely víceméně dělají celýmu Star Wars to, co udělal osmá sezóna GoT. Nejenom že to k*rví ten konec, ale kazí to zažitek i ze všeho, co přišlo před tím.
Long time ago, in a galaxy far far away in an alternate universe..
Předevčírem jsem si na žal pustil epizodu 1. A ta nápaditost! Federační mechové, jejich tanky, stíhačky naboo! Skvělý souboj na meče, ještě lepší Liam Neeson, super Ewan Trainspotter, a ten malý kluk který všem vadil, ani nevím proč... Ano, JarJar je peklo, a vždy bude.. ale i tak jsem si film po letech užil :)
Já si myslím, že prequelová trilogie je dobrý příběh, jenom v detailech, exekuci jistých scén to hapruje. Něco škrtnout, něco doplnit, pár dialogu a scénických poznámek pozměnit a šlapalo by to decentně.
Mám pocit, že se tam mluví o klonování Palpatina v tom filmu, takže to klidně nemusel přežít. Asi by to trochu navazovalo na ty knihy co popisovali dobrodružství Luka a Kyle Katarna a ostatních. Už si přesně nepamatuji ten jejich název....
@sfik No právě.. co si pamatuji tak se nenadávalo jenom na toho kluka ale na celou první epizodu :D Tak mi to připadá asi tak, že za 10 let se bude oslavovat součná trrilogie a hejtit nějaká no.... Jooo to byly tehdáaa časy. to už se nevratí! :D
Nic takoveho ve filmu nepadne :-) Palpatine jenom řekne že Dark side of the force is pathway to many abilities some consider unnatural to jest neco neco temna strana. A že vytvořil Snokea. O klonech nepadlo ani slovo to je vec EU ze ktereho si ostatně tato trilogie taky dost půjčovala To se jestě uvodi. Ted bude trochu jiná situace než před let kdy nastupuje éra star wars serialu. A třeba The Mandalorian je už obecně příjimaný jako lepší než celá sequelová trilogie. To by se stalo pouze v případě pokud by vyrobili něco ještě horšhoí ale já si myslím že už jsme na samotném dně a jde to jenom nahor. i když jak řekl Veverka z Bytýšky Nikdy nebylo tak hrozně aby nemohlo být hůř :twisted:
Ostatně ví to i Esquire :D Kdo by to mohl vědět lépe...
https://www.esquire.com/entertainment/movies/a30298776/palpatine-return-alive-star-wars-the-rise-of-skywalker-9-explained/
" No jestli je to pravda tak tuhle její skupinu kývačů YES MADAM bude potreba vyhazet taky" - Ty voe vás bych chtěl někdy posadit do tvůrčího křesla... :D
Ale čo sa týka tých klonov, tak tam si nie som istá... Palpatine kecal čosi o tom,že po páde do šachty naozaj umrel,ale nejakí akolyti ho dali "dohromady" a pripojili ho na to robotické čudo... Klonom mohol byť Snoke,ktorý bol jeho bábkou, ale zrejme to nestačilo na to,aby sa vrátil späť v plnej paráde... Na to potreboval dvoch ľudí spojených Silou. Túto podmienku splnili práve Rey a Kylo, ktorí tvoria diádu v Sile(Force dyad), najvyšší level spojenia Silou(Force bond). :-k
Nakonec mám důležitější otázky - proč jeden robot stupidně pípá a druhý dokáže mluvit? To mi od mého dětství nikdo nedokázal vysvětlit a značně mne to znepokojuje :D
No jedno je jisté podobně jako osmá sezóna bude ROS dodavkou slušného meme materiálu =D
This makes Attack of the clones look like citizen Kane
BURN =D
Pokud samozřejmě máme hledat smysl v něčem v čem smysl není
Nevim jestli jsem to tu uz psal ale treba Rey jsme videli se vsemi variantami lightsaberu:
- singlelightsaber
- dual lightsabers
- doublelightsaber
A to jen proto ze mela tu tyc a lidi si prali aby mela lightsaber jak Maul... a ani tak nebyli dostatecne odvazny aby ji ho dali natrvalo a hodi to tam jak lacinej easteregg. Protoze “plnime prani davu”