Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Pokud by se v tom angažoval Rhaegar nebo Elia, jsem si na sto procent jistá, že by se pokusili zachránit obě své děti, lhostejno na tom, kolik má drak hlav. Je možné, že Varys přesvědčil Eliu, že dostane do bezpečí prince i princeznu a vykašlal se na to, nebo se v záchranné akci něco zvrtlo.
Tak mě napadá, že kdyby se začala sága odehrávat až od Tance, tak bychom říkali, že to záhadné přežití Brana a Rickona je blbost a že by na Zimohradu určitě podle něčeho poznali, že nejde o Starčata :-)
Zase proto když už to Martin použil, tak by se neměl opakovat.
Gregor byl asi v módu bojového šílenství, ale mohl by se pozastavit nad tím, že je děcko například zrzavé. Zajímavé je, že Tyrion si všiml, že Gryff má zrzavé kořínky vlasů, zatímco u Aegona nic takového nebylo. GRRM prostě schválně napíná a pravdu nám odhalí v příští knize. :-)
Zrovna tomu, že by Varys uměl sehnat podobné mimino věřím. Ten sežene všechno. Já tušila kulišárnu, když tam nebylo nijak popsáno, co se odehrálo v mlýně. Ale taky mě autor napínal.
zajímalo by mě pár věcí
1. Je Theon opravdu vykastrován nebo dostal 'jenom' Boltonovskou obřízku?
2. Namlel Manderly ty Freye, co se u něj motali, do Ramsayova svatebního koláče?
3. Co všechno se rýmuje s Reek? Nezávidim překladatelce...
4. Můžete mi připomenout kdo je Connigton? Nějakej vazal Targaryenů, ale nějak si nevzpomínám že by ho předtím někde zmiňovali...
2) Tuhle teorii jsem slyšela, ale nepamatuju si jak to bylo. Tuhle část jsem projela nějak hodně rychle.
4) Jon Connington byl jeden z Pobočníků krále v průběhu Robertovy rebelie a přítel prince Rhaegara, zatím ho tam jen párkrát zmínili, většinou mezi jinými pobočníku, 98% zmínek o něm je v Tanci.
Theon ve svých myšlenkách vysvětluje, proč dělal to, co dělal a jeho motivace nebyly hrůzostrašné. Dobytí Zimohradu si předtavoval jednodušeji, a že ho tam budou všichni milovat, což se nestalo.
Ramsay věděl, co dělá. Chtěl mít zlomeného Theona, který udělá cokoliv na lusknutí prstů. Spojil zábavu s užitečným. Nepovedlo se mu to úplně, takže není mistr psycholog anebo Theon je velice silná osobnost.
sarven: Chudášek...