Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1558559561563564581

Komentáře

• @sfik Tak co ti brání nastavit italskou VPN? =D
  • upraveno 13. března 2020
    No tak mohlo by to Taliány mohlo inspirovat, aby dělali malého Italy, když nic jinýho nemůžou :D
  • svoa00 napsal(a):

No tak mohlo by to Taliány mohlo inspirovat, aby dělali malého Italy, když nic jinýho nemůžou :D

Ja bych jim to doporucil taky aby delali deti a ne fusilli. Alespon by omladili populaci. Stejne tam tu krizi maji protoze jsou na severu prestarli
    :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Krisa napsal(a):

Musím ještě dodat, že mě děsně vytáčí označení koronaviru za "těžší chřipečku", takže je to pohodička. Minulý týden jsem si chřipečku pořídila (jako boj proti importu) a tenhle týden mi pomohla k zánětu dutin, takže všechny "chřipečkáře" vyzývám, ať se ke mně dostaví, já je olížu/naplivu na ně (dle osobních preferencí obou účastníků) a můžou si tu pohodičku taky vyzkoušet. Na antibiotikách s Ibáčem si už nechci urvat celou hlavu, jen urazit horní čelist, lahoda.

To bude tím, že si hromada lidí plete chřipku s těžším nachlazením nebo zánět horních cest dýchacích. Kdo měl chřipku, tak by ve větě slovo "jen" nepoužil.
    Je to "vtipnější" tím víc, že tyhle silácké řeči produkují povětšinou muži, přičemž chlapi při rýmičce často volají všechny svaté na pomoc, protože mají pocit, že umírají.
    Mimochodem, při tom zavírání hranic jsem si vzpomněla na úryvek z povídky Přísežný meč od GRRM:
    Říká se, že jaro bylo hrozné v Lannisportu a ještě horší ve Starém Městě, ale v Králově Přístavišti zkosilo čtyři z deseti. Ušetřeni nebyli mladí ani staří, bohatí ani chudí, urození ani ponížení. Smrt si vzala i našeho dobrého nejvyššího septona, jenž byl hlasem bohů na zemi, a s ním i třetinu Nejzbožnějších a skoro všechny naše tiché sestry. Jeho Milost král Daeron, milý Matarys a chrabrý Valarr, a také místokrál… ba, byly to děsivé časy. Ke konci se už půl města modlilo k Cizinci.“ Znovu se napil. „A kdepak jsi byl ty, sere?“
    „V Dorne.“
    „Tak to děkuj Matce za milosrdenství.“ Do Dorne se velký jarní mor vůbec nedostal, snad i proto, že Dorňané uzavřeli hranice a přístavy, stejně jako ti z Arrynského údolí, které také metla ušetřila.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nevada napsal(a):

To bude tím, že si hromada lidí plete chřipku s těžším nachlazením nebo zánět horních cest dýchacích. Kdo měl chřipku, tak by ve větě slovo "jen" nepoužil.
    Je to "vtipnější" tím víc, že tyhle silácké řeči produkují povětšinou muži, přičemž chlapi při rýmičce často volají všechny svaté na pomoc, protože mají pocit, že umírají.

To je pravda, chřipka je pro mě fakt peklo, všechna ostatní nachlazení/virózy označuju za rýmičku a taky u nich skoro umírám, jak mám 36,9, jsem prakticky vyřízená :). Ale chřipka je totální zlo.

Já si furt říkám, že kdyby koronavirus byl chřipečka, tak nekolabuje v Itálii zdravotnictví a moje BFF, která je doktorka, by o něm neřekla, že "to fakt není prdel", takže ty silácký řeči nejsou na místě.
  • JoserJoser persona non grata
    Tohle mi ke koronaviru přijde jako zajímavá informace a možná jen přehnaná konspirační teorie. South China Morning Post uvedl zprávu založenou na dokumentech vlády v Jižní Číně, že první potvrzený případ Covid 19 byl zaznamenán 17. listopadu. Krátce před tím 27. října skončily ve Wuhanu 7. armádní letní hry, kterých se zúčastnily armádní sportovci z celého světa, 8000 sportovců, kteří soutěžili ve 23 sportech. A poslední kouskem do skládačky může být fakt, že jenom v USA se podařilo ve vzorcích najít všech 5 hlavních subtypů viru. Předpokládáme-li, že největší množství subtypů je na místě, kde virus vzniknul ... https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196?fbclid=IwAR0ol-Yl9zsH1VYs1VXTs8v-I4pDrydt8OgFB3fmqXCQXx_m5Vo0qpTe-Cc Ani slovo o umělém původu, mnoho slov o ohniscích na základě fylogeneze. Možná by bylo velmi zavádějící ukázat na libovolného národního aktéra. A taky se pravdu o koronaviru nikdy nemusíme dozvědět.
    Jojo, konspirace a nesmyslné obviňování, to situaci jen prospěje.
  • Heh, tak se mi zdá, že během zítřka vláda během zítřka vyhlásí přesně to, co bylo zmiňované - zákaz omezení pohybu mimo cestu do práce, nakoupení nutných věcí a na úřady. Další krok už je opravdu jenom zákaz vycházení. Ale tak dalo se to čekat a několik desítek dalších nakažených za den bude přibývat určitě ještě týden, spíš dva. A to ještě se štěstím. Je pořád lepší tohle udělat dřív než skoro 370 mrtvých za den jako den jako v Itálii. Mimochodem, kde jsou Lékaři bez hranic a další podobné organizace, když je Itálie potřebuje?
    svoa00 napsal(a):

Mimochodem, kde jsou Lékaři bez hranic a další podobné organizace, když je Itálie potřebuje?

V Africe a na Blízkém Východě. Mají tam toho dost. A navíc je tam tahle sranda taky čeká.
  • Joser napsal(a):

Já sám jsem se nicméně už před drahnou dobou dobrovolně evakuoval z města do karantény do takového hezkého stavení na vesnické polosamotě, pracuji na dálku a do Prahy vyrážím pouze autem, když je to nezbytně nutné, kdo může, doporučuji mu to samé.

Tohle zní jako dobrý nápad. Norové, jakožto národ chatařů, na tuhle možnost samozřejmě nezapomněli, takže je hygienici museli vyzvat, aby zůstali v trvalém bydlišti. Protože pokud by "na vesnici" začali vyjíždět ve velkém množství nebo dokonce onemocněli, způsobili by kolaps místních nemocnic/obchodů, zatímco ty městské jsou na vysoké počty lidí vybavené a připravené.
    Ve všem se dá najít háček... :hand:
  • @Nevada Tak ani v Iránu jim aktuálně neumírá 370 lidí na nákazu denně. Ale dobře, Lékaři bez hranic se nemůžou rozdvojit. Nejsou ale jedinní. Kde jsou všechny ty úžasné neziskovky, kterým jde o lidské životy? Obávám se, že jejich "statečné" aktivity končí ve chvíli, kdy by jim eventuálně mohlo jít i o život.
  • Jinak mám dneska práci z domova a vydala se nakoupit. Nestačila jsem divit. V nákupním centru desítky lidí, v Bille lidi ve frontě a jediné místo, kde se snažil personál nutit lidi, aby byli preventivně metr od sebe, byla lékárna. Většině lidí - i starým - to bylo srdečně ukradené. Nechci nic říkat, ale s tímhle přístupem tu po 24. březnu bude kompletní zákaz vycházení.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. března 2020
    Od zítřka povinně zakrytá huba v MHD :-D

Ještě že stačí šála, všechny lékárny co míjím mají na dveřích ceduli "roušky vyprodány".
    svoa00 napsal(a):

V nákupním centru desítky lidí, v Bille lidi ve frontě a jediné místo, kde se snažil personál nutit lidi, aby byli preventivně metr od sebe, byla lékárna. Většině lidí - i starým - to bylo srdečně ukradené.

Dneska jsem se vydala na kole do lékárny (cesta asi tak na 5 minut), protože jsem majitelkou zánětu dutin, vzala jsem si po sesednutí z kola na ksicht šátek, abych to na lekárnice nenaplivala. Rozestupy lidi drželi, ale nikdo zakrytý obličej neměl, v lékárně se dá docela čekat, že tam budou nemocní. A pak v masně (kam jsem šla pro chleba :D ) se na mě dívali, jak kdybych to tam chtěla vykrást. Jako jo, vypadala jsem jak westernový lupič, ale v současné situaci by to už tak divný být nemuselo.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Krisa tu v BA je to opacne uplne kazdy ma roušku, pred tyzdnom nikto.
    @Edem On je krapítek problém, že se tu nedají koupit, takže aspoň šátek, nebo doma ušít. Ale myslím, že se to tu taky brzy změní. Osobně si myslím, že bude brzy nařízené mít na veřejnosti něco přes čumák.
    Ale teda přiznávám, že na kole jsem jela bez šátku, protože to bych se udusila nebo vybourala kvůli zamlženým brýlím.
  • Pochybuji, že za jízdy na kole máš moc příležitostí někoho nakazit.
    Aviv napsal(a):

Pochybuji, že za jízdy na kole máš moc příležitostí někoho nakazit.

To si taky myslím.
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 16. března 2020
    @svoa00 V Íránu toho bude mnohem víc, tam už kopou masové hroby https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/iran-koronavirus-satelitni-snimky-masove-hroby.A200313_171346_zahranicni_kha

Ale proč jsem se stavil, to svinstvo už mají Idris Elba a Olga Kurylenko. A to vládní opatření? Nejen v Praze bohužel značně nedostatečné. A to nemluvím o rouškách, v Lidlu nebo Albertu jejich zákaz aby nestrašili zákazníky, prosáklo to přes lidi na FB, prostě zmrdi. Vrhnout konečně do placu ty zatracené roušky a nařídit povinné nošení, zlepšit ochranu zdravotníků, pošťáků a prodavaček plus zavřít podniky, jejichž provoz není nezbytný. A opět to vše mělo být již před týdnem..

• Sakra doufám, že dopadneme líp, máme tři týdny náskok proti Itálii. Roušky asi budou nutné, protože teď už se vůbec nedá odhadnout, kdo je nakažený a kdo ne. Přitom se najdou lidi, kteří vědí, že už jsou nejspíš nemocní a dostanou se mezi ostatní. To je potom těžké...
    svoa00 napsal(a):

Tak ani v Iránu jim aktuálně neumírá 370 lidí na nákazu denně. Ale dobře, Lékaři bez hranic se nemůžou rozdvojit. Nejsou ale jedinní. Kde jsou všechny ty úžasné neziskovky, kterým jde o lidské životy? Obávám se, že jejich "statečné" aktivity končí ve chvíli, kdy by jim eventuálně mohlo jít i o život.

A co by tam jako podle tebe ty neziskovky dělaly? Všichni by společně koukali, jak odborný personál rozhoduje, koho připojí na lůžko s ventilací a koho nechají umřít, zatímco odpadává vyčerpáním? Nebo si představuješ, že budou sedět vedle nemocných a budou jim utírat čelíčko? Jako fakt tam chceš nahnat další žrádlo pro viry?
    O co ti vlastně jde? Nebyla jsi ještě před pár (tý)dny z těch, kdo ukazovali prostředníček kritikům volného cestování v době epidemie?
    Joser napsal(a):

Vrhnout konečně do placu ty zatracené roušky a nařídit povinné nošení, zlepšit ochranu zdravotníků, pošťáků a prodavaček plus zavřít podniky, jejichž provoz není nezbytný. A opět to vše mělo být již před týdnem..

Kde nic není, ani smrt nebere. Prostě nejsou. Stát to možná podcenil - nicméně na rovinu, je otázka, jestli bylo kde shánět, protože dostupné zásoby respirátorů, roušek, testovacích sad od začátku postupně spotřebovávaly Čína, Jižní Korea, Japonsko, Itálie. Takže všechna tahle přísná opatření, co teď máme, a kterým se spousta debilů vysmívá nebo na ně nadává, jsou to nejlepší a nejúčinnější, co můžeme /musíme/ udělat. A ano, přísná karanténa měla přijít dřív. Přísnější než dnes.
  • @Nevada Ukazovala jsem prostředníček lidem v práci, když se hrozně divili, že ještě někam chci :D Tehdy jsem ještě čekala, že se situace stabilizuje. Ne, čekala bych, že by mohli pomoct s dodávkou materiálu do nemocnic nebo třeba dodávkou jídla pro seniory, takovéhle věci. Samozřejmě by měli mít roušky. Nikdo do toho nikoho nemůže nutit, ale za svaté ať se pak neziskovky nepovažují.
    V uzavřené oblasti, epicentru pandemie. Skvělý nápad. Že to italskou vládu nenapadlo. Mohli tam nahnat dobrovolníky a svoje lidi pošetřit. Co by bylo pár desítek mrtvých a pár stovek dalších nemocných v oblasti s tisíci mrtvých a desetitisíci nemocných.
  • No jo no. To je asi všem jasné, že oficiální čísla nakažených jsou podseknutá. Upřímně řečeno začínám být dost na...ná. Roušky nejsou, takže jsem si jednu ušila z trika. Jako za války. Přesto se (aspoň zatím) musíme v práci aspoň střídat. Epidemie v Evropě prý bude na vrcholu na konci měsíce, pak že se to bude lepšit. Mám tomu po současných zkušenostech s informacemi o koronaviru věřit? A to ještě začínají s informacemi o tom, že nejlepší postup by byla roční přerušovaná karanténa. :roll:
    Koncem měsíce bude na vrcholu možná v Itálii. Tady bych s nárůstem počítala aspoň tak na přelom dubna a května.

image
  • @Nevada Já bych ráda věřila opaku, ale doufala jsem dost dlouho v jiný vývoj, takže začínám taky věřit tomu nejhoršímu. Ale jestli si někdo myslí, že se budu měsíc vystavovat čím dál většímu riziku, abych se dopravila do práce, tak to ani náhodou. Už jsem přišla o dovolenou v Maroku (naštěstí ne o prachy) a nejspíš nebudu moct ani do Chorvatska v květnu - klidně si vyberu dovolenou, jak to půjde. Jak píšu, nebudu jezdit metrem s nějakým hadrem přes ksicht, abych vydělávala prachy na daně pro neschopnou vládu. Jsem ochotná jít i na pracák, pokud se to vyhrotí ještě víc. Jo, jo, tohle bude "zábavnej" rok. Chci vidět, jak - když budeme počítat se stejně dlouhou dobou odeznění epidemie jako v Číně - budou provozovatelé dostávat lidi do kin, na koncerty, do barů nebo aby kupovali letenky. Všichni si zvyknou filmy stahovat a streamovat a chlastat doma.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.