Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1101113151667

Komentáře

• upraveno 7. prosince 2011
    Já si tu scénu představuju jak z Princezny nevěsty za použití mojí oblíbený hlášky. Cersei Aryu nepozná a ta řekne: "Dobrý den. Moje jméno je Arya Stark. Zabila jste mi otce. Připravte se zemřít." :D
    Ještě k těm Dornům: jestli jsem to správně pochopila, tak se jim z toho faux pas s Myrcellou podařilo celkem elegantně vybruslit tím, že to hodili na Temnohvězdu (?) a poslali na něho Swanna s Obarou.
    Přiznám se, že než mi ten překlep došel, přemýšlel jsem, co má společného Hora s rukama děcek a napadaly mě dost zvláštní myšlenky.

Přemýšleli jste někdy nad tím, že řetěz pobočníka se dá přeneseně chápat jako "Tyrionovy ruce" (protože jej nechal vyrobit), a tak se proroctví naplním, ať už jeho pomocí Cersei uškrtí kdokoliv?

Až Arya půjde přiskřípnout královničce průdušky, doufám, že nebude mít na hlavě natažený Skřetů obličej. To by bylo dost bizarní. Měl bych z toho nedobré spaní.
  • upraveno 8. prosince 2011
    Královny jsou v literatuře a filmu vykreslovány jako neschopné, což mě jako zástupkyní tohoto pohlaví mrzí. Alžběta I. je tak jediná, která má kredit jako poctivá vladařka, co nevládne jenom naoko za pomocí silného manžela nebo poradce.

Cersei by se měla splnit její noční můra o Valonquarovi. Stačí že její strýc zemřel jako v hororu rukami děcek. :-)
  • upraveno 8. prosince 2011
    :-) překlep jsem opravila.

Hm, to je zajímavá úvaha, akorát by to znamenalo, že ten retěz musí mít Cersei na krku nebo vrah ho musí mít, tj. jeden z nich se stane pobočníkem. Arya mi připadá na škrcení moc drobná, leda by ji dostala ve spánku.
    Taky doufám, že nikdo nebude nosit Tyrionův obličej, i když u Martina je možné všechno. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. prosince 2011
    Víte že když chytíte Leprikona (irský skřítek) přinese vám to štěstí? Jorah Mormont jednoho chytil :)
  • upraveno 10. prosince 2011
    A od té doby se mu daří všechno na co sáhne...
    upraveno 11. prosince 2011
    :)
  • upraveno 12. prosince 2011
    Ahoj, tak už jsem také v čekárně na další díl. Za poslední tři měsíce jsem se pročetl celou ságou až do konce Tance a teď nezbývá než si čekání zpříjemnit spekulacemi :)

Zajímaly by mě názory na to, kdo je sakra Ser Robert Strong - Cersein šampion v souboji. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se takhle díky Qyburnovi vrátil do hry Hora. - pokud už to tady někdo zmínil, tak se omlouvám, časem si tohle vlákno celé pročtu :)
  • upraveno 12. prosince 2011
    Rachmael: Že je to Hora je velice pravděpodobné...
  • upraveno 14. prosince 2011
    Jen tak mimochodem, na konci poslední Baristanovy kapitoly začínají yunkajští metat na Meeren lidská těla...myslíte, že to byli ti, co zemřeli na "pale mare" (aby se roznesla po městě) nebo těla rukojmích? A bude mezi nimi i Daario?
    upraveno 14. prosince 2011
    myslím, že začali biologickú vojnu, ktorá sa im vymkne z rúk. daario tam nebude, imho ho čaká dračí plameň.
    Everett Young napsal(a):
    Tak Arya je jistá. Jen nechápu proč tam maj Daenerys jako Badass... (Ne že bych ji ten hlas nedal, ale raději bych ji vyděl v kategorii best actress...)
  • upraveno 16. prosince 2011
    O tom, jestli je Jon mrtvý nebo ne, se tu spekulovalo docela dost, ale mě by spíš zajímalo, co si Bowen Marsh a spol představovali od toho atentátu. Přeci jenom zabít Jona v době, kdy jsou divocí v Černém hradě v přesile 5:1 mi přijde jako čiré bláznovství. To si jako představovali, že po Jonově smrti je slušně požádají, aby odešli umřít za zeď :-).

Přeci jenom vyhlídky hlídky po Jonově potenciální smrti při takové přesile divokých nevidím moc růžově, bych se vůbec nedivil, kdyby následný konflikt skončil vyhlazením celé hlídky v Černém hradu.
  • upraveno 16. prosince 2011
    No, ještě tam jsou Stannisovi (resp. královnini) muži. Osobně mi přišlo, že Bowen a kol. něco plánovali a ten rozzuřený obr všechno urychlil. I když si nedovedu představit, že by nikdo nezasáhnul. Doufám, že se to nějak vyvrbí a Jon to přežije (i když už aspoň jeden díl nikdo od Starků neumřel).
  • upraveno 18. prosince 2011
    Ordkomber: Přesně tak. Doufám, že Martin to nenapsal jen tak, aby "šokoval"...ale že to má nějakym hlubšim způsobem promyšlený. Zatim jsem z toho docela zklamanej.
  • upraveno 19. prosince 2011
    co si Bowen Marsh a spol představovali od toho atentátu
    Asi už dospěli k názoru, že když nezasáhnou hned, později to bude ještě horší. POV byla z Jonova pohledu, a ten si ve svém věku těžko uvědomoval, jaké děla chyby v očích staršíc bratrů.
  • upraveno 20. prosince 2011
    No Martin tím mohl zamýšlet cokoliv a je to tím komplikovanější, že si nemyslím, že by právě Jona zabil. Samozřejmě není nedotknutelnej, ale žila jsem v jistotě, že jestli umře, tak až v poslední knížce.
    moje optimistické já přesvědčilo to pesimistické, že Jon neumřel.
    hlavní argumenty: a) přece u toho bylo tolik lidí, ti by snad zasáhli, b) podobně umřel už Mormont, c) zranění aspoň zdrží Jona od záměru jet na Zimohrad zachraňovat domnělou Aryu. ten proti argument, že GRRM rád zabíjí oblíbené postavy se snažím vytěsnit.
    Ben Nevis napsal(a):

co si Bowen Marsh a spol představovali od toho atentátu
    Asi už dospěli k názoru, že když nezasáhnou hned, později to bude ještě horší. POV byla z Jonova pohledu, a ten si ve svém věku těžko uvědomoval, jaké děla chyby v očích staršíc bratrů.
    No já bych spíš očekával, že nechají odejít Jona s divokými na Zimohrad a zbytek divokých za zeď do Hardhomu a pak vyhlásí, že Jon zradil hlídku a dezertoval a následně si zvolí nového velitele. Ale asi je v tom opravdu něco, co Jon a tudíž i my, kteří jsme to četli jeho pohledem, nevíme.

Každopádně já si taky myslím, že Jon se ještě v knížce objeví a nejspíš ani neumřel. Přeci jen, ještě se ani nevyjasnilo, kdo jsou jeho rodiče.
  • upraveno 25. prosince 2011
    Tady nejde o to, jestli umřel nebo neumřel, ale o to, proč ho zabili ve chvíli, kdy je za Zdí tolik Divokých. Přišlo mi, že Jon je všechno, co drží Sever (a konkrétně myslim Noční hlídku a Divoké pohromadě) pohromadě.
    Na 95% (a to je zase moje subjektivní pravděpodobnost, kterou tomu jevu přisuzuju) to Jon nějakým způsobem přežije, ale přijde mi, že prostě, že ten atentát neodpovídá logice událostí. Proč ho neodkrouhli hned, jak viděli, že dělá podle nich špatnou věc? Jestli v tom není něco víc, tak nejspíš většina z nich v následujícím chaosu umře. To nemají žádnej pud sebezáchovy? A znova ta otázka: Proč se ho nezbavili hned?
    Prostě doufám, že Martin vytáhne to "správný" překvapení až v šestym dílu, protožeuž od začátku knihy všechno k jeho vraždě (resp. pokusu o jeho vraždu) směřovalo, takže jsem čekal něco jinýho a svym způsobem mě ta kapitola překvapila, to jo, akorát trochu nemile. Něco jako: tohle si vymyslel blbě, Georgi.
    Ale jinak se mi knížka celkem líbila, aby bylo jasno:)
  • upraveno 25. prosince 2011
    sorry za vánoční překlep v těch mejch bludech
    upraveno 25. prosince 2011
    No co se té logiky týče tak Bowen Marsh nebyl od začátku zrovna z nejchytřejších. Byl vychytralí to jo ale chytrý moc ne. Prostě si po tom incidentu uvědomil že s timhle přístupem asi brzy umře a rozhodl se jednat.
  • upraveno 28. prosince 2011
    Jen mne tak napadlo teď - nepřipadají vám ti Horalové co naverbuje Stannis trošku vycucaní s prstu? Proč už je nepovolal Robb? Víceméně aspoň do do Držby když neměl čas a prioritu hrála Feudální jízda...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. prosince 2011
    O tom už jsem spekuloval před časem, ale Nevada mě utvrdila v tom, že se o nich mluví už v Bouři mečů. Proč je nepovolal Robb je otázka (jestli to autora nenapadlo dřív), ale celkem bych chápal to, že jsou to prostě seveřani, kteří by se za a) asi moc dolů na jih netáhli, za b) by se asi pro takovej boj moc nehodili (něco jako římský pomocný jednotky bojující ve svym prostředí).
  • upraveno 28. prosince 2011
    Jo taky mne nakonec napadlo že by to poměr sil asi moc nezměnilo...
  • upraveno 29. prosince 2011
    Tak pokud si to nepletu se seriálem, tak Robb svolával vazaly havraní poštou. V jednom díle se psalo, že havrani jsou naučeni lítat jenom mezi významnejma sídlama. Takže Robb povolal jen ty důležity, kteří se k němu mohli dostat rychle a některy menši kousky se vybod. A i kdyby se nevybod, tak bych pochyboval, že by všechny rody poslaly všechno co maj. I v druhy knize byl Rodrik Cassel schopnej z ničeho naverbovat dostatek armády aby se pokusil Theonovi vzít Winterfell a to samy plati pro Smraďocha Boltona :)
  • upraveno 6. ledna 2012
    Měl bych dotaz :). Jak je to v Tanci s lordama ze severu? Zajímala by mě momentální situace například u Umberů, Karstarků, a Manderlyů (snad správně napsáno :) ). Jediné co jsem zjistil bylo, že Bolton je teď Strážcem severu (úžasná volba...) a Freyové s nima kujou pikle :).
  • upraveno 6. ledna 2012
    Elanthus: Inu, někteří lordi ze severu jdou s Boltonem (i část Umberů), Karstarkové jdou ve skutečnosti proti Stannisovi a Manderly je borec (škoda prozrazovat). Všichni na severu nesnášej Freye a přivíst je tam byla IMHO od Boltona fatální blbost.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.