Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
18911131467

Komentáře

• upraveno 26. října 2011
    Theon mohl vyhrát železným mužům sever jedním čistým útokem, přesně jak mu to Asha vytýkala. Já sem železným vždycky fandil, takoví vikingové jsou to. Získal by 'prestiž' mezi ostatními lordy a možná by měl co mluvit i do volby krále... za to co z něj teď je si může sám za to že se paktoval s Ramsayem v převleku (mě ten týpek byl nesympatickej, ještě když se nevědělo co je zač).
    A chudáci Kannisterové nám něják vypadávají ze hry. Jsem jedinej kdo přeje Cersei a Jaimiemu aby se usmířili?
    überkiller: Myslím, že v obojím jsi v menšině :D Jorah Mormont říká, že ani Aegon Dobyvatel neměl na Sedm království žádnej nárok kromě nároku dobyvatele. Zajímalo by mě ale, jak by se Greyjoyové tvářili, kdyby jim někdo začal dobývat Železný ostrovy. Ne, kromě Aši (občas) nemám ráda nikoho z těch parazitů. A Cersei a Jaime? Sni dál. Jestli se ještě někdy setkaj, tak jí nespíš Jaime zabije.
    Jaime si narazí jinou babu a dojde mu že má vlastně ségru rád a společně se odstěhují někam na venkov. Jaime s Brienne a Cersei s Černokotlými, Lancelem a Měsíčním chlapcem :-)
    Mimochodem, žije Brienne? Mihla se v Jaimeho kapitole ale díky zparchantělý časový ose nevim, jestli před nebo po svém oběšení.
    myslím, že jednoznačne po obesení. vzhľadom na to, že sme videli v hostine jej POW, tak by bolo čudné, ak by sme o tom nevedeli.
    Já nevim, jestli se to někde říkalo, ale jak se teda dostala z toho provazu? Možná jsem to jenom zapomněl, už to je nějaká chvíle co sem hostinu četl.
    Theon mohl vyhrát železným mužům sever jedním čistým útokem, přesně jak mu to Asha vytýkala. Já sem železným vždycky fandil, takoví vikingové jsou to.
    Vikingové, jo? Já znám jiné etnikum, které neseje a jen sklízí :-)))
    Myslím , že v hostině jí dala Catelyn na výběr.... buď přivede Jaimeho nebo provaz. No a na poslední chvily si to asi rozmyslela.
    überkiller: Věř sarvenovi, je to samozřejmě až potom. Jak se dostala z opratky, to se dozvíme až v šestý knížce, kdy má Brienne zase mít svoje kapitoly. Ale nebude to pro to, že by si unCat v záchvatu laskavosti něco rozmyslela.
    já mu věřim, akorát mi tam ta zmínka o ní přišla naprosto nepodstatná, to jí mohl GRRM klidně nechat oběšenou. Celkem se mi příčí tohle vytahování 'mrtvol' zpátky. To samé s Mancem, ale chápu že tam to bylo proto že kdyby Ramsay zajal Chřestivou košili, tak je to každému šumafů, ale Mance má fandy. Ramsay by z něj mohl udělat nového Smraďocha :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. října 2011
    Copak si někdo myslel, že Brienne skutečně oběsí? To bylo přece jasný, že se osvobodí slibem, že přivede Jaimeho. Proto tam ta scéna byla. A proto se objevila v Jaimeho kapitole v Tanci. To přece nebyla žádná nepodstatná zmínka. Co je na tom k nepochopení?
    flanker: Yop, na to si plácneme. Ale myslím, že takhle jednoduchý to dál s Jaimem a Brienne nebude.
    Brienne v Hostině vykřikla slovo, když byla na provaze. Nejspíš to slovo bylo "Wait!".
    Spíš by mě zajímalo, jestli stihla zachránit Podrika.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. října 2011
    svoa00: Tak o tom nepochybuju. Tam nás bude čekat mnoho zajímavého.
    Ben Nevis: Na Podricka a Hylea jsem samozřejmě taky zvědavej, už jen proto, že Podricka jsem navrhoval oženit se Sansou :)
  • upraveno 29. října 2011
    Ach jo nesnáším ty pocity hanby, když po přečtení knížky přijdu sem a jsem jediný, kdo si nedal dvě a dvě dohromady. Až u čtení tohoto fóra jsem si uvědomil, že Adam a jeho holky byli Mance se spearwives. :(
    Arutha: To přece vyplývalo přinejmenším z Ramsayho dopisu. Martin tam musel poslat někoho, na kom nám aspoň trochu záleží, i když mi to nepříjde zrovna realistický. Ale ty kapitoly ze Zimohradu... vrací se mi husí kůže.
    No já jsem si z toho vyvodil, že ho našel někde mimo Zimohrad... opravdu mě to ani nenapadlo. :)
    pamätám si okamih, keď som na to prišiel. bolo to v okamihu keď zobrali theona von zo siene. normálne som bol nadšený, že som na to prišiel :)
  • upraveno 30. října 2011
    Brien nasla Jaimeho? Vzdyt je v te kapitole receno, ze se to jeste udalo pred temi udalostmi v lese...
    Aqwarty: Brienne našla Jaimeho až poté, co ji unCat málem odkrouhla. Je tam jasně řečeno, že už měla Kousačem upravené tváře.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. října 2011
    Já vždycky říkal že Cat je psychicky labilní. Už v první knížce. A teď se to začíná projevovat.
    Everett Young: No jasně že byla od začátku psychicky labilní a unáhlená, proto taky udělala tolik špatných rozhodnutí, počínaje tou věcí s Tyrionem. Nikdy jsem jí neměla moc ráda, spíš od druhý knížky litovala, ale soustředila jsem se spíš na tu její interakci s postavama, který mám ráda, takže mě zase tolik neiritovala. A protože Freyům přeju to nejhorší, tak unCat tu věc s Brienne odpouštím. Ani se moc nedivím, že nikomu už nevěří ani slovo a nějak mi nepřijde, že by Brienne nechala jít jenom kvůli nějakýmu dalšímu slibu. No uvidíme.
    Hm, tak mne na začiatku nijako zvlášť labilná nepripadala - dá sa povedať, že nikdy nebola nejako zvlášť sympatická (vzťah k Snowovi), ale zase ani nijaka hrozná mrcha. Súhlasím, že jednala unáhlene, ale väčšinou to bolo v dobe, kedy bola pod ťažkým emočným stresom - ono keby sa vám niekto pokúšal 2x zabiť dieťa a neskôr povraždil polovicu rodiny, tak tiež nemusíte konať úplne racionálne. Spravila dosť hlúpych rozhodnutí a to jej veľa fanúšikov nevie odpustiť, ale z ľudského pohľadu také somariny robí každý druhý (kór keby prežíval to, čo ona).

A unCat by som nehodnotila vôbec, nemôžete sa diviť, že nasraná zombie sa nechová ako normálny človek :))
    upraveno 30. října 2011
    Ricka Grimse na ní! (pro ty co sledují The Walking Dead)
  • upraveno 31. října 2011
    Everett: Ba ne, s ní je to větší sranda, i když její roli by klidně moh zastat i Berick. Stejně víme, že na konci buď ona oživí někoho dalšího, nebo skončí v ohníčku jako její otec ;)
  • upraveno 31. října 2011
    Až u čtení tohoto fóra jsem si uvědomil, že Adam a jeho holky byli Mance se spearwives. :(
    Mě napadlo, že Mance už jednou na Zimohradu byl a vydával se za barda. Ale možná to byl jiný loupežník, každopádně díky té chybě v asociaci mi to došlo. Ale až později při akci, když ty ženské používaly jazyk divokých.

Catelyn už je asi jedno, kolik nevinných pošle na smrt za svým questem pomstít své děti.
  • upraveno 4. prosince 2011
    Lord Manderly je podle mě největší ,,badass" Tance. Až po druhém přečtení mě došla ta tajná ingredience ve svatebních koláčích, kterýmy se tak cpe....pak jsem zjistila že na fórech je to známá věc, ale stejně...koho z Vás to též napadlo??????
    upraveno 4. prosince 2011
    katika: my už jsme to tu rozebírali :) A proč ne vždyť freyové si nic jiného nezasloužili.
    No já jsem asi 110 stran před konec ale vzhledem k tomu že kromne Jona tam už nebudu mít nic ze severského tažení tak se pomalu zapojuji do diskuze...
    Manderly? Tak to netuším já poslední co si o něm pamatuji je jak mu prořízli špeky :-D
    Jinak jo Manderly jsou hustí týpci :-))) Ale tak nějak jim toho Stannise nezávidím. I když v Tanci mi už tak nevadí :-D
    Jako Kanibalismus? hmm :-D
    sakra...a to jsem na sebe byla tak pyšná...budu si muset pročíst komentáře...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.