@sfik Tak Maul je už je v době Mandaloriana stejně mrtvý. Teda je definitivně mrtvý, než se to LF rozhodně retconovat, samozřejmě :twisted: Spíš bude vtipné, jestli než aby začali psát vlastní zajímavé postav, tak vykopou z hrobu Skywalkery, buď nějaký hokus pokus s Benem Solem nebo se dozvíme o Lukově pohledném nemanželském synovi, který se bude náhodou jmenovat Ben Skywalker, aby LF mohl lézt do zadku ctitelům nekánonických Legends :D
@Tyrion Lannister Mě zase fascinuje neumírající oblíbenost seriálu Clone Wars. Já jsem to vydržela jen prvních několik sérií, pak jsem to někde uprostřed dropla, pač to byla pořád ta samá blbost. Ani nevím co je na postavě Ashoky tak úžasného, proč nikomu nevadí, že Anakin je najednou mistr, ani ta otřesná dětinskost a zkratkovitost příběhu. Jo, beru to jako ukrácení času pro malé děti, aby z toho SW taky něco měli, ale když to někdo uctívá jako kánon, převracím oči v sloup. :roll:
@Tyrion Lannister ahsoka. Zase retcon. Uplne vidim tu tvurci seanci “jak to udelame aby ahsoka prezila order 66”
Aaaano vykopnem ji od jediu! Uzasne. Skvele. Mame to. A mame dalsiho jedie ktery prezije az do epizody iv. A proc nepomuze Lukovi a rebelum... wait for it. Vymyslime dalsi shit na dalsi tvurci seanci! Ale v zadnem pripade zadnou tuhle silenou animovanou postavu nedame do filmu. Na to koule nemame! :wall:
@sfik ak si si to za tych 40 rokov co star wars existuje ten svet nema ziadne pravidla. (ok, mozno(ak tocite film) musime mat trilogiu a mozno este dodrzuju 3 dejstva ? necital som vsetky knihy)
@Sagart No já hlavně doufám, že po třech prů*erech a dvou zničených frančízách už ten kok*t další práci nedostane a fakt, že ho někdo pustil k epizodě IX jen ukazuje, že Lucasfiml teď řídí d*bilové
Já teda pro Terria žádné dobré slovo nemám, je to nabubřelý idot a to, že se vyjádřil ve smyslu, že Epizodou IX "chtěl Georgi Lucasovi ukázat, co pro mě Hvězdné války znamenají" a že "Lucas by šťastný konec označil za naivní", je na přesdržku. Upřímně bych chtěla vidět, jak ho George Lucas seřve. Ale upřímně mě překvapuje, že se musím mírně zastat JJe. Finální verze TROS není dobrá, ale po tom, co za různé scény údajně natočili a že některé jsou ještě necitlivější a neuctivější, u něj nakonec přece jenom zvítězila trocha zdravého režisérského rozumu. Po Trevorowově příliš temné verzi s nesmyslným důrazem na zatraceného Poea Damerona a s karikaturním záporákem Kylem musím říct, že Epizoda IX byla stejně prokletá. Stejně tak se musím zastat Kennedyové, i když normálně nesouhlasím s polovinou jejích rozhodnutí. Ten na kvap přetáčený film, u kterého jako by tvůrcům praskly nervy, chtěla odložit na Velikonoce. Kdosi, nejspíš Bob Iger, měl jiný nápad.
@sfik Přijmout tohodle člověka ke scénáři posledního dílu již tak problematické sequelové trilogie bych přirovnal k odpálení atomovky na již potápějící se lodi =D
@Tyrion Lannister Obávám se, že jakýkoliv dobrý nápad z TFA je zásluha Kasdana. Byl to film otevřený všem možným interpretacím a Johnson prostě udělal tu svojí. Musím upozornit, že jestli ten první nástřel pro Epizodu VIII byl na kvalitativní úrvni TROS, tak se nedivím, že to Johnson překopal. A znova, kdyby s tím měl JJ opravdu problém, byl v pozici prosadit si, co chtěl. Daisy to schválně podala takhle negativně, jako by snad ona byla ta pravá, kdo může posoudit, jestli ty změny byly k horšímu. Lidi na vyšší úrovni si to očividně nemysleli. A ano, je pak už vina JJe, že tématicky v posledním díle naprosto otočil. Nebo k tomu byl donucený, nevím. Z jeho výroků je do určité míry znát, že k TROS chová macešské city.
Jsi si tak jistý, že (a nejsi sám) ses spíš nezamiloval do těch concept artů? Concept arty pro TFA byly taky hodně temné. Značná část se jich ve filmu ani neobjevila a stejný případ by asi nastal i tady. Trevorowova verze je dějově hodně řídká a taky nedává postavám z odboje možnost dýchat. Poe získá holku, protože Trevorow ho mylně považoval za druhého Hana a svůj self-insert (vtipné je, že Adam Driver je v posledních minutách lepší Han, než Oscar kdy byl) a protože... je na morálně správné straně, takže si ji "zaslouží" (nic sexistického k vidění tu není, že). Netuším, co jiného tím filmem Trevorow chtěl říct. Darth Kylo je sakra problém. Ano, po TROS je Ben Solo opravdu Vader 2.0 a ten dějový arch na něj aplikovali i přes to, že v obou případech tenhle konec vyznívá úplně jinak, protože jsou v jiné fázi života a v jiné rodinné sestavě. Tvůrci v TROS neúmyslně říkají problémovým a traumatizovaným dětem, že můžou být a budou nahrazené lepším modelem, že pro ně je a nejspíš vždycky bylo pozdě a jediné vykoupení, když to hodně podělají, je sebevražda (dokonce se dá říct, že sebevraždu romantizují, pokud k ní má ten dotyčný dost dobrý důvod). Trevorow... jenom říká, že ani kompletní přijetí temné strany Kylovi nepřinese úspěchy a sebeurčení, které vždycky chtěl, ale zároveň víme, že jeho lightsiderovství bylo předem sabotované k neúspěchu. Mohla by to být řecká tragédie (což by stejně nebylo vhodné pro SW film), ale můžu tě ujistit, že na něco takového Trevorow nemá. Bylo by to stejně šablonovité, jak to vypadá na papíře. Mimochodem by Drivera šoupnul skoro hned za masku, kterou by už nesundal - a to jsem si myslela, že TROS herce dvakrát nominovaného na Oscara nerespektuje :D Pokud něco takovéhleho byl prvotní záměr Lucas Filmu, pak by si uštědřili spoustu problémů s výkladem, kdyby Han a Leia i Luke byli bezdětní a proto se upnuli na Rey a Kylo Ren byl opravdu jenom Lukův bývalý padawan.
Řekla bych hlavně, že důvod je řada špatných rozhodnutí různých lidí, přetáčky na poslední chvíli a vytvoření frankensteinovského filmu ze snad čtyř hodin různého materiálu nezní zase jako něco, co bylo z její hlavy. Ale říkám, já už po těch různých zprávách, jak to probíhalo za scénou, a lhaní moc nevím, čemu věřit.
@Tyrion Lannister Tak já jsem zmiňovala, že v tom Trevorowově námětu jsou i dobré momenty. Měl to být odrazovaný můstek, se kterým by se pracovalo. Ve zkratce to mělo vypadat nějak takhle:
1. Linka Finna se bude týkat stormtrooperovské rebelie 2. Linka s Poem se bude týkat odboje a zastoupil by nakonec Leiu 3. Linka ohledně Síly - Rey a Kylo
V detailech byl dostatek variací, aby si s tím mohli hrát. Lucas Film očividně sleduje teorie kolující na internetu a něco takhle logického jim ušlo? Zásadní pravidla dobrého vypravěčství a dodání smyslu každé důležité postavě.
Mimochodem jsem ten sexismus nemyslela tak, že bych propagovala starou pannu Rey. Říkala jsem to, protože Poe by ji dostal jenom proto, jaký že je to hodný kluk. S Poem ale Rey nemá nic společného a přišlo by to moc pozdě. Jediný možný partner kromě Kyla už byl maximálně Finn.
Komentáře
Mě zase fascinuje neumírající oblíbenost seriálu Clone Wars. Já jsem to vydržela jen prvních několik sérií, pak jsem to někde uprostřed dropla, pač to byla pořád ta samá blbost. Ani nevím co je na postavě Ashoky tak úžasného, proč nikomu nevadí, že Anakin je najednou mistr, ani ta otřesná dětinskost a zkratkovitost příběhu. Jo, beru to jako ukrácení času pro malé děti, aby z toho SW taky něco měli, ale když to někdo uctívá jako kánon, převracím oči v sloup. :roll:
Tuhle verzi epizody IX bych jako prequelista viděl mnohem raději. Coruscant nádherný a celkově to na mne působí lépe.
Aaaano vykopnem ji od jediu! Uzasne. Skvele. Mame to. A mame dalsiho jedie ktery prezije az do epizody iv. A proc nepomuze Lukovi a rebelum... wait for it. Vymyslime dalsi shit na dalsi tvurci seanci! Ale v zadnem pripade zadnou tuhle silenou animovanou postavu nedame do filmu. Na to koule nemame! :wall:
(ok, mozno(ak tocite film) musime mat trilogiu a mozno este dodrzuju 3 dejstva ? necital som vsetky knihy)
Jojojojo Terrio to je kluk šikovný :-D
Jsi si tak jistý, že (a nejsi sám) ses spíš nezamiloval do těch concept artů? Concept arty pro TFA byly taky hodně temné. Značná část se jich ve filmu ani neobjevila a stejný případ by asi nastal i tady. Trevorowova verze je dějově hodně řídká a taky nedává postavám z odboje možnost dýchat. Poe získá holku, protože Trevorow ho mylně považoval za druhého Hana a svůj self-insert (vtipné je, že Adam Driver je v posledních minutách lepší Han, než Oscar kdy byl) a protože... je na morálně správné straně, takže si ji "zaslouží" (nic sexistického k vidění tu není, že). Netuším, co jiného tím filmem Trevorow chtěl říct. Darth Kylo je sakra problém. Ano, po TROS je Ben Solo opravdu Vader 2.0 a ten dějový arch na něj aplikovali i přes to, že v obou případech tenhle konec vyznívá úplně jinak, protože jsou v jiné fázi života a v jiné rodinné sestavě. Tvůrci v TROS neúmyslně říkají problémovým a traumatizovaným dětem, že můžou být a budou nahrazené lepším modelem, že pro ně je a nejspíš vždycky bylo pozdě a jediné vykoupení, když to hodně podělají, je sebevražda (dokonce se dá říct, že sebevraždu romantizují, pokud k ní má ten dotyčný dost dobrý důvod). Trevorow... jenom říká, že ani kompletní přijetí temné strany Kylovi nepřinese úspěchy a sebeurčení, které vždycky chtěl, ale zároveň víme, že jeho lightsiderovství bylo předem sabotované k neúspěchu. Mohla by to být řecká tragédie (což by stejně nebylo vhodné pro SW film), ale můžu tě ujistit, že na něco takového Trevorow nemá. Bylo by to stejně šablonovité, jak to vypadá na papíře. Mimochodem by Drivera šoupnul skoro hned za masku, kterou by už nesundal - a to jsem si myslela, že TROS herce dvakrát nominovaného na Oscara nerespektuje :D Pokud něco takovéhleho byl prvotní záměr Lucas Filmu, pak by si uštědřili spoustu problémů s výkladem, kdyby Han a Leia i Luke byli bezdětní a proto se upnuli na Rey a Kylo Ren byl opravdu jenom Lukův bývalý padawan.
Řekla bych hlavně, že důvod je řada špatných rozhodnutí různých lidí, přetáčky na poslední chvíli a vytvoření frankensteinovského filmu ze snad čtyř hodin různého materiálu nezní zase jako něco, co bylo z její hlavy. Ale říkám, já už po těch různých zprávách, jak to probíhalo za scénou, a lhaní moc nevím, čemu věřit.
1. Linka Finna se bude týkat stormtrooperovské rebelie
2. Linka s Poem se bude týkat odboje a zastoupil by nakonec Leiu
3. Linka ohledně Síly - Rey a Kylo
V detailech byl dostatek variací, aby si s tím mohli hrát. Lucas Film očividně sleduje teorie kolující na internetu a něco takhle logického jim ušlo? Zásadní pravidla dobrého vypravěčství a dodání smyslu každé důležité postavě.
Mimochodem jsem ten sexismus nemyslela tak, že bych propagovala starou pannu Rey. Říkala jsem to, protože Poe by ji dostal jenom proto, jaký že je to hodný kluk. S Poem ale Rey nemá nic společného a přišlo by to moc pozdě. Jediný možný partner kromě Kyla už byl maximálně Finn.