GRRM řekl...

upraveno 1. září 2010 v George R.R. Martin
Posbírané informace z rozhovorů s Georgem R.R. Martinem o Písni ledu a ohně a všem, co se jí týká.
Aktualizace, tentokrát z Finnconu a návštěvy Talinu.Červenec 2009 Finsko, EstonskoTanec s draky hodlá GRRM dokončit na přelomu září a října 2009, aby mohl v USA vyjít v únoru 2010. Tanec s draky bude mít více jak 1200 stránek (v jeho DOSovském editoru). Také řekl, že na Winds of Winter a Dream of Spring si vyčleňuje pokaždé asi tak 3 roky....

Číst celý článek zde
1235720

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. ledna 2012
    Blackfish taky mám takový neblahý pocit.
  • upraveno 25. ledna 2012
    Tak času má ještě dost a dost, když se o sebe bude starat, jenom doufám, že mu nechybí vůle to dotáhnout do konce a že si nenaplánuje ještě osmou knížku ;). Á propos, s psaním mám zkušenosti a ano, je to těžký, ale zároveň je to neuvěřitelná zábava. Myslím, že kdyby to George nebavilo, už dávno mohl mohl ságu dokončit třeba čtvrtým nebo pátým dílem a začít psát něco jinýho, třeba i ze stejnýho světa.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. ledna 2012
    Já si myslím, že GRRM už to má všechno dopsáno, jen cuká nervy fanouškům :))))
    Psaní jako koníček určitě zábava je. Horší už to asi bude, když má někdo termíny. Největší zábava musí být, když postava "ožije" a začne dělat něco mimo naplánovaný děj. :-)

King měl taky spoustu času na dopsání Temné věže. Pak měl ale skoro smrtelnou nehodu a uvědomil si, že tolik časů nemá a ty poslední 4 díly ze sedmi dopsal během pár let.
    Takže doporučuješ Martina trochu postrašit?
    upraveno 25. ledna 2012
    Dopisy od jeho "utracených" postav ze záhrobí? :)
    Př: Milí GRRM za tu ostudu na mí vlastní svatbě ti useknu hlavu a přišiju jí tvýmu psovy na krk. Pac a pusu, Tvůj milovaný Rob.
    EY: A od Aryi najde vzkaz na zamlženým zrcadle, že je na jejím seznamu, protože jí pořádně nasral :D
    Jeho fanynka č. 1 naštvaná vývojem postav v Tanci by ho mohla přivázat k počítači a donutit honem napsat pokračování. :-)
    Ben Nevis: Zajímavá poznámka. Nechci žádný spoiler (Tanec s draky jsem nečetl), ale jak hodnotíte
    kvalitativně tento díl oproti ostatním? Je na úrovní Hostiny:-( nebo spíš Bouře:D?
    upraveno 25. ledna 2012
    Svoa00: Arya je jediná postavu u který jsem ještě neztratil víru v happy end. Jinak předpokládám že na odpis jdou následující postavy: Stannis, Melisandra, Cersei, Jaime, Robert Strong, Theon, Ramsay, Roose, Malíček, Doran Martell a ten seznam by mohl pokračovat.
  • upraveno 26. ledna 2012
    Chmur: kvalitativně to nekleslo, i Hostina je pořád dobré (kvalitní) čtení, ale většina čtenářů se shoduje v tom, že je Tanec lepší. Z mého pohledu tam jsou zajímavější děje a víc zásadních událostí.
    Ben Nevis: Řekla bych, že se tentokrát dostane na vesměs oblíbenější postavy a zvlášť dění na severu je super. Dění v Essosu je naopak většinou nuda, ale přiznám se, že mě vlastně nikdy moc nezajímalo (promiň, Dany). Akorát mě štvalo, že Martin ani náhodou žádnou dějovou linii nesměřuje k jakýmukoliv závěru, ale pořád doufám, že v šestým díle postavy opustí ve chvíli, kdy je bude moct opustit, možná udělá časovej skok a v sedmým všechno dotáhne do konce. A ne, pořád nevěřím, že "je všechny zabije". On ty svoje ubožátka má svým zvrhlým způsobem rád ;)
    Myslím, že by byla hodně velká ironie, kdyby poslední věta Snu o jaru zněla "And everyone lived happily ever after."
    Arutha2321: Nebo si může zahrát na Poea: "A bílá smrt vládla nade všemi."
    GRRM prohlásil, že od dob, kdy dočetl LOTRa miluje hořkosladké konce, takže bych čekal něco na pomezí vás dvou :-)
    Nedělám si naděje, že Píseň bude kdy dokončena, ale což - čte se to dobře a stejně by to nikdy nedokončil ke spokojenosti všech (když vynechám pád velkého meteoritu).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. ledna 2012
    Já se trochu bojím otevřeného konce - ty já nerada, protože to vlastně není konec... Navíc to neukojí moji zvědavost. A protože jsem většinou dost negativní, mám pouze katastrofické vize, ikdyž si nalhávám, že to vlastně může dopadnout i dobře, ale pokud to není černé na bílém, tak to neplatí :)))
    Myslím, že pro některý postavy to dopadne tak a pro jiný tak. Katastrofu, co všechno zničí, ale nečekám. Na to mi Martin přijde jako dost velkej realista a v historii se nic takovýho nikdy nestalo (očividně).
    výřez z Not A Blog George z 19. ledna
    I was not able to visit any of the sets this season while the shoot was going on (I wanted to, but after spending so much of the summer and fall on the road promoting A DANCE WITH DRAGONS, I needed to stay home and get some writing done), so most of this is as new to me as it is to you. I'm thrilled. Season two looks as though it will be a feast for the eyes.
    že by se pustil do WoW????? PROSÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!
    upraveno 26. ledna 2012
    On ty svoje ubožátka má svým zvrhlým způsobem rád ;)
    Jen aby jim právě proto nedopřál "Smrt z milosti."
    kvalitativně to nekleslo, i Hostina je pořád dobré (kvalitní) čtení
    Bohužel však oproti Bouři to byl jasný pokles. Pokud bych dal Bouři 100%, u Hostiny bych to viděl tak na 75%.
    I needed to stay home and get some writing done
    Nene, tohle určitě nebylo WoW, GRRM říkal už po vydání Tance, že teď musí dopsat jiné věci a cca v lednu se dostane k WoW.
    Hmmm... možná jsem nesledoval dění nebo jsem blbej, ale.... Martin a WoW? Jaká tam má být spojitost?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. ledna 2012
    WoW = Winds of Winter, šestý díl ságy.
    Třeba nepíše, protože se fláka a hraje World of Warcraft :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. ledna 2012
    :o)))
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. ledna 2012
    Krásnej! :-)
    upraveno 26. ledna 2012
    Můj žebříček oblíbenosti: 1. Bouře, 2. Tanec, 3. Střet, 4. Hra, 5. Hostina
  • upraveno 27. ledna 2012
    Everett: Tvůj žebříček mě naplňuje malinkou nadějí. Jak to máte ostatní?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.