Hodiny Tance

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Takže jak psal sarven:
Ja sa prihováram za špecial disusné fórum hodiny tanca, kde by sa pomáhalo s angličtinou. keď sa niekto na niečom zaseknem, napíšem a možno niekto pomôže. nemyslím ani tak slovník ako skôr význam udalosti, a tak. že či som to správne pochopil a tak. hm?
Vzhledem k tomu, že každý budeme postupovat jiným tempem, je nutné u každého příspěvku výrazně označit umístění v knize (např. číslo strany), případně název a číslo kapitoly (např. Tyrion IV).

Uvidíme jak to bude fungovat...

Slovník postav a míst naleznete na http://www.d20.cz/klic/165/, případně jako rejstřík na http://www.icefire.cz/rejstrik-postav-mist
2

Komentáře

• upraveno 15. července 2011
    Baal: Rozhodně bych měla zájem o amatérský překlad, i kdyby mě všichni chtěli ukamenovat. Stejně se ke každému dílu vracím víckrát, slaďuji si souvislosti apod. Angličtinou nevládnu, rozhodně ne na takovéto úrovni.
  • upraveno 16. července 2011
    @baal: myslím si, že já, stejně jako kdokoliv z mnoha "neangličtinářů", kteří zde jsou, bych toto také uvítal
  • upraveno 18. července 2011
    neviem či som dobre rozumel všekému v druhej branovej kapitole. myslím tým ten okamih keď ich prepadli Iní. Oni boli pred nimi v kopci? a boli to asi tie pomalšie zombie verzie, že?
    mal coldhands obyčajný meč? nezdalo sa mi, že by niekoho zabil, až ten oheň nie?

inak je jasné, že Trojočko nie je Benjen, mohol by to byť Krvovrán? asi ten odkaz na tisíc a jedno oko je len formálny....
    Sarven, podle popisu (ta krvava znacka na krku,...) to je BloodRaven. A porad mi neni jasne proc? Nijak si nevybavuji starsi zminky z predchozich knih, proc by to mel byt on.
    fakt? ja som necital este Bran III. len mi udrelo do oci to ze "tisic oci a jedno". bloodraven bol iba v mystery knightovi myslim.

a ako to bolo s tým prepadom?
    Sarven: Byli to puvodne clenove night's watch, kterych white walkers sejmuli. Zustali po snehem zasypani. Zatimco white walkers si v klidu odesli po snehu /nezanechavaji stopy/. V podstate tam byli jako past na vsechny, kteri by se chteli priblizit k poslednimu green seerovi. A kdyz se snehem probidla particka dobrodruhu, tak nekdo hluboko ve snehu bafnul Hodora za nohu a strhl ho. Pak se zacali sekat.
    Coldhand mel obycejny mec, stejne tak Hodor. A sekali do vseho, co se hejbalo - a hejbalo se toho dost. Nakonec je zachranila mala zena /children of the forrest/, ktera zacala zombieky zapalovat. ColdHand tam nekde zustal, a ta zena to komentovala, ze "toho zabili uz davno". Zbytek sel hluboko pod zemi az ke greenseerovi, ktery mel jen jedno oko, cervene, bile vlasy, velke krvave znameni tahnouci se z krku az na tvar a co vic... mel cerne obleceni (tedy, byl to Crow). A Branovi rekl, ze ho sledoval uz dlouho, od narozeni... kazdy jeho pohyb, i ten pad z veze. A ze ho sledoval "tisicem a jednim okem". Coz bylo posledni co mne presvedcilo o tom, ze je to BloodRaven.
    hej to ostatné mi bolo jasné, len ten prepad som akosi nepochytil. len som rozumel, ze niečo schytilo hodora a on spadol dole, ale nebol som si isty, ze odkial isli.

zaujimave ze coldhand predtym sundal vranami inych clenov nocnej hliadky - mozno este zbehov z Peste....

a trochu ma prekvapilo, ze coldhand nema ucinnu zbran proti inym. po tych rokoch v snehu. alebo ze by to mal postavene na tom, ze sa im vdaka vranam iba vyhybal? mozno sa sam nemoze dotknut valaryjskej ocele alebo obsidianu...

Mam trochu pocit, ze ty Cerne, ktere pred tim sundal, byli normalni lide, zbehove. Nakrmil tim totiz vrany, pak vlky a pak se nakrmil Summer.
    Tak valaryjská ocel bude na severu asi dost nedostatkové zboží... :-)
    Ale stale mi nekdo nerekl, co v Mystery Knightovi delal Bloodraven, ze si ted hlida Brana:)
    Potíral plánovanou rebelii, pokud se pamatuju dobře. Nic moc mystického.
    Vim, ze to byla ruka krale, ktery mel neuveritelnych spehu. Tvrdilo se o nem, ze pouziva cernou magii. A odtud jeho "tisice a jedno oko". Pak byl presunut na zed, kde se stal Lord Commanderem.

Ale vic nevim.... Sakra. Tohle me nuti si precist dalsi knihy od nej a i ty jeho komixy, ackoliv komixy nectu...
    viac sa nedozvieš imho. v podstate to bol skutočný Richelieu, t.j. človek ktorý má zlú povesť u ľudí, za všetko zlé, ale v skutočnosti naozaj stráži a spravuje kráľovstvo, aby fungovalo.

prečo sa stal zelenovšeštcom, to možno v ďalších dunkových príbehoch, mali by byť nejaké. v doterajších nie je o tom myslím nič.
    summer umre? :(
    nie. prečo by mal? nestraš. a ak áno, tak si v zlej miestnosti. tu sa nespoileruje okrem vysvetlovania textu.
    Baal: Odvaha :) Jedna věc je překládat titulky k seriálu, ale tisícistránkovou knížku? No pokud máš čas nazbyt a věříš, že to zvládneš, určitě se tu najdou tací, co budou za to vděční.
    JON III

veľmi zaujímavá kapitola. spolupráca jona a Stanisa, hm hm. opäť otázka pre znalejších jazyka: dobre som pochopil, že tie clany nie sú bažinári Reed a spol? že to nejaká skrytá rezerva, ktorú Martin vytiahol tak trochu z rukáva?
    Zdravím baala, pokud by si byl tak hodný velmi bych překlad uvítal. Opravdu se mi rok čekat nechce :)
    @sarven: Generičtí Seveřané z území pod Zimohradem (?) a kolem Ledové zátoky, přišlo mi. Ale já v lokalizaci plavu, navzdory mnohým mapám =)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2011
    Ty hory najdete pod novým darem a nad Vlčím lesem. Bylo mi též připomenuto (díky Jarlo), že se o těch klanech Martin zmiňuje v Branových kapitolách v Bouři mečů, čili není to nic narychlo vycucané z prstu.
    fakt? a v akom kontexte sa tam spomínali?
    v tom kontextu ze eddarda uznávali jako vůdce pokud se nemýlím.
    upraveno 18. července 2011
    Cituju Jarlu: TY KLANY JSOU ZMÍNĚNÉ V KAPITOLE, JAK BRAN S REEDOVÝMA MÍŘIL ZA ZEĎ A JEDNOHO LIDDLA POTKALI - TOHO, CO MĚL "BOROVÉ KUŽELY = PINECONES" VE ZNAKU :-D TAM BRAN ZMÍNIL I FLINTY A DALŠÍ KLANY A JEJICH VZTAH K ZIMOHRADU A JOJEN LIDDLOVI SLÍBIL, ŽE SE VLCI NA ZIMOHRAD VRÁTÍ....
    Až dočtu Tanec, podívám se na to (stejně mi Bouři sebrala maminka :))
    Flanker: jojo, uz si na to vzpominam, ma pravdu. A dokonce mam pocit, ze tam rikal neco podobneho jako ted Jon Snow...
  • upraveno 19. července 2011
    Zaujalo mě, jak tam dělá Jon Stannisovi vojenského stratéga a taktika. Vezmeme-li v úvahu, že je to štěně, tak si dost troufá. :-)
    hej. stále viac sa stavia na Stanisovu stranu, uvidime ako Stanis zareaguje. to bude rozhodujúce, či ho príjmem na milosť, alebo nie :)
    upraveno 19. července 2011
    Stannis si v mejch očích vede docela dobře. Jako krále ho nemusím milovat, ale můžu ho respektovat.
    u mňa je ten respekt na vážkach....
    upraveno 20. července 2011
    Uvidíme, jak to dotáhne na severu, zatim udělal už druhou věc dobrou, ač další podnik se jeví docela sebevražedně.
  • upraveno 20. července 2011
    ktorá je tá druhá dobrá? osídlenie daru divokými?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.