Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
1110111113115116121

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    There's a whisper in my bones

Zase ty Londýnský gramy a zase jsou mňam

A K-Popík na závěr 8-)
  • Pekné, páčil sa mi ten ťahavý tón, ktorým zakončovala refrén na začiatku a na konci. A zaujalo ma ako mi ten refrén melódiou pripomínal Bad romance.
  • @Aviv Zaujímavé, samého by ma to nenapadlo, are teraz keď si to povedala, tam ten Bad Romance fakt počujem. :) Holt, nech je Gaga, aká chce, vokalistka bola vždy fantastická, a evidentne inšpiráciu rozdala kade tade.
  • AvivAviv
    upraveno 5. února 2021

image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Prý šlus :(

upraveno 22. února 2021
    Jako, nemám úplně přehled, ale z těch devadesátek už drží pohromadě snad už jen Scooter :D
    To drží pohromadě je dost trefný, protože pan Scooter mi přišel gumovej už v těch devadesátkách :-)
    (Přiznávám, že tvorbě Scooter nerozumím.)
    upraveno 23. února 2021
    Byl jsem mladej a blbej. Tak se mi to líbilo. Kolik stojí ryba?
    Ale koukám, že z devadesátkových EDM žije nějakým způsobem ještě The Chemical Brothers.
    Ne, tomuhle fakt nerozumím. Odpudivej chlap, co vykřikuje nesmysly, to fakt nedávám :)
  • @MonteKarstark Tak Chemical brothers jsou dobrý. Mám rád tuhle písničku a klip.. vyvolává to ve mě stísněný pocity i teď :)

Funguje třeba i Fatboy Slim.. a písnička s též s hezkým klipem :D
    Jo na Push The Tempo skvěle navazuje Do It Again od Chemical. Já mám od nich rád Star Guitar (ten klip je super) a nejvíc asi The Test (taky super klip):
  • @MonteKarstark Jak jsem mohl na Do it again zapomenout :-o
  • Tak mám symfonické období a teď hlavně herní soundtracky. Když jsem slyšela toto:

tak mi automaticky vybavilo toto:

Borislava Slavova si dávám do hledáčku. Přinejmenším má jiný vzor než Johna Williamse a Hanse Zimmera.
    Little Nightmares 2

Hodně fajn pokračování a ten soundtrack... mňam

Hrací skříňka. Klasika z prvního dílu v novém znění.

Tenhle závěrečný track mi však tepe v hlavě i dva týdny po dohrání a teď v lockdownu má o to silnější pachuť. Nechci spoilerovat, a tak řeknu jen jediné. Čas... čas... čas je ta nejděsivější malá noční můra.
  • Eurovízia pozná takmer všetkých interpretov pre tento ročník, takže tu sú niektoré pesničky. :-)

• upraveno 12. března 2021
    Jsem vůbec netušil, jaký je John Williams vykrádač a vůbec nevim jestli to dát sem nebo do srandatopicu :D

A jako volná inspirace Jaws a Dvořáka :-o
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. března 2021
    To je známá věc. Asi tak polovina ikonických holyvůdských melodií je vykradená od Holsta. :) Není to jen Williams (Stgar Wars, Indiana Jones), ale taky Jerry Goldsmith a jeho témata pro Star Trek. A tím se samozřejmě výčet neuzavítá.
    (Nejsem si jist, jestli jsem sem Planets nedával pro porovnání už pár let nazpátek, nebo to bylo jinde.)
  • Tak i v tomhle videu přiznávají, že je rozdíl mezi mezi kopírováním (příklady Johna Williamse na začátku) a inspirací. Musím se přiznat, že zbožňuju, když se toho někdo nebojí a epicky rozburácí celý orchestr (jako je to třeba právě v Novosvětské). Videí, které takhle rozebírají filmovou hudbu, je dost, ale inspirovalo mě to, abych se podívala, jestli takhle někdo nerozebral orchestrální hudbu z počítačových her a nevzal mi iluze třeba o Dragonborn comes :D
  • @svoa00 Tak právě v tomhle videu uvádějí obě varianty.. totální vykrádačku a inspiraci..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.