třeba vojáky, seržanty, nějaké kováře, obchodníky pořád považuji za prostý lid ale určitě jsou dost význační aby seděli nad solí blíž ke stolu kde je šlechta
je dobre to ponechať, je to súčasť atmosféry ako ser, a zároveň to učí historickému pojmu. ak by to martin chcel napísať jasnejšie, tak to tiež popíše. som rád že to ponechala
Hugo award for Best Novel (or the Big One, as they like to call it), in which A Dance with Dragons was nominated, went to Jo Walton’s Among Others, whose first words when accepting the award were: “George, I’m so sorry!”
Tu aplikaci jsem si včera stáhla, ale ještě jsem to (zdaleka) nestačila pročíst. Nicméně je to zajímavé... napsali to Elio a Linda z westeros.org, tak nevím, jestli to je jejich interpretace věcí, nebo jestli to mají posvěcené od GRRM. Třeba ta informace - jak někdo píše na tom fóru -, že Robert se ucházel o Lyannu přes Eddarda mě překvapila. Myslela jsem, že to inicioval Rickard.
Ale v postavách chybí ser Arthur Dayne, to mě fakt namíchli :evil: , zvlášť když vidím, že je tam každá bezvýznamná pradlena, co se v knížkách mihla na jednom řádku. :-k
@Nevada Budu doufat, že je to opravdu jenom interpretace. Vyplývalo by z toho, že oživení Jona z mrtvých se skutečně stane :-x Že Robb skutečně Jona legitimizoval (pff, leda proto, aby byl v dědicích Zimohradu ještě větší bordel, další mínus pro Robba) :roll: Že z Rickona nejspíš bude kanibal, jak se někteří těší :hand:
@Branislav_Gepeto U mě je podezřelá číslo jedna sice Olenna, jak vyplynulo z knížky, ale pořád se nemůžu zbavit myšlenky, že ho otrávili Dornové. Ať už Oberyn osobně nebo někdo z jeho doprovodu.
V té aplikaci jsou i očividné nesrovnalosti, například u Jona je napsáno, že Melisandra v ohni místo Stannise viděla "sníh", kdežto v Tanci říká, že místo Azora Ahaie jí R'hllor ukazuje "Sněha" s velkým s. Jon tam má vyplněné "place of death", ale nechce se mi věřit, že takovou věc by GRRM prozradil/potvrdil v nějaké aplikaci pro iPod...
@Branislav_Gepeto U mě je podezřelá číslo jedna sice Olenna, jak vyplynulo z knížky, ale pořád se nemůžu zbavit myšlenky, že ho otrávili Dornové. Ať už Oberyn osobně nebo někdo z jeho doprovodu.
Žeby konšpirácia Dorana/Oberyna siahala až tak ďaleko, že otrávili Joffreyho, teda sa tým zbavili leva, spôsobili bolesť levici nad stratou malého dieťaťa, pomstili sa Cleganovi, ak Oberyn rátal so svojou smrťou odsúdili iného leva a možno dúfali, že tým zničia aj ružu? Prečo nie, výsledky tu sú.
Dodatek k mému předchozímu postu: S jednou výjimkou, že Robb Jona legitimizoval jsem doteď považovala za fakt. Nevím proč jsou kolem toho spekulace.
Príbehový dôvod - možno bol moc hrdý, aby pravdu uznal matke, ale napokon prišiel k rozumu a napísal niekoho iného miesto brata Nočnej hliadky (bordel v Nočnej hliadke, bordel na Zimohrade, bordel everywhere).
Knižný dôvod - prekvapenie, ktoré môže zamiešať karty
Ale tiež by som bol asi radšej, keby tam bol prosto napísaný Jon, aspoň by sa tie karty toľko nemiešali
@Branislav_Gepeto Kdyby Jon nakonec změnil názor a chtěl Zimohrad, tak by mu ta Robbova vůle pomohla spíš než jakémukoliv seveřanskému lordovi, takže bordel by to mohlo způsobit. Osobně se mi ta představa ale vůbec nelíbí a nevím, co tu Martin zamýšlí právě kromě dalšího bordelu. Ať už by se na sever vrátil jakýkoliv z Jonových sourozenců (mno, spíš bratranců a sestřenic), tak (a je to hnusná představa) Robbovu vůli může hodit do krbu a říct, že Robb byl stejně rebel a zrádce.
Ahoj, proč jsem se vlastně přidal sem na forum... - Teď čtu Tanec a nejsem ještě ani ve čtvrtině. Nejoblíbenější postava je pro mě Bran, už od Hry a trochu mě zarazilo že Branovy kapitoly končí hodně brzy s tím, že došel k Zelenověštci, který mu řekl že nebude chodit ale bude lítat... Dobrý! nechci hledat dopředu v knížce nějak víc, abych si nespoiloval, ale to už v tanci pak dál Brandon není??? Nebo se tam pak změnil název POV postavy? A jak je to sakra s tím lítáním? že by nakonec bran lítal na drakovi? prosím vás chci odpovědi ale ve skutečnosti je nechci, tak mi napište, jestli se v knížce dozvím víc nebo jaký máte na Brana teorie! Díkys!
1. Máme tu aj tému na teórie, no tie by som t odporúčal prečítať až po dočítaní Tanca: Sú tam aj zaujímavé teórie, že Euron nie je Euron, ale Pyat Pree, ktorý sa za Eurona vydáva (toto SPOIL snáď nie je keď sa to týka Hostiny). Odporúčam :)
2. Bran by tam mal mať ešte jednu - o tom, ako sa učí u zelenoveštca. Končí takým zvláštnym snom. Viac si prečítaš neskôr. Ale je pravda, že Bran mal v Tanci len tri kapitoly, zrejme GRRM chcel priestor využiť inak.
3. Ak teda chceš vedieť o tom lietaní: Ešte sa to presne nevie, ale napríklad Zelenoveštec učí Brana
Ale ty havrani jsou přeci "jenom havrani" :D V tom musí být víc... Podle mě jestli jsou tři draci, musí být i tři jezdci k jejich ovládání... jinak ty teorie jsou zajímavé, ale donutil jsem se přestat je číst! Napřed dočtu Tanec a pak se zapojím do zdejšího života na fóru! :)
off-topic - kámoš čte aSoIaF, tak trochu na základě mých věčných a nekončících doporučení - docela se do toho zažral a tak mi občas dává info, když se stane něco, co nečekal... (a že je toho v Písni málo) :-D no, než začal číst Bouři, tak jsem se trochu prokecl: "že tam bude taková pecka, až se z toho p..." - dnes mi volal, uplně šokovanej, že už došel k tomu hlavnímu zvratu a že to vůbec nepobírá - že se Sansa má vdát za Tyriona :-DDD (sorry za off-topic, ale musel jsem se podělit)
a asi tak nějak pochopil, že to nebude ten hlavní zvrat, ptž jsem se neudžel a vyprsknul jsem smíchy... ;)
Komentáře
Tu Jo Walton si musím někdy přečíst, když sbírá ty ceny...
Stuff That's Confirmed/Hinted at in aWoIaF App
Třeba ta informace - jak někdo píše na tom fóru -, že Robert se ucházel o Lyannu přes Eddarda mě překvapila. Myslela jsem, že to inicioval Rickard.
Ale v postavách chybí ser Arthur Dayne, to mě fakt namíchli :evil: , zvlášť když vidím, že je tam každá bezvýznamná pradlena, co se v knížkách mihla na jednom řádku. :-k
Inak Nevada díky, zaujímavý materiál.
U mě je podezřelá číslo jedna sice Olenna, jak vyplynulo z knížky, ale pořád se nemůžu zbavit myšlenky, že ho otrávili Dornové. Ať už Oberyn osobně nebo někdo z jeho doprovodu.
@svoa00
Jsem na tom dost podobně...
Jon tam má vyplněné "place of death", ale nechce se mi věřit, že takovou věc by GRRM prozradil/potvrdil v nějaké aplikaci pro iPod...
Knižný dôvod - prekvapenie, ktoré môže zamiešať karty
Ale tiež by som bol asi radšej, keby tam bol prosto napísaný Jon, aspoň by sa tie karty toľko nemiešali
Dobrý! nechci hledat dopředu v knížce nějak víc, abych si nespoiloval, ale to už v tanci pak dál Brandon není??? Nebo se tam pak změnil název POV postavy? A jak je to sakra s tím lítáním? že by nakonec bran lítal na drakovi? prosím vás chci odpovědi ale ve skutečnosti je nechci, tak mi napište, jestli se v knížce dozvím víc nebo jaký máte na Brana teorie! Díkys!
2. Bran by tam mal mať ešte jednu - o tom, ako sa učí u zelenoveštca. Končí takým zvláštnym snom. Viac si prečítaš neskôr. Ale je pravda, že Bran mal v Tanci len tri kapitoly, zrejme GRRM chcel priestor využiť inak.
3. Ak teda chceš vedieť o tom lietaní:
Ešte sa to presne nevie, ale napríklad Zelenoveštec učí Brana
no, než začal číst Bouři, tak jsem se trochu prokecl: "že tam bude taková pecka, až se z toho p..." - dnes mi volal, uplně šokovanej, že už došel k tomu hlavnímu zvratu a že to vůbec nepobírá - že se Sansa má vdát za Tyriona
:-DDD
(sorry za off-topic, ale musel jsem se podělit)
a asi tak nějak pochopil, že to nebude ten hlavní zvrat, ptž jsem se neudžel a vyprsknul jsem smíchy... ;)