Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
1246724

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. května 2012
    esed: Ja som naňho tiež zabudol :D
  • upraveno 27. května 2012
    tk si predstavte tri zatroubení v promu posledního dílu... přeskakování scen a do toho černé rohy :D
    Lord Gepeto Illar: že? ani ze seriálu si moc nevybavuji, jak vypadal a určitě nejsem jediná, takže myslím, že to diváky překvapí stejně jako nás. Jako někteří diváci si nejsou schopní zapamatovat, kdo je Stannis, jak tam několik dílů nebyl :)

Neznášam ťa, spolužiakovi to došlo, tebe to došlo.. To som bol jediný, komu to nedošlo? :D

Mne tiež nie, buď v kľude :D
    Inak, podľa mňa by bola scéna na Pästi dobrá tak ako je(s vynechaním Chetta). Proste, zatrúbenie, Sam sa prevráti, druhé, vyskočí, pozrie sa na niekoho, napríklad na Bolestínskeho Edda, povie to o dvoch zatrúbeniach a potom tretie. A hneď:
    Sam: Boli tri, počul osm tri. Tri znamenajú...
    Edd: Iných.
    A potom sa obzrú a spoza nejakého kopca uvidia sunúť sa množstvo tvarov so žiariacimi modrými očami
    a koniec. A trvalo by to možno minútu a diváci by zostali ešte viac vydesenejší než po Nedovej smrti a odhalení dvoch spálených tiel.
    Přidávám se do klubu "Nevím kdo byl Arstan" :))
    No a podle mě bude jak troubení, tak bitka na pěsti.
    Ale je pravda že toho zbývá hrozně moc. Hlavně o Smraďocha se bojím že nebude vůbec.
    Hlavně aby vůbec byl Belwas a nepřijel v rámci zjednodušení rovnou Illyrio ( i když ten by medvěda prásknul hned)
    keď bol uverejnený prvý teaser na druhú sezónu, tak končil záberom na lesy a na tri trúbenia. mám taky pocit, že zhruba tak bude vyzerať posledný záber druhej sezóny.
    prvá končí výjazdom nočnej hliadky, druhá útokom na ňu.
    Guero napsal(a):

... Hlavně aby vůbec byl Belwas a nepřijel v rámci zjednodušení rovnou Illyrio ( i když ten by medvěda prásknul hned)

Proč by to dělal? Vzhledem k tomu, že Mormont "donášel" jemu (nebo dobře, loutkařské dvojici Var-Ill :) a byl to on, kdo zkřížil Jorahovu a Danyinu cestu... Ostatně- vždyť se snaží hrát hru "Všechny cesty vedou k Daenerys" a posílá jí tam snad všechny užitečné postavičky z okolí, tak proč by odstraňoval jednoho z celých dvou rytířů, co má po ruce?
    upraveno 27. května 2012
    Var-Ill Varil a nič neuvaril :D

Tak to bylo zpola myšleno. ;D
    upraveno 27. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Tak to bylo zpola myšleno. ;D
    Si tam mala dať smajla, som si už skoro myslel, že si si tú preknú zhodu nevšimla :D
    A varysovský samjl :D :( :) :/ - tzv. všetkosmajl...

BTW: Mal som dve spolužiačky, jednu Luciu a druhú Natáliu, zhoda ich mien bola fascinujúca - LuNa :)))
    dotaz: jakou si nasadil balon Greyjoy korunu? solnou a kamennou? nebo soulnou a železnou? nebo jen solnou? jen železnou? (tj. stejnou jak Robb?)
    Z naplaveného dříví (driftwood crown).
  • upraveno 28. května 2012
    nemohl jsem vydržet, a už jsem zkouknul!
    naprosto to splnilo moje očekávání, skvělá atmosféra podkreslena nádhernou hudbou...jde vidět, že do téhle epizody dali vše...boje byli v rozmezí rozpočtu(ale stanisovi jsem to ani trochu nevěřil, nepůsobil vůbec věrohodně, takový ten člověk co nikdy asi nesportoval. Jestli tohle má být king?:D)
    nejedná se ani tak o spoiler, ale pro jistotu: zelený oheň skvostný, a to nemluvím o tom jaký krásný zvuk vydával, velice pěkně byla i zpracována scéna tyriona a jeho "kamaráda" ze (nemůžu si z knihy vzpomenout) zlatých nebo bílých plášťů..
    OMG! Tohle bylo vážně skvělé! Nevěřila jsem, že Černovoda fakt zabere celou epizodu. Každopádně, řetěz sice nebyl, ale zelený oheň byl! Dění na bojišti i mimo něj... skvost. Ach... i k líbání meče došlo!
    Uff. Nemám slov. I bez řetězu 10/10. A došlo i na deště Kastameru :-)
    Prvé dojmy: dnes budú hádam aj tradiční vyrývači uspokojení. Vernosť predlohe nadštandardne zachovaná (GRRM sa do žiadnych experimentov so svojim dielom nepúšťal). Bolo vidno, kam sa investovala väčšina rozpočtu pre 2. sezónu a na moje prekvapenie aj N. Marshall to celkom zvládol (scenár mal dobrý a obmedzil sa na to čo vie - akciu a násilie - takže vlastne nemal čo pokaziť).
    2x9 Jestliže se v milých dílech hlavně mluvilo, tady se hlavně bojuje. Ty nejlepší díly z obou sezón byly ty, které se omezily jen na určitý okruch postav, a stejně tak to platí tady. Na všechny postavy, co nejsou v Králově přístavišti, můžete pro tenhle týden zapomenout. Na oplátku si konečně užijeme Sansu (která je při dvou příležitost krásně jedovatá) a cerseiovatou Cersei (Lena Headey odvádí skvělou práci a ta kráva je zvlášť při přemoudřelých proslovech k Sanse opravdu na pěst). Dinklage asi ani nemá cenu komentovat. Jinak se už těším na poslední díl, kde pro znalce předlohy čeká nejspíš trochu víc překvapení.
    Svoa: proč myslíš, že v e10 bude více překvapení?
    baltim: Protože devátej díl je víceméně takový, jak jsem čekala. Mimo Královo přístaviště se naopak dějový linky vesměs odvýjej trochu jinak, než jak je známe z předlohy. Martin dal ale tvůrcům slušnej návod, jak přes všechny změny uchlácholit fanoušky Písně - převzaté dialogy a detaily. Obojí totiž v tomhle díle přes určitý dílčí změny zhusta používá a funguje to skvěle.
    výborná epizoda! neuvěřitelně se těším na soundtrack. nakonec přestože poměrně zkrouhávali předchozí epizody, tak na tomhle nešetřili, což je dobře. i bez řetězu naprosto super, poradili si. sansa lepší než obvykle, příjemně mě překvapila. lena headey předvedla úžasnou cersei (ta by byla výbornej motivační kouč :D) a pro petera dinklage nemám slov, to je prostě pán!
    Super, takže na konci teaseru Tyrionovo: Bring fire on them! blo to, čo osm si myslel :D
    A jedna skvělá věc tam byla - Sansa nám shrnula ságu v jednej větě, zatímco George o tom napsal tisíce stran. The worst ones always live :D
    Bronn a zápalný šíp - skvěle natočená scéna.
    No a Deště Kastameru na konci by snad vehnaly slzy do očí i zatvrzelým Lannister haterům :D.
    10/10 a to jsem se moc bála jak to s omezeným rozpočtem zvládnou, ale atmosféra celého dílu to přebila, takže jim odpustím i řetěz :D.
    nein. no. net. z rána pred odchodom do školy som to stihla predbežne vidieť. pýtam sa prečo? prečo?! prečo!! sa zmenila tá S/S scéna? kde je biely krvavý zanechaný plášť? kde je vynútená pieseň? a prečo sa zo Šae stáva Mata Hari? ale... sú tu plusy- tá bitka, ten oheň, Cersei. Tyrion. Bron. Sandor. efektný príchod Tywina. ale vravím- potrebujem na to čas. poklona k hudbe. tá ruža z Castameru, či čo si to nôtili, veľké plus... celý soundtrack je magnifique...
    Myslím si, že z toho vytáhli co se dalo, jak Martin tak Marshal si s tím poradili. Kdyby byl řetěz tak je spokojenost naprostá, ale uznávám, že tohle vypadalo asi víc epicky.
    Co se mi líbilo byli jak rozhovory Bronna a Ohaře, tak na konci rozmluva Cersei o lvu a ostatních zvířatech, to mělo sílu, vůbec ten konec epizody měl úžasnou atmosféru.
    Vůbec nejvíc se mi líbil v tomhle díle Ohař, z něj ten strach z ohně přímo čpěl.
    Obavy z malého rozpočtu, které jsem měl, se nevyplnili, vůbec to nepůsobí jako, že se mlatí deset lidí s deseti někde ve studiu. Za málo peněz hodně muziky.
    Trochu divně působil útok bílého pláště na Tyriona, to podle mě nečtenář vůbec nemůže chápat. (i když já to moc nechápal ani při čtení knihy).
    Marci pan: Myslím si, že potom jak zmršili některý dějový linky a charaktery postav v minulých dílech, jsou tyhle změny opravdu kosmetické. Hlavní důvod proč něco vyhodili byla podle mě stopáž. I tak byl celý díl jen Černovoda. Mně třeba trochu vadilo, že Stannis nečekal na břehu, ale jel na lodi někde vzadu (aby ho netrefili divokým ohněm), i přesto, že potom v bitvě byl pořád v první linii. Ono těch věcí bylo víc. Ale to jsou opravdu detaily, které už neřeším.
    Copak myslíš slovem "epicky"?
    (vezmeme-li, že třeba opakem slova "epický" může být "lyrický", tak řetěz by dozajista lyrický byl)
    sederik napsal(a):

Trochu divně působil útok bílého pláště na Tyriona, to podle mě nečtenář vůbec nemůže chápat. (i když já to moc nechápal ani při čtení knihy).

Tak prosím, jako nečtenář, vysvětlit tenhle okamžik. Byl to někdo konkrétní? Přežil Tyrion? Těžko usuzovat kam ho vůbec trefil. Že by ho s takovým nápřahem jen škrábl v obličeji?
    Dále, skutečnost že se Ohař bojí ohně byla v seriálu někde zmíněna?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. května 2012
    itis: Byl to mandon Moore, člen královské grady, jeho jméno padlo v seriálu snad jednou, i v knize se objevoval sporadicky.
    Jak se to má s Ohařovým vztahem k ohni se dá usuzovat z jeho popálwenýho obličeje, ale v první sérii na turnaji Malíček popisoval Sanse, k čemu došlo mezi Sandorem a jeho bratrem Gegorem (pro přátele Horou).
    Co je s Tyrionem si musíš počkat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.