Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nepřipadá mi ale, že by Martin zabíjel kladný postavy proto, že se v tom sadisticky vyžíval. Dělá to zhruba ze stejnýho důvodu jako Shakespeare nebo autoři antických tragédií. Protože ví, že na to budeme reagovat emotivně.
Jon, Arya, Sansa, Asha, Theon, Tyrion, Jaime a Arianne z POV.
Z vedlejších to budou: Jorah a všichni Mormonti, Sandor (pokud skutečně žije), Bronn, Jaqen v jakékoli podobě a Černá ryba.
Všichni jsou to mí dosud žijící oblíbenci a knížky, ve kterých alespoň některé mé oblíbené postavy přežijí až do konce, se dají spočítat na prstech jedné ruky, takže.... :D
Mohl by mi někdo kdo četl Tanec ,,začerněně" nastínit, jak (a jestli) se vyvinul Rickonův příběh? Nechci to do detailů, jen tak nějak...však víte...
Kdo přežije úplně konec děje? No někdo musí mít POV, takže tipuji Jona na Zdi (nebo za Zdí), Dany na Jihu, Varyse v Králově přístavišti a Tyriona bůh ví kde. Anebo přežije jenom Tyrion (oblíbená postava George, až takový drasťák snad není) a bude komentovat dění odevšad ve stylu prologu.
brbr: Mě drží u čtení určitý postavy, u kterých mě zajímá, jak dopadnou, ať už je mám ráda nebo ne. Ta politická část už mě po Bouři vlastně moc nezajímá a na trůnu si pro mě za mě může sedět kdokoliv, když to nebude psychopat.
svoa00 Tohle si ale u mě říká nejspíš 95% autorů (jak si, ve většině děl, někoho oblíbím, podepíšu mu cestu pod kytky - už mě to celkem frustruje) :)
Na mě nejemotivněji působila smrt Eddarda. Přece jenom do poslední chvíle to vypadalo, že dostane milost. Navíc jsem nezbyla zvyklá, že by byla zabita prakticky hlavní postava knížky. A u RS jsem si pak říkala "pojedli chléb a sůl, tak je to dobré, nic se nestane". Smrt Robba byla rána v tom, že ten kluk nic takového neprovedl. Ned si o tu popravu koledoval víc.
Souhlasím ohledně Neda. Nejvíc mě štve, že kdyby se rozhod jinak, jediný dva, co by umřeli a smrt by si nezasloužili, by byli Myrcella a Tommen (IMHO umřou stejně).
Krisa: Nechceš si oblíbit třeba Cersei? :D