Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Přemýšleli jste někdy nad tím, že řetěz pobočníka se dá přeneseně chápat jako "Tyrionovy ruce" (protože jej nechal vyrobit), a tak se proroctví naplním, ať už jeho pomocí Cersei uškrtí kdokoliv?
Až Arya půjde přiskřípnout královničce průdušky, doufám, že nebude mít na hlavě natažený Skřetů obličej. To by bylo dost bizarní. Měl bych z toho nedobré spaní.
Cersei by se měla splnit její noční můra o Valonquarovi. Stačí že její strýc zemřel jako v hororu rukami děcek. :-)
Hm, to je zajímavá úvaha, akorát by to znamenalo, že ten retěz musí mít Cersei na krku nebo vrah ho musí mít, tj. jeden z nich se stane pobočníkem. Arya mi připadá na škrcení moc drobná, leda by ji dostala ve spánku.
Taky doufám, že nikdo nebude nosit Tyrionův obličej, i když u Martina je možné všechno. :-)
Zajímaly by mě názory na to, kdo je sakra Ser Robert Strong - Cersein šampion v souboji. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se takhle díky Qyburnovi vrátil do hry Hora. - pokud už to tady někdo zmínil, tak se omlouvám, časem si tohle vlákno celé pročtu :)
nezapomeňte hlasovat
Přeci jenom vyhlídky hlídky po Jonově potenciální smrti při takové přesile divokých nevidím moc růžově, bych se vůbec nedivil, kdyby následný konflikt skončil vyhlazením celé hlídky v Černém hradu.
hlavní argumenty: a) přece u toho bylo tolik lidí, ti by snad zasáhli, b) podobně umřel už Mormont, c) zranění aspoň zdrží Jona od záměru jet na Zimohrad zachraňovat domnělou Aryu. ten proti argument, že GRRM rád zabíjí oblíbené postavy se snažím vytěsnit.
Každopádně já si taky myslím, že Jon se ještě v knížce objeví a nejspíš ani neumřel. Přeci jen, ještě se ani nevyjasnilo, kdo jsou jeho rodiče.
Na 95% (a to je zase moje subjektivní pravděpodobnost, kterou tomu jevu přisuzuju) to Jon nějakým způsobem přežije, ale přijde mi, že prostě, že ten atentát neodpovídá logice událostí. Proč ho neodkrouhli hned, jak viděli, že dělá podle nich špatnou věc? Jestli v tom není něco víc, tak nejspíš většina z nich v následujícím chaosu umře. To nemají žádnej pud sebezáchovy? A znova ta otázka: Proč se ho nezbavili hned?
Prostě doufám, že Martin vytáhne to "správný" překvapení až v šestym dílu, protožeuž od začátku knihy všechno k jeho vraždě (resp. pokusu o jeho vraždu) směřovalo, takže jsem čekal něco jinýho a svym způsobem mě ta kapitola překvapila, to jo, akorát trochu nemile. Něco jako: tohle si vymyslel blbě, Georgi.
Ale jinak se mi knížka celkem líbila, aby bylo jasno:)