House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire
HBO včera schválilo natáčení seriálu o rodu Targaryenů a jejich vládě v Západozemí. Dnes se k tomu vyjádřil i G.R.R.M. na svém blogu. Poněkud překvapivě stanice přeskočila obvyklý postup s natáčením pilotní epizody, podle které by se rozhodli zda natáčení … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale jo, líbilo se mi to. Jen je to občas malinko debilní a zbytečně krvavý, ale jinak jsem se bavil. A škoda že se to dost naklání na stranu černých. Chtěl bych fandit i týmu Esmeralda, ale baví mě na jejich straně jen Aemond. :-(
Poslední epizoda super. Ale jednu věc si neodpustím. Ten krásný vyřezávaný stůl. Jak hezky svítí. Všechny ty nápisy. Kings Landing, River Run, Winterfell, dokonce i Last Hearth, i ten smradlavej Dreadfort, ale místo Karholdu tam musí stát nějaká p*****á piksla s figurkama. Urážka, skandál, fuj!
Pro další série... Proč nikdo ani nezmínil Daerona? Aspoň v devátém díle někdo mohl zmínit, že mu dají vědět o smrti otce nebo něco takového. Cregan Stark je mladíček? Trochu se bojím, jak mladý jako že v seriálu má být, protože jeho hvězdná hodina nebude fungovat, když to bude nějaký puberťák :D
Kolik si myslíte, že sérií bude? Já to vidím na tři svižnější. Čtyři, pokud budou série kratší a některým událostem třeba na severu se budou věnovat trochu víc.
Série by měly být dvě nebo tři podle prohlášení tvůrců. HBO tomu prostor a peníze dá, takže též tipuji tři.
Osobně tipuji ještě 3 série.
Kam až si myslíte, že dojde závěrečný díl seriálu? Skončí to Hodinou vlka nebo bude další časový skok a uvidíme i kus vlády třetího Aegona?
Za mě velice povedený úvod, který jednodušším konzumentům (nic proti nim - intriky, politika a složitý pomalý děj postavený na scénáři a dobrých hereckých výkonech není pro každého) může možná připadat nudný, ale vcelku si myslím, že herecké výkony, scénář a režie jsou zde na tak vysoké úrovni, že každý milovník Martinova světa si může jen spokojeně chrochtat.
Akce je sice pomálu, ale když už na ni dojde, je většinou epická, nápaditá a dobře natočená. Jako peak bych zmínil "dračí souboj" z poslední epizody, který je od A až do Z natočen naprosto bravurně. Ale i jiné akční scény byly legendární, například osedlání Vhagar, ačkoliv to pro každého nemusí splňovat kritéria akční scény.
A ačkoliv je to asi trochu podivné, peakem pro mě v první sérii nebyla akce ani draci (i když ti jsou zpracování naprosto bravurně, od vizuálu, přes zvuk, až po CGI), ale většinou naprosto perfektní herecké výkony od všech zúčastněných (které ale za mě zastiňuje famózní Paddy Considine), výborně napsané dialogy, kamera a scénář jako takový.
Co bych chtěl vypíchnout dál je naprosto skvělý soundtrack. Ramin dělal skvělé věci už v GoT (Light of the Seven, Night king apod...) ale zde podle mě zažívá svůj peak, protože jakákoliv hudba z HotD je geniální. Jmenovitě bych vypíchnul Protector of the Realm (Viserys v trůním sále) a Queen Alicent Entrance (nástup Alicent v zeleném) ale jak říkám, hudba se mi líbí kompletně všechna.
Celkově jsem zatím zkrátka a dobře nadšený a nebýt menších chybiček, neváhal bych dát plné hodnocení. I tak ale dávám krásných 9/10. Za mě rozhodně seriál roku.
To, že se povedla vyniká ještě víc ve srovnání s Prsteny moci, Zaklínačem a nakonec i posledními sériemi GoT
Nejspíš z toho důvodu jsem se v první epizodě trochu ztrácela v rodinných vztazích, ale to se rychle spravilo. Osobně vidím velké mínus ve snaze tvůrců šokovat za každou cenu ("rozřízneme ho co nejvíc nechutně to jde", "z toho porodu uděláme jatka"), ale obávám se, že to k titulu tak nějak patří a můžu si za to sama, když na to koukám, snažili se o to přece už v GoT. (Ostatně to asi dělají dobře, když z těch scén mám osypky a utíkám od telky.) Už předem se proto netěším na případný rewatch za pár let před další sérií.
Ad nelogické scény - ano, nechci opakovat všechno, co už tu bylo kritizováno, ale třeba při každé zmínce "Aegonova proroctví" jsem protáčela oči, bo mi to tam přišlo nacpané na sílu.
Ale jinak se mi líbily herecké výkony i hudba, jak zmiňoval Azrael, a nové epizody jsem netrpělivě očekávala. A chci další sérii teď hned. :D
Rozřezávačky povedle... Za mně jak které. Něco mi přišlo slušivě vypointováno (Caraxes šlapající po vojácich, které brání, Daemono "jazyk si muže nechat"), něco nedomyšleno ("a
dothrakiGoT wedding without a single death is considered a dull affair", Beesbury).Taky nemyslím, že zorientovat se byl problém (i když si divák hned nepamatuje jména), matoucí byly spíš časové skoky.
In the original text of The World of Ice & Fire, Gyldayn was the last maester to serve at Summerhall before it burned down.
...
However, Martin later decided to let Gyldayn live into Robert I Baratheon's reign, so his history book, Fire & Blood, Being a History of the Targaryen Kings of Westeros, could cover the entire Targaryen dynasty.
Dej pak prosím echo, ze které části ti vyšlo, že