@Everett_Young No, prostě máš jiný vkus, je mi to jasné. Přitom je to taková Arya (s touhy Sansy) o dvacet let později - akorát místo pomsty ji žene dál čest.
:D Hech... Pekne povedané
*** Jorah lezie na naervy pretože si mýli nadržanosť s poslušnosťou a loajalitou... A dosť často...
Moja najneobľúbenejšia postava... Mace Tyrell... Olenna by si zaslúžila ocenenie Nezaslepená matka roka.... Popri takej Cersei
Catelyn je hodná mamka, nic víc bych v tom neviděla, a že nemá ráda Jona? A kdo by na jejím místě měl? Výčet všeobecně oblíbených postav mi přijde dost nepřesný, protože z fanoušků Brana znám asi jenom sebe, Jon bohužel všeobecně oblíbená postava je a Arianna je kráva, kterou tu nemá rád snad nikdo (aspoň teda z výše zapojených). Já mám vždycky nějaké období, kdy se pro nějakou postavu nadchnu a hledám si její obrázky, pokouším se ji i někdy nakreslit, čtu si kapitoly s ní a tak. Takhle jsem třeba měla Fialku, Joraha, Margaery, Ohaře,... Ale ta hot 3, to jsou Sansa, Bran a Robb a asi i zůstanou. :-)
A čtvrté místo patří naší milé královně regentce Cersei (a to smrtelně vážně), protože i když je ...... (doplňte si charakteristiku sami, mě se to už posté nechce vypisovat), tak mi její jednání prostě přijde přirozeně pudově lidské (kromě teda milování s bratrem, to si opravdu přestavit neumím) a z nějakého neznámého důvodu ji prostě mám ráda. Tak a teď se jdu vyzpovídat a hurá na popraviště, protože 4 pozitivní řádky o Cersei, to je urážka počestného navštěvovatelstva fóra :-D
A čtvrté místo patří naší milé královně regentce Cersei (a to smrtelně vážně), protože i když je ...... (doplňte si charakteristiku sami, mě se to už posté nechce vypisovat), tak mi její jednání prostě přijde přirozeně pudově lidské (kromě teda milování s bratrem, to si opravdu přestavit neumím) a z nějakého neznámého důvodu ji prostě mám ráda. Tak a teď se jdu vyzpovídat a hurá na popraviště, protože 4 pozitivní řádky o Cersei, to je urážka počestného navštěvovatelstva fóra :-D
Nejdem ťa z ničoho viniť, mňa Cersei bavila a zdala sa mi celkom zaujímavá, ale jej konanie by som zas tak ľudské nenazval. Áno, beriem do úvahy, že bola paranoidná kvôli tej veštbe, ale stále mi jej konanie príde príliš... Neviem.... Nie zrovna ľudské.
@Dreamer Arianne je všeobecně oblíbená postava pro každého kdo má rád promiskuitní rozmazlené princezny se spasitelským komplexem.
Pokud tu chceš vytahovat "silné ženské charaktery" a feminismus, tak mě to říkat nemusíš, já je mám taky rád, ale Brienne mezi ně prostě nezapadá. Třeba Aša, to už je jiný případ.
Jo, ještě k té Cersei, to už tu nikdo nemá v paměti jistou věštbu, jak si nechala Cersei a její kamarádka věštit? Jak tý kamarádce bylo věštěno, že brzo umře, takže si nevezme Jaimeho? Že její smrt je ve stanu s ní? A že jí pak Cersei hodila do studny? Dávno předtím, než měla děti, takže o nějaký ochraně rodiny tu není řeč.
oung Cersei was so terrified by this prophecy that she murdered her close friend Melara Hetherspoon, who had been present, shortly afterward to prevent her from speaking of it.
@MissUtahraptor Je to přímo u toho proroctví (nevím na jaké straně je, ale Cersei tam říká něco v tom smyslu že ta její kamarádka o tom pořád chtěla někde vyprávět tak jí radši hodili do studny)
“I get three questions too,” her friend insisted. And when Cersei tugged upon her arm, she wriggled free and turned back to the crone. “Will I marry Jaime?” she blurted out. You stupid girl, the queen thought, angry even now. Jaime does not even know you are alive. Back then her brother lived only for swords and dogs and horses... and for her, his twin. “Not Jaime, nor any other man,” said Maggy. “Worms will have your maidenhead. Your death is here tonight, little one. Can you smell her breath? She is very close.”
She could still hear Melara Hetherspoon insisting that if they never spoke about the prophecies, they would not come true. She was not so silent in the well, though. She screamed and shouted.
Tak jsem si v sobotu udělal studijní výlet do Plzně do Pamely abych se poptal na to, co tak trápí Tyriona. Žádnou konkrétní a jasnou odpověď jsem nedostal, zato jsem se dozvěděl kam mám jít s podobnými otázkami já. Asi tamní děvčata nečtou "Ice a Fire"... :-? .
... P.S.: Daario má modrej vous, ne zelenej, neznalče :-)
Tuším, že v průběhu Tance ho měl i purpurový a ještě jiný, takže se třeba ve Vichrech dočkáme... :D
Ano, ten mládenec hraje všemi barvami. Aktuálně na jsem na straně 661 "Tance" a Daario si momentálně přebarvil vous "z fialové zpátky na modrou", přičemž knír má zlatý :wall::-D:-D
Dočteno - a musím říct, že jsem naprosto spokojen. Kapitoly ze Zálivu otrokářů a ze Zdi mne sice svojí bezvýchodností poněkud deprimovaly, ale nenašel jsem ani jedinou POV postavu, jejíž vyprávění by mne nebavilo. Teď holt musím zase léta čekat a trnout, jaké hrůzy autor připravil mým oblíbencům a pod jakou záminkou chystá návrat na výsluní pro Cersei, vládu na severu pro Boltony, nebo kterého mrtvého ksindla nechá oživit Quyburnem ;-)
Tak jsem to včera večer konečně dorazil, aby mě někteří nepomluvili..
Kniha by potřebovala celkově proškrtat, na takových cca 800 stran. Přičemž teď nemám na mysli obvyklou vatu v podobě detailních popisů oblečení a jídel, která už k Písni tak nějak patří. Přibylo plytkých, nikam nesměřujících pasáží - příkladem budiž poslední kapitola Daenerys, která kromě jejího rozumování, vzdychání a již poněkolikáté opakovaných flashbacků neobsahuje téměř nic.
Vyváženost kapitol je ještě slabší než v Hostině, u mě to držel hlavně Jon, Davos a Theon. Ke konci příjemně překvapil Barristan - dění v Mereenu si už žádalo pohled novýma očima jako královna draků jistého D.N. Palec nahoru za věrné podání pocitů stárnoucího muže. Inu, své k svému. Myslím ale, že Martin mohl zabojovat ještě trochu víc a zkusit celou Danyinu anabázi popsat očima Misandei - možná bychom se dozvěděli i něco víc, než jaký je kapitán Modrovous borec.
Tyrion zklamal. Podle očekávání, dodal bych. Skřet zkrátka musí být ve středu dění, jinak nemá co nabídnout. Zbylé POV neměly takové zastoupení, aby se to nějak zásadně promítlo na celkovém dojmu. Ten je zhruba na úrovni Hostiny, hlavně pak díky silné Zdi ;-) vyvažující (dle mého) plně nevyužitý potenciál v Esosu. Většina "zvratů" navíc působila až příliš účelově, včetně obou atentátů v závěru.
Komentáře
Jorah lezie na naervy pretože si mýli nadržanosť s poslušnosťou a loajalitou... A dosť často...
Moja najneobľúbenejšia postava... Mace Tyrell... Olenna by si zaslúžila ocenenie Nezaslepená matka roka.... Popri takej Cersei
na jejím místěměl?Výčet všeobecně oblíbených postav mi přijde dost nepřesný, protože z fanoušků Brana znám asi jenom sebe, Jon bohužel všeobecně oblíbená postava je a Arianna je kráva, kterou tu nemá rád snad nikdo (aspoň teda z výše zapojených).
Já mám vždycky nějaké období, kdy se pro nějakou postavu nadchnu a hledám si její obrázky, pokouším se ji i někdy nakreslit, čtu si kapitoly s ní a tak. Takhle jsem třeba měla Fialku, Joraha, Margaery, Ohaře,... Ale ta hot 3, to jsou Sansa, Bran a Robb a asi i zůstanou. :-)
A čtvrté místo patří naší milé královně regentce Cersei (a to smrtelně vážně), protože i když je ...... (doplňte si charakteristiku sami, mě se to už posté nechce vypisovat), tak mi její jednání prostě přijde přirozeně pudově lidské (kromě teda milování s bratrem, to si opravdu přestavit neumím) a z nějakého neznámého důvodu ji prostě mám ráda.
Tak a teď se jdu vyzpovídat a hurá na popraviště, protože 4 pozitivní řádky o Cersei, to je urážka počestného navštěvovatelstva fóra :-D
Pokud tu chceš vytahovat "silné ženské charaktery" a feminismus, tak mě to říkat nemusíš, já je mám taky rád, ale Brienne mezi ně prostě nezapadá. Třeba Aša, to už je jiný případ.
Jdu proti proudu a hrdě se hlásím ke svým sympatiím k Arianně. Ale já mám ráda i Ashu.
You stupid girl, the queen thought, angry even now. Jaime does not even know you are alive. Back then her brother lived only for swords and dogs and horses... and for her, his twin.
“Not Jaime, nor any other man,” said Maggy. “Worms will have your maidenhead. Your death is here tonight, little one. Can you smell her breath? She is very close.”
She could still hear Melara Hetherspoon insisting that if they never spoke about the prophecies, they would not come true. She was not so silent in the well, though. She screamed and shouted.
Kniha by potřebovala celkově proškrtat, na takových cca 800 stran. Přičemž teď nemám na mysli obvyklou vatu v podobě detailních popisů oblečení a jídel, která už k Písni tak nějak patří. Přibylo plytkých, nikam nesměřujících pasáží - příkladem budiž poslední kapitola Daenerys, která kromě jejího rozumování, vzdychání a již poněkolikáté opakovaných flashbacků neobsahuje téměř nic.
Vyváženost kapitol je ještě slabší než v Hostině, u mě to držel hlavně Jon, Davos a Theon. Ke konci příjemně překvapil Barristan - dění v Mereenu si už žádalo pohled novýma očima jako královna draků jistého D.N. Palec nahoru za věrné podání pocitů stárnoucího muže. Inu, své k svému. Myslím ale, že Martin mohl zabojovat ještě trochu víc a zkusit celou Danyinu anabázi popsat očima Misandei - možná bychom se dozvěděli i něco víc, než jaký je kapitán Modrovous borec.
Tyrion zklamal. Podle očekávání, dodal bych. Skřet zkrátka musí být ve středu dění, jinak nemá co nabídnout. Zbylé POV neměly takové zastoupení, aby se to nějak zásadně promítlo na celkovém dojmu. Ten je zhruba na úrovni Hostiny, hlavně pak díky silné Zdi ;-) vyvažující (dle mého) plně nevyužitý potenciál v Esosu. Většina "zvratů" navíc působila až příliš účelově, včetně obou atentátů v závěru.