No ale kdybys měl opravdu velký hlad...? :-)) A nezapomínej, že pomsta chutná nejlépe studená. ;-)
Ono vieš, Manderly má veľký apetít, takže mu nevadilo jesť ľudí... Keby ich jedol len tak, možno by sa mu to trocha hnusilo.. Lenže on jedol bastardov, čo mu zabili syna.. :) Bolo v tom koláči korenie, ktoré cítil len on
Inač tak ma napadlo v kapitole Dany jej ta s tou maskou povedala %ze pridu krakatice a temny plamen(Vicarion a Morroquo) Lev a ptak noh(Tyrion a ???) syn slunce a loutkovy drak(Martel a... Aegon?) a nikomu nema veriŤ ALe to nema zmysel.. lebo je to napisane ako skupiny tak potom pride dalši dorne alebo Čo?a aegon len loutkovy...
Nu, loutkový buď znamená, že teória o tom, že Illyrio je jeho otec je pravdivá a je nastrčený, alebo že v skutočnosti je obládaný ako bábka ľuďmi v pozadí, resp. Varysom a Illyriom. Ale prakticky je to drak, takže toť k nemu.
Syn slnka je predpokladám Quentyn. Krakatica a temný plameň Victarion a jeho rudák.
v životě jsem neslyšela od ní žáden zpěv a ne nedávejte mi odkazy - nebudu to poslouchat :-)) ale na druhou stranu jsem viděla hezký kreslený vtip, jak se oblíká....to se pomaže lepidlem a pak se válí po zemi v notně zabordeleném dětském pokoji :-D Takové živé katamari :-p
A Quaithe niekde u seba doma v celebrityhouse ,,Kruci! Měla jsem říct medvěd písto griffina... Seru na kariéru vědmy, radši budu zase nevěstka"
"... Seru na kariéru vědmy, radši budu zase zpěvačka." :D
Har! :D Ba, Lady Gaga by bola úžasná Quaithe.... A na konci Sna na počesť Daenerys dokonca zaspieva pesničku Judas The Stranger :D
Na jednej súťaži s cenami s z nej robili srandu, že potreboval akože lady Gagu obliecť a skúšala si tam rôzne kostými a tak to tam menili a ten producent furt ,,No.. no... Oh, God, no.." a raz tam na sebe mal aj rytiersku zbroj a to bolo asi najvtipnejšie :D
Jarla: Nu, ja som tým oblkopený buď od sestier alebo to dávajú v telke, keď sestry kukajú a tak je ťažké nejakú od nej nepočuť... Tá najrúhavejšia z nich Judas má akurát zaujímavú melódiu... A ešte tá začiatočná melódia z jednej jej pesničky (neviem ako sa volá, v refréne spieva Stop callin', stop callin') je zaujímavá, inak IMHO nič špeciálne...
Prosím vás, víte někdo co v Tanci znamená "nad solí"? Pochopila jsem, že to má být místo vyhrazené těm urozenějším, ale co tím chtěl autor/překladatelka vlastně říct? Takový výraz si předtím z Písně nepamatuju.
Dokonce i rytíři a lordi nad solí si užívali méně prostoru než obvykle.
... tím spíš, že viděli, jak si lordi a rytíři nahoře nad solí dávají šunku.
Ja som to pochopil tak, že soľ je drahá a že ju tam maj len lordi :D Prípadne, že tým chcel/a vyjadriť, že ich stôl sa nachádza nad stolom so soľou... Ale tiež mi to prišlo divné ./
Mám to, no, po nglicky je to tiž above the salt takže tento plán zlyhal.. :/ Vážne netuším, čo to znamená...
Supper was pease porridge and yesterday’s bread, and that caused muttering amongst the common men as well; above the salt, the lords and knights were seen to be eating ham.
Na ostrovech mají solné ženy - otrokyně,, tak kapitola je vyprávěná z pohledu chápaní Theona a ten chápe svět z pohledů železných ostrovů a ti co jsou nad solí jsou asi víc než chátra
Ja som to pochopil tak, že soľ je drahá a že ju tam maj len lordi :D Prípadne, že tým chcel/a vyjadriť, že ich stôl sa nachádza nad stolom so soľou... Ale tiež mi to prišlo divné ./
no v zemi kde je všude kolem slané moře sůl asi moc drahá nebude ;) Lorde Gepeto z Kalamáře
no v zemi kde je všude kolem slané moře sůl asi moc drahá nebude ;) Lorde Gepeto z Kalamáře
V zemi, kde je soľ taká lacná, že sa pchá do huby popraveným :D Nu, keď som to písal, vedel som, aké je to blbé, ale tak nu...
Na ostrovech mají solné ženy - otrokyně,, tak kapitola je vyprávěná z pohledu chápaní Theona a ten chápe svět z pohledů železných ostrovů a ti co jsou nad solí jsou asi víc než chátra
Nu, tomu by som moc nedával, sem-tam je tam hodená nejaká ostrovanská terminológia, ale je jasne vidieť odlišnosť zmýšľania Aši a heona, ktorý má menej ostrovanské zmýšľanie. Ja tomuto moc neverím...
Je to stredoveke vyjadrenie prislusnosti k istej triede. Sol vtedy byvala na stoloch v strede. Pod nou sedel plebs a nad nou high society. Takze GRRM si v tomto pripade vzal idiom z historie, nema to absolutne nic docinenia s Piesnou.
Komentáře
A nezapomínej, že pomsta chutná nejlépe studená. ;-)
To jsi řekl hezky - cítil koření odplaty.
No nic, jdu si dát karbanátek. :-p
ALe to nema zmysel.. lebo je to napisane ako skupiny tak potom pride dalši dorne alebo Čo?a aegon len loutkovy...
Syn slnka je predpokladám Quentyn. Krakatica a temný plameň Victarion a jeho rudák.
Lev je Tyrion. Jedna z klisnien mohla byť Xaro :D
A Pták noh mohol byť Gryff :D že príde s ním..
JudasThe Stranger :DNa jednej súťaži s cenami s z nej robili srandu, že potreboval akože lady Gagu obliecť a skúšala si tam rôzne kostými a tak to tam menili a ten producent furt ,,No.. no... Oh, God, no.." a raz tam na sebe mal aj rytiersku zbroj a to bolo asi najvtipnejšie :D
Jarla: Nu, ja som tým oblkopený buď od sestier alebo to dávajú v telke, keď sestry kukajú a tak je ťažké nejakú od nej nepočuť... Tá najrúhavejšia z nich Judas má akurát zaujímavú melódiu... A ešte tá začiatočná melódia z jednej jej pesničky (neviem ako sa volá, v refréne spieva Stop callin', stop callin') je zaujímavá, inak IMHO nič špeciálne...
EDIT: Teda viem, že v Theonovej, ale ktorá presne?