Centurion mě velmi zklamal. Alespoň že nemá nálepku historický. U mě patří do sbírky těch pitomých filmů, kde si člověk rve vlasy a potřebuje dávku alkoholu, aby se alespoň trošku bavil. :-)
Tarantinovi a a Rodrigezovi filmy jsou sileny :) proto se na ne naky nemuzou divat normalni lidi ... protoze to nepochopej, vetsina jsou to pocty Bckum a filmy ve stylu staryho hollywoodu
myslel jsem si, že jsem hodně línej člověk, ale jak je vidět jsou i o dost línější (cr8g). Být línej napsat jen o jedno písmenko na víc (pro větší srozumitelnost slova) je i na mě vyšší liga. :D
Mám rád od Tarantina Pulp fiction. Moje nejoblíbenější "komedie" plná skvělých hlášek. Některé jeho další filmy považuji za docela zábavné Kill Bill 1, Gauneři, Sin City. Natočil však taky hovadiny a nudné blbosti typu Čtyři pokoje, Kill Bill 2, Auto zabiják....
Jak říká můj kamarád a já s ním souhlasím: "Tarantino si měl po svých prvních dvou filmech, které mu vydobyli slávu, sbalit svoje fidlátka a odtáhnout někam do tramtárie. Vrátit se až na sklonku svého života, aby natočil svůj poslední majstrštik a vesele chcípnout."
Já Tarantina i Rodrigueze žeru, nedám na ně dopustit a budu za ně bojovat až do skonání světa:)! U jejich filmů se po celou dobu směju, šklebím či nevěřícně zírám - o jakých jiných filmech se to dá říci. A co jste ještě nezmiňovali je ultraptákovina Od soumraku do úsvitu, která je jedním z nejvtipnějších filmů všech dob.
Tu jsem nějakým zázrakem přežil, pořád jsem se snažil pochopit, co kdo na těch dvou magorech obdivuje. Nedopátral jsem se a v zájmu svého zdraví, vkusu a neopruzené zadnice již další pokusy nečiním.
Tarantino, Rodriguez na můj vkus moc oslavují násilí. Ale neviděla jsem všechno, Pulp Fiction nebyl špatný, ale nenalákal mě na Kill Bill. Od soumraku do úsvitu jsem viděla kdysi v TV (díky tomu jsem schopna přeložit a rozlišit dusk a down :-)), ale Grindhouse je mi ukradený. Inglorious basterds nebyl špatný, ale taky trošku přitažený za vlasy. Klidně ať si dávají pocty béčkovým filmům, já radši ty áčkové. :-)
Jediný Tarantinovy filmy, který mě tak úplně nevzaly byly Jackie Brownová a již zmíněný Auto zabiják (na tom jsem byl v kině a regulerně jsem usnul), Čtyři pokoje dost pokulhávají, protože každou povídku režíroval někdo jinej. Ale zbytek je kult. Momentálně točí QT remake Djanga, takže myslim že následovníci kultu se mají na co těšit. http://www.csfd.cz/film/294824-django-unchained/
Já se musím přiznat, že Tarantino mě docela baví. Možná oslavuje násilí, ale jestli někdo nevidí tu nadsázku, tak to úpřímně řečeno není Tarantinův problém. Epic fail je u mě Auto zabiják i Jackie Brownová, protože obojí je nuda. Kill Bill měl být IMHO jenom jeden film, protože u obou částí jsou místa, který možná vyloženě nenudili, ale šlo je v pohodě oželet.
flanker.27: Ty bys mi přál nakládačku? To snad ne :) Já přece vím, že násilí ve skutečným světě není kůl. Tarantino si ale aspoň na rozdíl od jiných režisérů násilných filmů nehraje na realismus.
A sakra, flankerův komentář jsem si přečetla až po napsání toho svého, to jsem si asi zadělala na malér, ještěže nezná moji adresu :). Ale Tarantino nepropaguje násilí, naopak ho tak strašně přehání, aby snad ani nikoho nenapadlo, že to je v pohodě a měl by to taky zkusit...
Já prostě nemám ráda takovýto moralistický zakazování veškerého jakéhokoli násilí ve filmech - mučení lidí není dobrý, ale tohle je fakt tak strašně nadsazený a přehnaný, že to snad nikdo nemůže vzít vážně. Stejně jako odsuzování Toma a Jerryho - já na tomhle seriálu vyrostla a nikdy jsem nikoho nesejmula žehličkou v borůvkovém koláči. Stejně tak nikdy nebudu zabíjet lidi ve svém kaskadérském autě...
Komentáře
Inglorious basterds nebyl špatný, ale taky trošku přitažený za vlasy.
Klidně ať si dávají pocty béčkovým filmům, já radši ty áčkové. :-)
http://www.csfd.cz/film/294824-django-unchained/
Ale Tarantino nepropaguje násilí, naopak ho tak strašně přehání, aby snad ani nikoho nenapadlo, že to je v pohodě a měl by to taky zkusit...