Krisa: George Martin říká: "Ó, tak on je vaše nejoblíbenější postava? Ne, už není."
Nepřipadá mi ale, že by Martin zabíjel kladný postavy proto, že se v tom sadisticky vyžíval. Dělá to zhruba ze stejnýho důvodu jako Shakespeare nebo autoři antických tragédií. Protože ví, že na to budeme reagovat emotivně.
Pokud by náhodou měla Arya umřít tak doufám že napřed vykoná nějakou řádnou odvetu jako assasin. třeba by mohla zabít Cersei, Jaimeho, Sweet Ralpha a hromadu dalších lidí...
Větkyně na Vysokém srdci Arye slíbila, že to bude temná,krvavá postava, spojená se smrtí - a zatím zas tak moc lidí nezabila. Takže se asi má(me) na co těšit.
chrochta: Pro mě je Arya něco jako Elektra. Až na to, že ta se chtěla pomstít matce, což tady nehrozí. Ta temnota přece nemusí být jenom v tom, že zabije desítky lidí. Prostě otupěla vůči spoustě věcem a pomalu zapomíná na to, kým je.
brbr: Mě drží u čtení určitý postavy, u kterých mě zajímá, jak dopadnou, ať už je mám ráda nebo ne. Ta politická část už mě po Bouři vlastně moc nezajímá a na trůnu si pro mě za mě může sedět kdokoliv, když to nebude psychopat.
SPOILERY mimo Tanec Na mě nejemotivněji působila smrt Eddarda. Přece jenom do poslední chvíle to vypadalo, že dostane milost. Navíc jsem nezbyla zvyklá, že by byla zabita prakticky hlavní postava knížky. A u RS jsem si pak říkala "pojedli chléb a sůl, tak je to dobré, nic se nestane". Smrt Robba byla rána v tom, že ten kluk nic takového neprovedl. Ned si o tu popravu koledoval víc.
Někdy si tak přeju aby celé Západozemí "srovnal" Stannis, nastolil na párdesítek let tvrdý režim, zlikvidoval všechny Malíčky, Varise a jinou vychc...ou havěť. Dany ať zůstane na východě, Jon a Theon u zdi, Asha na ostovech, Cat dojede klidu, Arya a Sansa dostanou rozum, starkovic ogaři by mohli sedět na zimohradě a pohádky konec hned poté co Hodor udělá s Velkým Jiným velký hodor:-)
Ben Nevis: Řekla bych, že ten kluk neměl šanci už od první knížky. Ještě na začátku Střetu králů moh teda šechno odpískat, ale to by mu vazalové beztak nedovolili, protože k tomu vůbec nebyl důvod. No a samozřejmě to tahle George od začátku plánoval. K tý události ve Dvojčatech - od začátku jsem tušila, že tohle nedopadne dobře, zlovlk to dal dost jasně najevo, ale je to přece jenom zvířecí mazlíček, že? :/
Souhlasím ohledně Neda. Nejvíc mě štve, že kdyby se rozhod jinak, jediný dva, co by umřeli a smrt by si nezasloužili, by byli Myrcella a Tommen (IMHO umřou stejně).
Komentáře
Nepřipadá mi ale, že by Martin zabíjel kladný postavy proto, že se v tom sadisticky vyžíval. Dělá to zhruba ze stejnýho důvodu jako Shakespeare nebo autoři antických tragédií. Protože ví, že na to budeme reagovat emotivně.
brbr: Mě drží u čtení určitý postavy, u kterých mě zajímá, jak dopadnou, ať už je mám ráda nebo ne. Ta politická část už mě po Bouři vlastně moc nezajímá a na trůnu si pro mě za mě může sedět kdokoliv, když to nebude psychopat.
Na mě nejemotivněji působila smrt Eddarda. Přece jenom do poslední chvíle to vypadalo, že dostane milost. Navíc jsem nezbyla zvyklá, že by byla zabita prakticky hlavní postava knížky. A u RS jsem si pak říkala "pojedli chléb a sůl, tak je to dobré, nic se nestane". Smrt Robba byla rána v tom, že ten kluk nic takového neprovedl. Ned si o tu popravu koledoval víc.
Souhlasím ohledně Neda. Nejvíc mě štve, že kdyby se rozhod jinak, jediný dva, co by umřeli a smrt by si nezasloužili, by byli Myrcella a Tommen (IMHO umřou stejně).
Krisa: Nechceš si oblíbit třeba Cersei? :D