Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.
Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mě zase fascinuje neumírající oblíbenost seriálu Clone Wars. Já jsem to vydržela jen prvních několik sérií, pak jsem to někde uprostřed dropla, pač to byla pořád ta samá blbost. Ani nevím co je na postavě Ashoky tak úžasného, proč nikomu nevadí, že Anakin je najednou mistr, ani ta otřesná dětinskost a zkratkovitost příběhu. Jo, beru to jako ukrácení času pro malé děti, aby z toho SW taky něco měli, ale když to někdo uctívá jako kánon, převracím oči v sloup. :roll:
:dance:
:twisted:
Tuhle verzi epizody IX bych jako prequelista viděl mnohem raději. Coruscant nádherný a celkově to na mne působí lépe.
Aaaano vykopnem ji od jediu! Uzasne. Skvele. Mame to. A mame dalsiho jedie ktery prezije az do epizody iv. A proc nepomuze Lukovi a rebelum... wait for it. Vymyslime dalsi shit na dalsi tvurci seanci! Ale v zadnem pripade zadnou tuhle silenou animovanou postavu nedame do filmu. Na to koule nemame! :wall:
(ok, mozno(ak tocite film) musime mat trilogiu a mozno este dodrzuju 3 dejstva ? necital som vsetky knihy)
Jojojojo Terrio to je kluk šikovný :-D
Ten by si mohl podat ruku s D&D :-k
Stark... Lannister... Sort of family dynasty tragedy, you know, like any kind of Greek tragedy beetween two great houses, was deep in DNA of Game of thrones so we knew that they had to fight each other in the finale, you know, like Cersei, the last of Lannister vs Jon Snow who is literally the last true Stark, so we also had to kind of forget the Night king's invasion...
Jak to myslíte, že tu dvacetiletou ženu tvůrci neinfantilizují?
Rey se dívá do budoucnosti...
Protože přesně to tvůrci udělali.
:twisted: Fakt, že ho pustili k epizodě IX si myslím je o současném Lucasfilmu vypovídající
Rian nicméně musel pracovat JJ po*ranýmy mystery box. Kdyby některý věci ustanovil už v prvním díle jak jasný původ rodičů Rey mohli jsme spoustě věcem vyhnout. Ale protože TFA skončilo jako jediný Star Wars na cliffhangeru dostli jsme, co jsme dostali. Tak či tak oba idioti se nebyli schopni dohodnout.
Navíc jako ho nikdo nenutil strávit půlku filmu retkonováním způsobem v dějinách kinematografie skoro bezprecendentním. JJ si rozhodně zaslouží veškerý hate narozdíl právě od RIana, který se alespoň snažil o to, aby TLJ nějakým způsobem fungoval. Lidé mají právo na to nenávidět, to co chtěl říct, ale způsob kterým to řekl nebyl špatný. To Rise of Skywalker naprostá sra*ka, která opravdu kombinuje všechno špatné na současném filmu. Trevorovowa verze a zatím si stojím je milionkrát lepší než Rise of Skywalker
Tohle je lepší než akce v Rise of Skywlker
Tohle je lepší než Huxova joke smrt
Tohle je originálnější než Palpatina smradlavá mrtvola
Tohle je lepší finální bitva.
A trocha temnoty by to vylepšila koneckonců jestli je Rise of Skywalker tak špatný film, tak i proto, že to zase končí diskotékou jak u Dády Patrasové :D
A co se týče temného Kyla alespoň se Trevorow snažil udělat něco, co nekopoíruje z 99% původní trilogii, což se nedá říct o třech filmech, které jsme dostali kdy některé scény byly zremakovány ne jednou ale dokonce dvakrát (zabití císaře)
Vader: Takže si umřel
Kylo: Ano.
Vader: No alespoň si zachránil, ženu, co jsi miloval.
Kylo: Asi jo.
Vader: Ale doufám, že od téhle chvíli SI SKONČIL S KOPÍROVÁNÍM MNE. Kennedyová tohle zapříčinila sama fakt, že se s Trevorowovou vizí po tom, co ho vyhodili dál nepracovalo a začalo se od piky a ještě s takovou p*čovinou jako návrat Palpatina (což prý měl být její nápad) se prostě přikládat jí. Jediný projekt z Disney Star Wars, který neměl potíže je ten v kterém se ona nejméně zapojovala The Mandalorian. Měla by odejít, ale to se nestane, protože MeeToo pravděpodobně teda zůstane, ale bez doufám důležitých rozhodnutí. Bob Iger je také součástí problému, ale to je hlavně tím, že už jí dávno nevyrazil, což by se ovšem už nepochybně stalo, kdyby měla mezi nohama něco jiného. Proboha teď má zase Obi-Wan pro změnu problémy. Samozřejmě, že ona je jejich zdrojem. Obecné prokletí její osoby je to, že to co je vizí George Lucase a co si ona myslí, že je tou vizí jsou dvě odlišné věci.
Jsi si tak jistý, že (a nejsi sám) ses spíš nezamiloval do těch concept artů? Concept arty pro TFA byly taky hodně temné. Značná část se jich ve filmu ani neobjevila a stejný případ by asi nastal i tady. Trevorowova verze je dějově hodně řídká a taky nedává postavám z odboje možnost dýchat. Poe získá holku, protože Trevorow ho mylně považoval za druhého Hana a svůj self-insert (vtipné je, že Adam Driver je v posledních minutách lepší Han, než Oscar kdy byl) a protože... je na morálně správné straně, takže si ji "zaslouží" (nic sexistického k vidění tu není, že). Netuším, co jiného tím filmem Trevorow chtěl říct. Darth Kylo je sakra problém. Ano, po TROS je Ben Solo opravdu Vader 2.0 a ten dějový arch na něj aplikovali i přes to, že v obou případech tenhle konec vyznívá úplně jinak, protože jsou v jiné fázi života a v jiné rodinné sestavě. Tvůrci v TROS neúmyslně říkají problémovým a traumatizovaným dětem, že můžou být a budou nahrazené lepším modelem, že pro ně je a nejspíš vždycky bylo pozdě a jediné vykoupení, když to hodně podělají, je sebevražda (dokonce se dá říct, že sebevraždu romantizují, pokud k ní má ten dotyčný dost dobrý důvod). Trevorow... jenom říká, že ani kompletní přijetí temné strany Kylovi nepřinese úspěchy a sebeurčení, které vždycky chtěl, ale zároveň víme, že jeho lightsiderovství bylo předem sabotované k neúspěchu. Mohla by to být řecká tragédie (což by stejně nebylo vhodné pro SW film), ale můžu tě ujistit, že na něco takového Trevorow nemá. Bylo by to stejně šablonovité, jak to vypadá na papíře. Mimochodem by Drivera šoupnul skoro hned za masku, kterou by už nesundal - a to jsem si myslela, že TROS herce dvakrát nominovaného na Oscara nerespektuje :D Pokud něco takovéhleho byl prvotní záměr Lucas Filmu, pak by si uštědřili spoustu problémů s výkladem, kdyby Han a Leia i Luke byli bezdětní a proto se upnuli na Rey a Kylo Ren byl opravdu jenom Lukův bývalý padawan.
Řekla bych hlavně, že důvod je řada špatných rozhodnutí různých lidí, přetáčky na poslední chvíli a vytvoření frankensteinovského filmu ze snad čtyř hodin různého materiálu nezní zase jako něco, co bylo z její hlavy. Ale říkám, já už po těch různých zprávách, jak to probíhalo za scénou, a lhaní moc nevím, čemu věřit.
Upřímně řečeno zamiloval, protože ten rozdíl mezi nápady z koncept artů a ROS je galaktických rozměrů. Reyin double světelný meč, Courscant nebo Luke strašící Kyla jsou zatraceně dobré příklady přirozeně impelentovaného fanservisu.
Co se týče dějové řidkosti, tak si myslím, že okupace Prvního řádu planet, tak jak to tenhle film chtěl ukázat je dostatečně bohatý. V tomhle je Trevorovova verze opravdu pokračováním Posledního z Jediů a konečně to dělá pořádný worldbuilding a ukazuje situaci v galaxii. Navíc je pravda ty povídačky a masivní vzpouře stormtrooperů, tak to by opravdu bylo hodně revoluční pro Star Wras.
Mne osobně vadí, že žádná z postav neskončila ve vztahu. Asi jsem ze staré školy, ale považuji to za normální součást život, tudíž na tom nic sexistického nevidím. Právě proto je lepší originální trilogie, kdy každý skončí v jiné fázi než na začátku to jest Han a Leia spolu a Luke jediem. V sequelech má jediný opravdový posun Adam Driver alá Vader 2.0 Samozřejmě já netvrdím, že Trevorowa verze byla 100% dokonalá koneckonců, ani tady si neodpuostili Finna, co řve REY!
:D
, ale byla by akceptovatelnější než nejhorší epizoda série, kterou jsme dostali. Jak ty říkáš ten nápad, že ani plná temná strana by Kylovi nepřinesla uspokojení potenciál. Navíc kdyby k Trevorowovi dali někoho jiného než scénaristu Batman vs Superman mohla z toho být solidní epizoda. Co se týče témat ty seš ještě na film hodná s tím, že to má nějaká témata. Já si myslím, že to je jenom Transformers ve vesmíru narozdíl od TLJ, které se něco říct snažilo, jakoliv s tím člověk mohl nesouhlasit.
Doufám, že o tom vznikne dokument. Časem se lidi začnou vyjadřovat líp s tím jak jim bude končit smlouva, takže se mnohe dozvíme. Tak či tak jisté je jenom jedno za scénou byl prostě chaos.
what would their relationship ben and reys even look like? Do they reminisce about the day they met when he force froze her in a place and held a lightsaber
to her throat before abducting her and taking her back to a ship where he proceeded to torture her fro information i mean thats going to a make a great story
for a grandkids some day :twisted: :twisted: :twisted:
Tak tenhle BURN je žhavější než láva na Mustafaru. Ano můžete si myslet o Rey Skywalker co chcete ale přežití Bena by celou tu plejádu s*aček korunovalo. Svým způsobem tak dostal opravdu nejlepší konec, co mohl.
1. Linka Finna se bude týkat stormtrooperovské rebelie
2. Linka s Poem se bude týkat odboje a zastoupil by nakonec Leiu
3. Linka ohledně Síly - Rey a Kylo
V detailech byl dostatek variací, aby si s tím mohli hrát. Lucas Film očividně sleduje teorie kolující na internetu a něco takhle logického jim ušlo? Zásadní pravidla dobrého vypravěčství a dodání smyslu každé důležité postavě.
Mimochodem jsem ten sexismus nemyslela tak, že bych propagovala starou pannu Rey. Říkala jsem to, protože Poe by ji dostal jenom proto, jaký že je to hodný kluk. S Poem ale Rey nemá nic společného a přišlo by to moc pozdě. Jediný možný partner kromě Kyla už byl maximálně Finn.