Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1272830323349

Komentáře

• upraveno 26. září 2011
    svoa00: Prečo by to malo mať zmysel? Niekedy veci nedávajú zmysel. Proste snažil sa 5 kníh niečo dosiahnúť, ale svet je krutý. Padol, česť jeho pamiatke :p.
  • upraveno 26. září 2011
    Zapper: Ano, v reálném světě by zemřel. Ale autor si pět knížek nepiplá postavu po dětských krůčcích, aby ji zabil dřív, než něco stihla udělat. Kdybys to posuzoval z pohledu reálného života, pak by Jon následoval Mormonta. Když to posuzuješ z knihy, byl by to dost nesmysl.
  • upraveno 26. září 2011
    Lomeril: Nehádam sa, máš pravdu. Ale bolo by to rozhodne zaujímavé.
  • upraveno 26. září 2011
    fuha, ďakujem za dôveru, keby som mal pravdu vždy, asi by som nevydržal ani sám so sebou :)
  • upraveno 26. září 2011
    sarven: Tak možná nemáš pravdu vždycky, ale v tomhle myslím, že máš :D

Martin píše fantasy knížky a ne novinovej článek. A přestala bych srovnávat jeho svět s tím skutečným, kde se zkrátka v 99 % neumírá kvůli jednomu fatálnímu rozhodnutí.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. září 2011
    Svoa00: Tak to já mu Oberyna ještě neodpustil když zabil Gregora doufal jsem že udělá ještě neco podstatnýho ale GRRM očividně potřeboval jen někoho kdo by udělal špinavou práci a pak čau už tě nepotřebujem.....
  • upraveno 26. září 2011
    Gregora doufal jsem že udělá ještě neco podstatnýho ale GRRM očividně potřeboval jen někoho kdo by udělal špinavou práci a pak čau už tě nepotřebujem.....
    Tak tím bych si nebyla tak jistá... :-)
    upraveno 26. září 2011
    Tak tím bych si nebyla tak jistá... :-)
    Já vím že je Gregor vzteklej uslintanej Zombie já to myslel tak že potřeboval Oberyna jen na to aby někdo poslal Gregora do hrobu a pak už mu byl k ničemu tak ho zase rychle vyhodil.
  • upraveno 26. září 2011
    Já myslela tu Oberynovu smrt. Byl to hybný moment pro události v Dorne.
    upraveno 26. září 2011
    No to ano to byl, ale stejně bych Oberyna radši viděl živího v posledním boji s Jinými.
  • upraveno 27. září 2011
    Oberyn by nejspíš řekl, ať Jiné vezmou Jiní...
  • upraveno 27. září 2011
    Zase možná, že kdyby viděl nějakou hezkou Jinou, tak by ji s Ellarií zbalil.
  • upraveno 1. října 2011
    Ups,teď jsem taky kouknul na ten zmiňovaný obrázek a přijde mi,že je vede žena.Tak bych to tipoval na Catelyn...Ovšem erb osahující srdíčka mě fakt dostal.Zajímalo by mě,co na to heraldika:)
  • upraveno 7. října 2011
    Tak jsem se pustil do amatérského překladu... zatím teda jen prolog a první kapitola... nějak to jde pomalu a kdyby se někdo našel, kdo by se přidal, případně poradil s překladem, klidně pište ;) pav.kra@seznam.cz
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. října 2011
    To už tu bylo. Přeloženo bylo necelých deset kapitol. Ale bohové něco takového neodpouští.
  • upraveno 7. října 2011
    hmmm... tak si procvičím angličtinu... a kde najdu překlad?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. října 2011
    Tady ho nenajdeš. Vydavatelství to zarazilo pro porušování zákona. Pokud nechceš způsobit problémy tomuto webu a jeho majiteli, tak v tom tady nepokračuj.
  • upraveno 7. října 2011
    Pochopil... budu si teda číst jen to svoje, holt by to pro takové jako já chtělo dát viditelné varování, abych někomu něco nezpůsobil (jak webu, tak majiteli, což by mě velmi mrzelo...), než jsem se dočetl k citacím zákona tak bylo pozdě a neznalost mě fakt neomlouvá...
  • upraveno 8. října 2011
    Mám prosbu- čtu si originál a zajímalo by mě, jaký je český ekvivalent pro WARG (Tolkienův VRK). Dire wolf je zlovlk (Canis dirus, pravlk). Trochu mě to mate v tom prologu. Díky!
    upraveno 8. října 2011
    Věnuje se tomu tohle vlákno fóra. Ale bacha, píše se tam bez omezení na spoilery. Myslím, že se tam dohodli na překladu Warg - Vlkodlak (nebo něco podobného)
  • upraveno 17. října 2011
    kedy bude hotovy suhrh tanca s drakmi?!?!
  • upraveno 17. října 2011
    ešte nie je ani hostina :)
  • upraveno 23. října 2011
    sanin: na wikipedii ale už je krátke zhrnutie deja.
    Ten souhrn Tance s draky v češtině jsem pro Wikipedii napsala já, ale Nevadu uklidňuju, že je označenej jako spoiler ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. října 2011
    Dík :o))
    upraveno 23. října 2011
    Mě by se líbilo, kdyby někdo vytvořil nějaký seznam, časové posloupnosti jednotlivých kapitol z Tance a Hostiny dohromady. Něco takového:
    - Prolog (tanec)
    - Tyrion I (t)
    - Prolog (hostina)
    - Daenerys I (t)
    - Prorok (h)
    - Jon I (t)
    - Bran I (t)
    - Kapitán stráží (h)
    - Tyrion II (t)
    ...
    upraveno 23. října 2011
    ANo něco takového by to chtělo ale seřadit celé dílo (samozřejmě až budou všechny díli) protože občas je v tom trochu zmatek.
    Hmm.. keď raz niekedy GRRM dopíše celú ságu, tak sa dám na čitanie chronologicky podľa časovej línie.
    upraveno 23. října 2011
    když se toho dopsání někdo z nás dožije :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.