svoa00: Prečo by to malo mať zmysel? Niekedy veci nedávajú zmysel. Proste snažil sa 5 kníh niečo dosiahnúť, ale svet je krutý. Padol, česť jeho pamiatke :p.
Zapper: Ano, v reálném světě by zemřel. Ale autor si pět knížek nepiplá postavu po dětských krůčcích, aby ji zabil dřív, než něco stihla udělat. Kdybys to posuzoval z pohledu reálného života, pak by Jon následoval Mormonta. Když to posuzuješ z knihy, byl by to dost nesmysl.
sarven: Tak možná nemáš pravdu vždycky, ale v tomhle myslím, že máš :D
Martin píše fantasy knížky a ne novinovej článek. A přestala bych srovnávat jeho svět s tím skutečným, kde se zkrátka v 99 % neumírá kvůli jednomu fatálnímu rozhodnutí.
Svoa00: Tak to já mu Oberyna ještě neodpustil když zabil Gregora doufal jsem že udělá ještě neco podstatnýho ale GRRM očividně potřeboval jen někoho kdo by udělal špinavou práci a pak čau už tě nepotřebujem.....
Gregora doufal jsem že udělá ještě neco podstatnýho ale GRRM očividně potřeboval jen někoho kdo by udělal špinavou práci a pak čau už tě nepotřebujem.....
Já vím že je Gregor vzteklej uslintanej Zombie já to myslel tak že potřeboval Oberyna jen na to aby někdo poslal Gregora do hrobu a pak už mu byl k ničemu tak ho zase rychle vyhodil.
Ups,teď jsem taky kouknul na ten zmiňovaný obrázek a přijde mi,že je vede žena.Tak bych to tipoval na Catelyn...Ovšem erb osahující srdíčka mě fakt dostal.Zajímalo by mě,co na to heraldika:)
Tak jsem se pustil do amatérského překladu... zatím teda jen prolog a první kapitola... nějak to jde pomalu a kdyby se někdo našel, kdo by se přidal, případně poradil s překladem, klidně pište ;) pav.kra@seznam.cz
Tady ho nenajdeš. Vydavatelství to zarazilo pro porušování zákona. Pokud nechceš způsobit problémy tomuto webu a jeho majiteli, tak v tom tady nepokračuj.
Pochopil... budu si teda číst jen to svoje, holt by to pro takové jako já chtělo dát viditelné varování, abych někomu něco nezpůsobil (jak webu, tak majiteli, což by mě velmi mrzelo...), než jsem se dočetl k citacím zákona tak bylo pozdě a neznalost mě fakt neomlouvá...
Mám prosbu- čtu si originál a zajímalo by mě, jaký je český ekvivalent pro WARG (Tolkienův VRK). Dire wolf je zlovlk (Canis dirus, pravlk). Trochu mě to mate v tom prologu. Díky!
Věnuje se tomu tohle vlákno fóra. Ale bacha, píše se tam bez omezení na spoilery. Myslím, že se tam dohodli na překladu Warg - Vlkodlak (nebo něco podobného)
Mě by se líbilo, kdyby někdo vytvořil nějaký seznam, časové posloupnosti jednotlivých kapitol z Tance a Hostiny dohromady. Něco takového: - Prolog (tanec) - Tyrion I (t) - Prolog (hostina) - Daenerys I (t) - Prorok (h) - Jon I (t) - Bran I (t) - Kapitán stráží (h) - Tyrion II (t) ...
Komentáře
Martin píše fantasy knížky a ne novinovej článek. A přestala bych srovnávat jeho svět s tím skutečným, kde se zkrátka v 99 % neumírá kvůli jednomu fatálnímu rozhodnutí.
- Prolog (tanec)
- Tyrion I (t)
- Prolog (hostina)
- Daenerys I (t)
- Prorok (h)
- Jon I (t)
- Bran I (t)
- Kapitán stráží (h)
- Tyrion II (t)
...
Pak je třeba hezký graf http://www.flickr.com/photos/tsira/6040273782/sizes/l/in/photostream/
ke stažení ve větším snad na http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/31411-global-timeline/page__st__40