Nefňukejte, lidi. I když jsem si taky nepředstavovala, že by Stannis vypadal tak dobře :D Renly najednou vypadá daleko víc jako Robert... fajn. Melisandra působí trochu moc sympaticky, ale ještě uvidíme. Margery vypadá dobře, jenom doufám, že se k tomu přidanýmu věku bude i adekvátně chovat. Vybraná hudba je zvláštní, málem by mě rozbrečeli.
Já nefňukam, mě tohle rozhodně netrápí. Stejně jako u první série, lepší když si u postav najdou specifické prvky, které těm hercům sedí, než když je budou neobratně pasovat do knižní předlohy.
Já jsem zarostlým Renlym nadšena (asi dlouho neviděl Lorase) - už začínám Brienne i trochu chápat. Natalie Dormer je fajn, akorát si budu muset na ni zvyknout (sedí mi spíš na mrchy). Bohužel Loras je furt stejnej tragéd :)))
Krisa: To proto, ze je to 17-ti leta holka a v knize je ve stinu sve babicky. Jen pockej, ze holka odroste a babicka ji preda intrikarsky zezlo:) Oni se ti Tyrelove nezdaj:)
Aqwarty: Přesto je to jeden z mých oblíbených rodů. Respektive nikdo z nich není psychopat ani řezník. A ani incest nemusej, sorry Jaime, to jsou body hned dole :D
BTW Viděli jsme v jednom záběru Catelyn a Lorase, takže do určitý doby bude Catelynina část (nejspíš) stejná jako v knížce. Jestli se bude dál vyvíjet stejně, toťotázka.
Překvapilo mě, že si psala, že Tyrelové nemají rádi incest - vždyť přece ve 4. knize Cersei přišla na to, že to tak úplně není... Nebo se pletu? Já už si nic nepamatuju, asi stárnu :)
Krisa: Cersei toho nakecá... Vybavuju si, že něco takovýho je tam zmíněný, ale hodně Cerseiných kapitol bylo jenom o tom, jak na Tyrelku naházet špínu. I když ruku do ohně bych za to nakonec taky nedala. Zdá se, že incest je Martinovo nejoblíbenější téma :D
Hmm, pochvala za Dračí kámen. Ani na ty chrliče nezapomněli :) Stannis je pro mě z těch pár záběrů velké zklamání. Naopak Renly a Margaery naopak zabodovali. A vlastně i Loras, konečně vypadá trochu k světu. Melisandra se taky jeví jako velmi dobře obsazená. A na závěr: vivat Arya!;)
Bylo příjemné slyšet opět velice výrazný hlas Maisie Williams. Jinak Renly velice příjemná změna ale chudák Stannis.... ten kdyby to viděl tak by je všechny pobil Světlonošem.
Komentáře
sarven - to že tam je už Jon a Sam je jasný, něco určo natočili v Belfastu, na Islandu budou točit až ty severnější scény.
Stannis je pro mě z těch pár záběrů velké zklamání. Naopak Renly a Margaery naopak zabodovali. A vlastně i Loras, konečně vypadá trochu k světu. Melisandra se taky jeví jako velmi dobře obsazená.
A na závěr: vivat Arya! ;)
Tu herečku mám ráda, takže jsem tipovala, že na Mel se hodí. A vypadá fakt skvěle:)
0:14 - Stannis
0:15 - Melisandre
0:58 - Catelyn & Ser Loras
1:17 - Margery & Renly
1:20 - Theon & Drowned God Priest
1:46 - Renly with Brienne
1:49 - Davos