Výslovnost jmen
Zajímalo by mě, jak vyslovujete různá jména a názvy z Písně. Mám pocit, že to nikde nebylo osvětleno; a jestli se k tomu někdy vyjádřil Martin, pak o tom nevím (což ovšem nemusí nic znamenat, já nevím nic). :)
Takže Cersei číst jako [Cersej], [Sersej], [Sirsej] nebo dokonce [Kersej]?
A co Daenerys? Může to být [Dénerys], podle latinské výslovnosti, anebo [Dajnerys], případně [Da´enerys], dvě hlásky namísto dvojhlásky.
Dále Brienne, je to [Briéne], nebo [Brién]?
[Jon], anebo [Džon]?
[Tivin], či [Tajvin]?
A nejistota zůstává i u dalších jmen. Panuje příliš mnoho falešných dohadů. :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
mno ale tohle je docel standartni internetovy kraceni... u misto you.. se pise da se rict uz standartne... s tim R je to to lepsi, to moc lidi nepouziva a 2ku tak prumerne...ale tyhle internetovy zkratky jsou docela v pohode, kdyz u zni jako you tka proc to nepouzit ze? .) hodne se to hodi nekde kde mas omezeny pocty znaku na psani .. napr twitter..
Těch pár sekund, které ti diakritika zabere, možná i dopomůže tomu, že nebudeš dělat mraky hrubek a překlepů.;-)
mozna veta: Ta cokolada je horka.... muze delat neplechu, protoze muze bejt hořká nebo i horká , ale kdyz na nakou takovou vetu/slovo narazim, tak tam ten hacek udelam, jinak to postrada smysl naprosto...
flanker.27 má body za "vůl je kůl" :-D